Teleskopstang test – beste teleskop fiskestenger i 2024

Med en teleskopfiskestang er du alltid klar for å kaste, enten du er på fjelltur eller i mørke skoger. Den passer for både barn og voksne.

Mange sportsfiskere kan fortelle om fangster i avsidesliggende fjellvann eller i et vann de tilfeldigvis kom over på turen.

Med en teleskopstang festet til sekken er du klar! I denne guiden har vi funnet gode teleskopstenger i alle prisklasser fra populære merker som Sølvkroken, Shimano og Daiwa. Se hvilke vi anbefaler rett nedenfor.


Daiwa Ninja X Tele

 • Lengde: 6 – 9 fot
 • Kastevekt: 5-20g, 10-30g, 10-40g, 20-60g
daiwa ninja x tele teleskop fiskestang

Daiwa Ninja X Tele Spin er en teleskopisk spinnstang i karbon fra Daiwa. Stangen kan slås sammen til en kompakt størrelse for enkel transport og oppbevaring. Den leveres i lengder fra 1,8 til 2,7 meter og med kastevekt fra 3 til 60 gram.

Stangen har et blankrør i karbonfiber som gir god styrke til lav vekt. Håndtaket er i kork. Den har rustfrie stangringer og Daiwa’s DPS snellefeste.

Ninja X Tele Spin er en allround spinnstang egnet for ulike typer ferskvannsfiske. Den dekker et bredt spekter for fiskeslag og teknikker som fiske med sluk, wobblere og spinnere.

Stangen selges i ulike varianter med forskjellig lengde og kastevekt. Prisen er fra 475 til 859 kroner.


DAM Shadow Mini Tele

 • Lengde: 6,3 – 8 fot
 • Kastevekt: 5-15g, 7-20g
dam shadow teleskop fiskestang
Butikk Pris Read more
699,00 NOK ➜ Gjør kupp

DAM Shadow Tele Mini Spin er en teleskopisk spinnestang i karbon fra DAM. Stangen har en totallengde på 1,90 meter og kan foldes sammen til kun 63 cm for enkel transport og oppbevaring.

Den har mellomhard action og er beregnet for fisk på 5-15 gram. Stangen består av 24-tons TC karbonfibrer i blanken som gir god styrke og lav vekt. Den har også SIC stangringer og ergonomisk korkhåndtak.

Stangen egner seg for ultralett ferskvannsfiske etter ørret, røye, gjedde og abbor. Den kompakte størrelsen gjør at den er lett å ta med i sekk eller veske.


13 Rely Black Tele Spinning

 • Lengde: 6 – 10 fot
 • Kastevekt: 3-15g, 5-20g, 10-30g, 15-40g
13 rely fishing teleskop fiskstang

13 Fishing Rely Black Tele Spinning er en teleskopisk spinnstang i karbon fra 13 Fishing. Stangen kan slås sammen til en kompakt størrelse for enkel transport og oppbevaring.

Den leveres i lengder fra 183 til 305 cm og har linjeverdier fra 3-40 gram. Stangen har en blank i 24-tons japansk grafittkarbon som gir god styrke og lav vekt.

Håndtaket består av EVA-skum, og stengen har Evolve rustfrie stangringer og snellefeste. Krokholderen er av typen snagless for hindre hekting.

Rely Black Tele Spinning er konstruert for nordisk fiske. Ifølge produsenten gir stangen god kraft og kastelengde til tross for lav vekt.

Stangen selges i varianter for ulike linjeverdier og fiskeformål. Prisene strekker seg fra 649 til 999 kroner.

——


Shimano Catana EX Spinning Tele

 • Lengde: 5,5 – 10 fot
 • Kastevekt: 1-11g, 3-14g, 7-21g, 10-30g, 14-40g, 20-50g
shimanocatanaspintele

Shimano er blant de beste for fiskeutstyr, både fiskestang og snelle. Det japanske merket borger for kvalitet uansett hva de selger.

Shimano Catana er teleskopstangen deres som du får i flere forskjellige lengder, fra 5,5 fot til hele 10 fot.

Dette skiller Shimano Catana fra de fleste andre teleskopstenger, som vanligvis topper rundt 8 fot.

Med en stang på 5,5 fot kan du fiske det ultralette fisket eller bruke det til barnet som skal få første skikkelige fiskestangen. 10-fotsstangen egner seg til ørret, makrell, torsk og alt annet du kan fange fra land og båt.

Stengene har også mange kastevekter, fra 1-11 gram helt opp til 20-50 gram, så også her er du dekket for akkurat det fiske du søker. Jeg ville valgt 7 fots stangen med en kastevekt på 7-21 gram. Den er fin alsidig stang.


Shimano STC Mini Tele

 • Lengde: 6 – 8 fot
 • Kastevekt: 3 – 14 g, 7-21 g, 10-30 g
shimanostctelemin

Neste stang på listen vår er Shimano STC Mini Tele. Det er en “mini teleskopstang” som bare tar opp 29 til 40 cm i transportlengde. Da er den blannt de korteste teleskopstengene i verden.

Prisen er da noe høyere for den fornøyelsen, men da får du også kvalitet som du er vant fra Shimano.

Stangen er tilgjengelig i lengder fra 6 fot til 9 fot med kastevekter fra 3-14 gram til fjellfiske opp til 10-30 gram, velegnet til sjøfiske.


Daiwa Goldcast Tele

 • Lengde: 6 fot
 • Kastevekt: 7-21 gram
daiwagoldcasttele

Japanske Daiwa er et fint alternativ til Shimano, hvis du vil ha den gode japanske kvaliteten, men ikke ønsker å betale prisene for å få det!

Denne stangen, Daiwa Goldcast Tele, koster bare 400 kr og det er vel ganske rimelig det. Den mest populære lengden er 6 fot, men det finns vist kanskje 7 fot også, men har ikke vi kunnet drive opp til testen. Da er den til slukvekter på 5-25 gram, ideel til marktraveren, som fisker for ørret og røye.


Daiwa Crossfire Tele

 • Lengde: 6-8 fot
 • Kastevekt: 5-20 g, 10-30 g, 10-140 g
daiwacrossfiretele

Japanske Daiwa er en favoritt hos mange sportsfiskere fordi de gjør kvalitet til rimelige priser.

På denne siden anbefaler jeg særlig deres fiskesneller, som f.eks Daiwa Ballistic, men Daiwa selger også gode fiskestenger og her deres allsidige Daiwa Crossfire Tele, karbonstenger i lengder på 6-8 fot.

6 fots stanga har en kastevekt på 5-20 gram og er derfor en optimal fiskestang for ørret og abbor, i innsjøer, bekker og fjellvann. 8 fots stanga har en kastevekt på 10-40 gram og er derfor en allsidig fiskestang for sjøfiske, hvor du kan kaste tunge sluker.


Sølvkroken River II Tele

 • Lengde:8,6 fot, 9,6 fot
 • Kastevekt: 2-12g, 5-20g
sovlkrokenriverIItele
Butikk Pris Read more
599,00 NOK ➜ Gjør kupp

Den siste stanga på lista er fra vår egen Sølvkroken, som her har gjort en teleskopstang for innlandsfiske etter laks og ørret.

Navnet forteller deg kanskje hva tanken er med denne stangen, som også selges som 4-delt modell. Dette er stanga til elva, men den går fint til andre fiskevann. Men her er du dekket om laksen eller storørreten biter.

Stangen er tilgjengelig i lengdene 8,6 fot (kastevekt 2-12 gram) og 9,6 fot (kastevekt 5-20 gram). Det er derfor ikke en stang for tyngre saltvannsfiske, men den lengste stanga kan også brukes til bombardafiske og annet.

Det må du tenke på når du kjøper en teleskopstang

Lengde og kastevekt

En teleskopstang er som enhver annen fiskestang når den er slått ut. Her gjelder det å ha riktig lengde for riktig fiske.

Skal du fiske fjellørret på Hardangervidden trenger du ingen kraftig fiskestang, men kan nøye deg med en 6-7 fots stang, kanskje til og med en ultralett.

Er du på jakt etter sjøørret, laks og torsk fra brygga må stanga være 9-10 fot eller enda mer om det er til bombarda.

Går turen derimot sørover gjennom Europa forbi noen av de store elvene der digre fisk gjemmer seg, så trenger du selvfølgelig en stang som tåler det. En ekstra sterk stang er viktig her.

Kastevekt er antall gram som stangen er laget for å kunne kaste med. Den er gitt som en rekkevidde, for eksempel 7-21 gram, som kan være en typisk haspelstang for ørret. Det betyr at stangen fungerer best med sluker mellom 7 og 21 gram. Bruker du betydelig tyngre sluker, risikerer du at stanga ryker under kastet.

Så det er veldig viktig å velge rett kastevekt for fisket ditt. Noen stenger er gode allroundere, de kan ha en kastevekt på 12-30 gram. Her er du godt dekket for det meste fiske, men ikke for det helt lette fisket.

Material og vekt

En gang i tiden var teleskopstenger tunge og stive størrelser, noe som ofret brukervennlighet og presisjon, men det er ikke tilfelle i dag.

Er du villig til å betale for det, kan du få noen virkelig supre teleskopstenger i glassfiber og karbonfiber som fullt ut kan konkurrere med andre fiskestenger. Et rimeligere materialvalg kan være grafitt.

Det er verdt å tenke på vekten på fiskestanga, spesielt hvis du må ha den med deg på turen i sekken. Her henger pris og vekt sammen, skal det være billig vil det veie litt mer.

Alternativ til teleskopfiskestang

Teleskopstenger egner seg veldig godt å ha med på turen der du ønsker å fiske, men ikke har planlagt det nærmere.

Det er superenkelt å kaste en teleskopstang i bagasjerommet eller feste den til sekken, og da er du klar. En teleskopstang er også mer holdbar og tåler mer enn en vanlig fiskestang.

En teleskopstang er også praktisk hvis du fisker i områder med tett vegetasjon, hvor du går rundt fiskeplassen og trenger å skille stanga slik at den ikke setter seg fast.

Hvis du vet du skal fiske og til hva og du har plass til det, så kan en 4- eller 5-delt fiskestang være et bra alternativ.

En fiskestang som kan deles i 4 eller 5 deler tar nesten ingen plass og kan brettes. Her kan den enkelt knyttes til sekken eller legges i bagasjerommet. Det eneste du trenger å huske her er å beskytte den mot skade og være litt mer oppmerksom på den enn med en teleskopstang.

Det tar bare noen minutter til å sette opp en slik stang og brette den opp igjen. Til gjengjeld får du da et mye større utvalg av fiskestenger, hvor noen av de beste fiskestengene er nettopp 4 eller 5-delte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen