Pop-up Telt – Best i Test 2024

Sommeren er her, og med det kommer et utall av muligheter for eventyr i det fri. Enten du planlegger en familiecampingtur, en festivalhelg med venner eller en kort, spontan tur i naturen, er et pålitelig og enkelt telt nøkkelen til en vellykket opplevelse. Pop-up telt har vokst i popularitet de siste årene, takket være deres brukervennlighet, hurtige oppsetting og kompakte design. Men med så mange alternativer på markedet, hvordan kan du vite hvilket som passer best for dine behov og budsjett?

I denne samletesten har vi tatt for oss en rekke populære pop-up telt fra forskjellige produsenter og prisklasser.

Les også: Telt Test – den store testen av telt for festival, ferie og tur

Pop-up telt – Best i Test

Coleman Galiano 2

  • “Lekende lett å sette opp” – NAF.no
  • 5/10 hos Klikk.no
Coleman Galiano 2

Coleman Galiano 4 er et pop-up telt designet for enkel bruk og rask oppsetting, noe som gjør det til et interessant valg for korte turer og sommerlige værforhold. Teltet kan romme opptil fire personer, men det finnes også en mindre modell, Galiano 2, designet for to personer.

Når det gjelder oppsetting, er Galiano 4 svært enkelt å sette opp. Teltet slår seg opp av seg selv på et par sekunder når du slipper det på bakken. Det eneste du trenger å gjøre er å forankre det med barduner og plugger, og du er klar for å bruke det.

«Alt i alt vil vi konkludere med at pop-up-teltet er genialt for kortreiste turer, hvor det er meldt pent vær. Det er lekende lett å sette opp!»

Teltets vekt er 3,42 kg, og innvendige mål er 200 cm x 277 cm, med en innvendig høyde på omtrent 95 cm.

Vannsøyle for teltet er 2000 mm for både over- og bunnduk, noe som kan være tilstrekkelig for lette regnskurer, men det kan være en bekymring ved kraftigere regnvær. Konstruksjonen legger press på glidelåsen og fører regnvann langs flere sømmer, noe som ikke er optimalt. Dette gjør Galiano 4 til et utpreget “godværstelt” som passer best for hagebruk eller dagsturer der værforholdene er gode.

Galiano 4 mangler et fortelt, men tilbyr innvendige festepunkter for snor og lommer til småting. Den ovale formen på teltet kan by på noen plassutfordringer, spesielt med rektangulære liggeunderlag. Når det gjelder transport, er teltet oppbevart i en stor, rund veske med en diameter på 90 cm, noe som gjør det mindre egnet for tursekken.

Sammenpakking av teltet kan være litt utfordrende, da det krever en viss teknikk og øvelse for å få det til å passe i oppbevaringsposen. Instruksjonene som følger med kan være vanskelige å forstå, men øvelse og tålmodighet vil hjelpe.

«Det er relativt enkelt å pakke sammen teltet når du har gjort det et par ganger. Det må brettes på en spesiell måte for å på plass i den runde oppbevaringsposen. Jeg ville ikke anbefalt det til vanlig turbruk i marka og på fjellet. Da ville jeg heller kjøpt et «ordentlig» telt som får plass på en tursekk. Men det er helt topp å bruke en sommerdag om du har små barn som trenger å sove i løpet av dagen, på stranda eller i hagen som et «min første telttur»-telt»

Alt i alt er Coleman Galiano 4 et enkelt og morsomt pop-up telt som passer best for korte turer og gode værforhold. Det er ikke det mest ideelle valget for mer krevende forhold eller lengre turer, men det kan være et godt alternativ for de som ønsker et enkelt og raskt telt for sommerbruk.

Easy Camp Fireball 200

  • Terningkast 3 hos Dagbladet
  • Best i Test – budsjett
Easy Camp Fireball 200

Easy Camp Fireball 200 er et populært pop-up telt designet for enkel camping og korte turer. Det er lett og kompakt, men tilbyr begrenset beskyttelse mot vær og vind. Teltet er mest egnet for de som ikke har store krav til campingopplevelsen og ønsker en rask og enkel overnattingsløsning, for eksempel til bruk på festival, i hagen eller til korte turer.

Teltet har flere fordeler, ikke minnst har det lav vekt på bare 1,5kg og liten størrelse når det er pakket sammen. Det gjør det lett å transportere og er derfor greit for både barn, ungdommer og voksne.

Easy Camp har dessuten ventilasjon i bakkanten og mygnetting, som sørger for luftcirkulasjon. Dette er svært gunstigt å ha når du skal overnatte på sommeren, hvor solen ellers kan bake deg.

Med en pris på bare 600kr er dette også et særdeles rimelig telt.

Det er midlertid også noen ulemper. Dette teltet har bare et vannsøyletrykk på 1500mm noe som betyr at teltet tåler begrenset mengde nedbør.

I Dagbladet sin test, hvor teltet får Terningkast 3, vurderes det også at teltet ikke er like slitesterk som andre dyrere telt. Men med den rimelige prisen her er teltet nok heller ikke beregnet til å vare i mere end en sesong.

«Easy Camp Fire Ball 200 er lett å pakke med seg og fint om du ikke har store krav til campingopplevelsen»

Bestway Pavillo Coolmount

  • Billigste pop up telt
Bestway Pavillo Coolmount

Bestway Pavillo™ Coolmount er et rimelig pop-up telt designet for to personer. Dette teltet er et rimelig telt, det billigste i testen, for de som ønsker et enkelt og praktisk telt til kortvarige utflukter, som festivaler, campingturer og andre friluftsaktiviteter.

Oppsettingen av Coolmount er enkel og tar bare rundt 3 minutter, takket være det smarte designet som består av én teltstang. Den kompakte størrelsen på 235 cm x 145 cm x 100 cm gjør det godt egnet for to personer. Teltet kommer med en oppbevaringspose og åtte teltplugger.

Teltet er utstyrt med insektnett for å beskytte mot mygg og andre uønskede insekter, samt en praktisk oppbevaringslomme for personlige eiendeler. Dette bidrar til en behagelig og trygg opplevelse for brukerne.

En ettlags konstruksjon med 1 inngang og 2 ventilasjonsåpninger.Teltet har vannsøyle på 2000 mm. Dette betyr at teltet tåler lette regnskurer, men det kan være mindre egnet for kraftigere regnvær.

Teltduken er også brannsikker og UV-beskyttet, noe som gir ekstra sikkerhet og holdbarhet. Rammen er laget av glassfiber med en diameter på 6mm, og teltpluggene er 16cm lange med en diameter på 3,8mm.

Verd å vite om å kjøpe pop-up telt

Pop-up telt er en populær løsning for de som ønsker å sette opp et telt raskt og enkelt, uten å bruke mye tid og krefter på montering. Dette gjør dem til et attraktivt valg for nybegynnere, familier og de som ønsker en rask overnattingsløsning på camping- eller fotturer.

Hvordan fungerer et pop-up telt?

Pop-up telt fungerer ved hjelp av sirkulære teltstenger som går gjennom teltet og lar det foldes sammen til en rund flate. Dette gjør det enkelt å slå opp og pakke ned teltet, men det kan være litt knotete å lære seg å pakke det sammen riktig. Når du først har lært deg teknikken, går det imidlertid raskt og enkelt å pakke sammen teltet.

Er pop-up telt vanntett?

Vanntetthet er viktig for et telt, og noen pop-up telt kan ha tynnere duker som ikke holder vannet ute. Det er viktig å vurdere hva du skal bruke teltet til og om det må tåle regn. Hvis du planlegger å bruke teltet i områder med mye nedbør, bør du se etter et pop-up telt med høy vannsøyle og solide materialer.

Hva bør du vurdere når du skal kjøpe et pop-up telt?

Når du skal kjøpe et pop-up telt, er det flere faktorer du bør vurdere for å finne det perfekte teltet for dine behov:

Lufting: God lufting er viktig for å unngå kondens og en behagelig temperatur inne i teltet. Sørg for at teltet har ventilasjonsåpninger og myggnett for å holde insekter ute samtidig som det gir god luftsirkulasjon.

Kjøleegenskaper: Hvor godt teltet isolerer og holder på varmen er avgjørende, spesielt i kaldere klima. Se etter telt med termiske egenskaper og materialer som bidrar til å holde deg varm om natten.

Vekt: Vekt er en viktig faktor, spesielt hvis du skal bære teltet over lengre avstander. Lettvektstelt er lettere å bære, men kan ha dårligere kvalitet. Finn en balanse mellom vekt og kvalitet som passer dine behov.

Tåle uvær: Hvor godt teltet står imot vind og regn er viktig for å sikre en trygg og komfortabel overnatting. Se etter telt med sterke materialer og godt festesystem for å holde det stødig i dårlig vær.

Selvstående telt: Noen telt krever barduner og plugger for å stå oppreist, mens andre er selvstående og trenger minimalt med ekstra utstyr. Selvstående telt er enklere å sette opp og flytte, men kan være mindre stabile i sterk vind.

Vannsøyle: Vannsøylen angir hvor mye vanntrykk teltduken tåler før vannet trenger gjennom. Jo høyere vannsøyle, desto mer vanntett er teltet. En god standard for vanntetthet er en vannsøyle på minst 3000 mm.

Alternativer til pop-up telt

Hvis du ikke er overbevist om at et pop-up telt er det rette valget for deg, finnes det også andre alternativer:

1-manns tunneltelt: Tunneltelt fra anerkjente produsenter som Helsport og Hilleberg kan være et mer robust og værbestandig alternativ til pop-up telt. Disse teltene er ofte litt mer tidkrevende å sette opp, men gir bedre beskyttelse mot vær og vind.

Hengekøye med tarp: Dette er en lett og praktisk løsning i skogkledde områder hvor det er vanskelig å finne gode teltplasser. Hengekøyer er enkle å sette opp og gir god komfort. En tarp er et vannavvisende overtrekk som beskytter mot regn og gir skygge.

Tips for bruk av pop-up telt

For å få mest mulig ut av ditt pop-up telt, er det noen tips du bør følge:

Les bruksanvisningen nøye: Det er viktig å vite hvordan du pakker sammen teltet riktig for å unngå skader på teltstengene og duken.

Øv på å sette opp og pakke sammen teltet: Før du drar på tur, bør du øve deg på å sette opp og pakke sammen teltet hjemme, slik at du er komfortabel med prosessen.

Velg en god teltplass: Se etter et flatt og jevnt underlag, helst i le for vind og med god drenering for å unngå vannansamlinger under teltet.

Bruk et underlag eller teltbunn: Dette vil beskytte teltduken mot slitasje og fuktighet fra bakken.

Når du skal kjøpe et pop-up telt, er det viktig å vurdere faktorer som vanntetthet, lufting, vekt og evnen til å tåle uvær. Husk også å vurdere alternative løsninger som tunneltelt eller hengekøye med tarp, avhengig av dine behov og ønsker. Ved å følge disse tipsene og vurderingene, vil du kunne finne det perfekte pop-up teltet for dine behov og få en behagelig og trygg overnatting i naturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen