Elektrisk fluesmekker Test – Slik blir du kvitt fluer

Fluer kan være ekstremt irriterende når de kommer inn i huset og surrer rundt. De setter seg på maten, veggene og møblene og sprer bakterier.

Mange tyr derfor til elektrisk fluesmekker for å ta knekken på de små plageåndene. Men elektrisk fluesmekker er ikke det eneste alternativet! I dette innlegget skal vi se nærmere på et par elektriske fluesmekkere og andre ulike måter å bli kvitt fluer på uten å ty til elektrisk støt.

Elektrisk fluesmekker test – slik finner du den beste

Elektrisk fluesmekker fra Kjell og co. Kjøp for 79kr

Fluer som surrer rundt inne kan være svært irriterende og plagsomme. Heldigvis finnes det en effektiv løsning for å bli kvitt disse uønskede gjestene – elektrisk fluesmekker. Ved hjelp av strøm kan man enkelt drepe fluer på en trygg måte. Men hvordan finner man den beste elektriske fluesmekkeren?

 • Når du skal kjøpe elektrisk fluesmekker, er det flere ting du bør se etter. En lett og kompakt modell som er enkel å håndtere, er ofte et godt valg for bruk hjemme.
 • Rekkevidden på smekkeren har også mye å si. De fleste har en rekkevidde på 1-2 meter, men noen modeller har hele 4 meters rekkevidde. Da kommer du lettere til i hjørner og under møbler.
 • De fleste fluesmekkere går på batteri, mens noen som også kan kobles til stikkontakt. Batteridrevne modeller er mer flyttbare, mens stikkontakt gir ubegrenset brukstid.

Forebygge fluer

Det aller beste er å forebygge at fluer kommer inn i utgangspunktet. Her er noen effektive tips:

Ved å følge disse rådene blir hjemmet ditt mindre attraktivt for fluer, og du unngår store flueangrep. Men skulle uhellet først være ute, så finnes det heldigvis alternativer til elektrisk fluesmekker.

Mekaniske fluefeller

Fluefeller fanger fluer på en mekanisk måte, ofte ved hjelp av lim. Fordelene er at de er giftfrie og skånsomme mot miljøet. Ulempen kan være at de fanger fluer sakte og må tømmes regelmessig. Her er noen typer fluefeller:

 • Limfeller
  Inneholder lim som fluer setter seg fast på. Plasseres på strategiske steder.
 • Klebefeller
  Striper med klebrig lim som festes der fluer ferdes. Enkel å fjerne når den er full.
 • Traktfeller
  Fluer lokkes inn men kommer seg ikke ut. Må tømmes jevnlig.
 • Flasker med åte
  Halvtomme flasker med åte fanger fluer som kommer inn men ikke ut.
 • Elektroniske fluefeller
  Bruker lys og varme for å tiltrekke seg fluer. Samler fluer i en beholder.

Selv om mekaniske feller tar fluer på en skånsom måte, kan de ha begrenset effekt ved store angrep. Men de kan fungere godt forebyggende eller ved mindre problemer.

Naturlige måter å bli kvitt fluer på

Noen naturlige alternativer kan også hjelpe mot flueproblemer. Selv om effekten kan være begrenset, er de verdt å prøve, spesielt i kombinasjon med andre metoder.

 • Edderkopper – Edderkopper er naturlige fiender av fluer. La noen spinn bli hengende for å fange fluer.
 • Avskrekkende planter – Noen planter inneholder stoffer som avskremmer fluer, for eksempel basilikum, mynte og lavendel.
 • Fluepapir – Gult fluepapir tiltrekker seg fluer som lim fast. Heng opp på strategiske steder.
 • Eteeddik – Spray med eteeddik driver fluer vekk fra overflater. Virker i noen timer.
 • Bakterier – Noen bakterier dreper fluelarver i avløp og forhindrer nye fluer. Finnes som pulver.

Disse naturlige triksene kan være verdt å prøve ut, men ha moderate forventninger. De gir størst effekt sammen med gode forebyggende tiltak.

Kjemiske midler mot fluer

Til slutt finnes det en rekke kjemiske midler i sprayform som dreper eller avskrekker fluer:

 • Pyretrum-spray – Naturlig spray ekstrahert fra krysanthemum. Dreper fluer effektivt.
 • Fluespray med Imidakloprid – Syntetisk spray som lammer og dreper fluer. Meget giftig for bier.
 • Lysfeller med gift – Spiraler eller brett med gift som tiltrekker fluer med UV-lys.

Disse bør brukes med stor varsomhet eller unngås. De kan være skadelige for helse, husdyr og miljø. Prøv miljøvennlige alternativer først.

Oppsummering

Uansett hvilken metode man velger, er forebygging det aller viktigste for å unngå flueplager. Hold hjemmet rent, fjern matkilder og skjerm av mot inntrenging.

Skulle uhellet først være ute, kan mekaniske feller, naturlige triks og forsiktige kjemiske midler hjelpe. Elektrisk fluesmekker er effektivt, men det finnes altså alternativer for de som ønsker en mer skånsom løsning.

Med små justeringer og flittig vedlikehold vil de fleste flueproblemer kunne løses uten bruk av elektrisk støt. Lykke til med fluejakten!

Håper innlegget ga en god oversikt over mulighetene. Si gjerne ifra hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen