Værstasjon Test – de beste i 2023

Med en værstasjon, har du muligheten til å bli din egen meteorolog, samle data og forstå det lokale klimaet i detalj. Men med et hav av valgmuligheter, hvordan velger du den rette værstasjonen?

Fra enkle temperatur- og fuktighetsmonitorer til avanserte systemer med vindmålere og smartteknologi, finnes det en værstasjon for ethvert behov og budsjett.

I denne samletesten har vi samlet sammen og nøye analysert en rekke populære modeller for å gi deg en omfattende guide til de beste værstasjonene på markedet akkurat nå.

Trådløs Værstasjon – Best i Test

Netatmo Smart Home Værstasjon

  • Trådløs værstasjon med app
  • 8.5/10 hos Tek.no
Netatmo Smart Home Værstasjon
Butikk Pris Read more
1.789,00 NOK ➜ Les mer

Netatmo Smart Home er en trådløs værstasjon som har mottatt en score på 8.5/10 i en test hos Tek.no og er vår “best i test” i kategorien trådløs værstasjon.

Det som skiller ut Netatmo er at den er forbundet til internett og skyen. Dette gjør at du kan tilgang data fra værstasjonen uansett hvor du er. Skal du på hyttetur i helgen, kan du altså få helt oppdatert informasjon fra appen. Det er jo helt topp.

«Netatmos smarte værstasjon er en ganske kjekk sak som også lar seg integrere med et knippe smarthjemsløsninger. Sånn sett er den glimrende for deg som alltid har nett og smartmobilen for hånden, eller foretrekker å bruke Google eller Siri for å sjekke statusen»

En ulempe med denne internettfunksjonen er imidlertid at den krever internettadgang. Hvis du ikke har internett eller hvis internettet er nede, kan du ikke bruke Netatmo. For øyeblikket kan Netatmo bare bruke Wi-Fi og har altså ikke innebygd mulighet for 3G/4G/5G, men kanskje det kommer i fremtiden.

Netatmo tilbyr en rekke funksjoner som værprognoser, temperatur- og luftfuktighetsmåling. For de som ønsker å gå et skritt videre, kan vind- og regnmåling legges til som valgfrie komponenter som må kjøpes som tillegg. Da stiger prisen ganske betydelig, da de koster omtrent 1000 kr ekstra per komponent.

Denne værstasjonen krever internettforbindelse for full funksjonalitet og kan brukes både inne og ute, med en rekkevidde på opptil 100 meter. Dette er bedre enn flere av konkurrentene. Det er også praktisk hvis du bruker vindmåling, da det her anbefales å sette den så høyt som mulig, for eksempel i en lyktestolpe.

«De fleste har riktignok nett hjemme i dag, men det kan gjøre det problematisk å for eksempel ha en slik løsning på en øde hytte»

Selv om den mangler en fysisk skjerm, gjør dens trådløse kapabiliteter og app-integrasjon det mulig å sjekke værdataene fra smarttelefonen din.

Rubicson 49101

  • Trådløs værstasjon med opp til 4 sensorer
Butikk Pris Read more
299,00 NOK ➜ Les mer

Rubicson 49101 er en populær trådløs værstasjon som tilbyr værprognoser, temperatur- og luftfuktighetsmåling. Den er rimelig og enkel å utvide med funksjonalitet.

Den har et enkelt design med sensorer (opptil 4), for innendørs og utendørs bruk, med en grei fargeskjerm som viser ting som temperatur og luftfuktighet.

Rubicson har flere modeller, med forskjellig størrelse på skjerm og ulike funksjoner, og ikke minst antall sensorer de bruker. Det er billig og enkelt å legge til flere sensorer, noe som er et godt argument for å velge nettopp denne. Bare kjøp det antallet sensorer du trenger, for eksempel til kjelleren, loftet og utendørs, og koble dem til.

Selv om den mangler vind- og regnmåling, kompenserer den med en fargeskjerm for klar og tydelig visning av værdata. Denne stasjonen er beregnet for bruk både innendørs og utendørs, og har en rekkevidde på opptil 50 meter. Vær oppmerksom på at denne stasjonen ikke tilbyr app-integrasjon.

På Kjell.com, som forhandler denne værstasjonen, får den 4.2 stjerner i snitt fra over 300 brukere, så dette er en modell som er testet – på godt og vondt. Du kan lese kommentarene på nettstedet. For øyeblikket er det 134 skriftlige anmeldelser, og du kan sortere på stjerner for å få med deg ros og kritikk.

Telldus Smart

  • Trådløs værstasjon med vind- og regnmåler
Telldus Smart

Telldus Smart er en trådløs værstasjon som skiller seg ut med sin funksjonalitet til en rimelig pris. Dette er et godt valg for deg som ønsker å vite mer om vær, vind og nedbør, men som ikke ønsker å investere i de dyrere modellene som Netatmo eller Davis-modellene nedenfor.

Ikke bare tilbyr den værprognoser, temperatur- og luftfuktighetsmåling, men den inkluderer også vind- og regnmålere, noe som gir et mer komplett bilde av værforholdene.

Med app-integrasjon (krever Tellstick) og en rekkevidde på opptil 30 meter, gir Telldus Smart deg værdata i sanntid, både inne og ute. Den har også en fysisk skjerm for visning av data.

Telldus har fått vurderingen 4 ut av 5 stjerner basert på over 80 anmeldelser fra kunder hos Kjell.com. Her kan du også lese flere kundeanmeldelser og se hvilke ting du bør være oppmerksom på, hvis du velger nettopp denne modellen.

Davis Vantage Pro2 Plus

  • Profesjonell værstasjon
Davis Vantage Pro2 Plus

På salg hos Ahoy.no, Happyyachting.no, Marineshop.no

Davis Vantage Pro2 Plus er en profesjonell værstasjon som tilbyr en rekke avanserte funksjoner. Dette er en værstasjon konstruert for de mest ekstreme klimaene, og som tilbyr vitenskapelig nøyaktige målinger år etter år.

Dette er toppmodellen vi har inkludert i testen, ideell for deg som er svært avhengig av værinformasjon, for eksempel hvis du seiler eller jobber i et yrke der været er en viktig faktor. Her får du 80 grafer og 70 alarmer som kan leses direkte på touchskjermen. Data oppdateres hvert 2.5 sekund, noe som er betydelig raskere enn hos de billigere modellene.

Davis Vantage Pro2 Plus inkluderer værprognoser, temperatur- og luftfuktighetsmåling, samt vind- og regnmåler. Selv om denne stasjonen mangler app-integrasjon, kompenserer den med en fysisk skjerm for enkel avlesning av data.

Med en trådløs rekkevidde på opptil 300 meter, eller 30 meter med kabel, kan Davis Vantage Pro2 Plus brukes både inne og ute.

Hama Premium

  • Trådløs værstasjon
Hama Premium
Butikk Pris Read more
799,00 NOK ➜ Les mer

Hama Premium er en populær trådløs værstasjon som fokuserer på grunnleggende funksjoner. Den tilbyr værprognoser, samt måling av temperatur og luftfuktighet.

Hama Premium er per nå (juni 2023) en av de mest populære værstasjonene på Prisjakt. Det kan være den store skjermen med lettavleselige tall og ikoner som mange setter pris på, og som har bidratt til å gjøre denne modellen så populær.

Den har ingen vind- eller regnmåler, men kommer med en stor fysisk skjerm for visning av data.

Denne stasjonen kan brukes både inne og ute, og har en rekkevidde på opptil 60 meter.

TFA Pro

  • Trådløs værstasjon
Butikk Pris Read more
1.328,00 NOK ➜ Les mer

TFA Pro er en trådløs værstasjon som gir deg et komplett bilde av værforholdene.

Den inkluderer værprognoser, temperatur- og luftfuktighetsmåling, samt vind- og regnmåler. Med app-integrasjon, kan du enkelt sjekke værdataene fra smarttelefonen din.

Den har en rekkevidde på opptil 100 meter, og har en fysisk skjerm for visning av data. Denne stasjonen kan brukes både inne og ute.

Verd å vite om å kjøpe værstasjon

Å investere i en værstasjon er en smart måte å holde oversikt over lokale værforhold, enten i hjemmet eller på hytta.

Men med et myriade av alternativer på markedet, kan det være litt overveldende å finne den riktige. Her er noen faktorer du bør vurdere:

Funksjonalitet: Tenk på hvilke funksjoner du trenger. Ønsker du bare grunnleggende data som temperatur og luftfuktighet, eller ønsker du mer detaljerte opplysninger som vindhastighet, vindretning, UV-indeks, og mer? Sjekk også om værstasjonen kan kobles til Wi-Fi for enkel tilgang til data og oppdateringer.

Pris: Budsjettet ditt vil naturligvis spille en stor rolle i beslutningen din. Prisene på værstasjoner kan variere kraftig, fra rimelige grunnmodeller til mer avanserte og kostbare enheter.

Brukervennlighet: En værstasjon er bare så nyttig som den er lett å bruke. Se etter modeller med klare, lesbare skjermer, intuitiv navigasjon, og enkel installasjon.

Pålitelighet: Les anmeldelser og forskning på merker for å finne en værstasjon som er kjent for sin pålitelighet. En god værstasjon skal gi nøyaktige målinger og være i stand til å tåle alvorlige værforhold.

Robusthet: Værstasjonen bør være robust nok til å håndtere ekstreme værforhold, spesielt hvis du bor i et område med hardt vær. Se etter modeller som er vanntette, vindbestandige, og som har et solid design.

Det kan du med en værstasjon

En værstasjon kan være mer enn bare en gadget; den kan være et nyttig verktøy som hjelper deg med å forstå klimaet rundt deg bedre. Her er noen bruksområder:

Planlegging: Bruk dataene fra værstasjonen til å planlegge dagen din. Vil det regne senere på dagen? Er det for vindig for en sykkeltur? Værstasjonen kan gi deg svarene.

Forstå klimaendringer: Med tid, kan du bruke dataene fra værstasjonen din til å spore endringer i det lokale klimaet. Dette kan være spesielt nyttig for hagebrukere og bønder.

Undervisning: En værstasjon kan være et fantastisk pedagogisk verktøy, spesielt for barn. Den kan brukes til å lære om vitenskapelige konsepter som vær, klima, og dataanalyse.

Overvåke temperatur i hytte

Å holde et øye med temperaturen i hytta er viktig, spesielt i vintermånedene når temperaturen kan synke dramatisk. En værstasjon med fjernovervåkingsfunksjon kan være veldig nyttig her. Denne funksjonen lar deg overvåke temperaturen i hytta via en app

på smarttelefonen din, selv når du er mange mil unna. Dette kan gi deg ro i sinnet, og hjelpe deg å forhindre potensiell skade på hytta på grunn av lave temperaturer.

Funksjoner av en værstasjon

Moderne værstasjoner er ikke lenger begrenset til bare å måle temperatur og luftfuktighet. De kan nå spore en hel rekke klimatiske forhold. Her er noen funksjoner du kan forvente å finne:

Temperaturmåling: Den mest grunnleggende funksjonen, den gir deg informasjon om den aktuelle temperaturen.

Luftfuktighetsmåling: Dette gir deg informasjon om mengden vann i luften, noe som kan hjelpe med alt fra hagebruk til å kontrollere inneklima.

Barometertrykk: Barometrisk trykk kan være en god indikator på kommende værforandringer.

Vindhastighet og retning: Vindmålere, eller anemometre, kan gi deg informasjon om hvor fort og i hvilken retning vinden blåser.

Nedbørsmåling: En regnmåler, eller pluviometer, måler mengden av nedbør, noe som kan være nyttig for bønder, hagebrukere, og alle som vil holde øye med lokale værforhold.

Fjernovervåkning: Med en app, kan du overvåke værdata direkte fra smarttelefonen din, uansett hvor du er.

Kamera: Noen værstasjoner har innebygde kameraer som gir live bilder av værforholdene, noe som kan være nyttig for å overvåke forholdene i ekstreme værsituasjoner.

Flere sensorer: Noen avanserte modeller kommer med flere sensorer, noe som gjør det mulig å overvåke været på flere steder samtidig.

Typer av værstasjon

Værstasjoner kommer i mange forskjellige former og størrelser. Her er en rask oversikt over de forskjellige typene du kan komme over:

Digital værstasjon

Digitale værstasjoner gir nøyaktige og raske målinger av forskjellige værparametere. De er brukervennlige og kommer med mange avanserte funksjoner som fargeskjerm, appintegrasjon, og mer.

Analog værstasjon

Analog værstasjoner er ofte mer dekorative og gir et klassisk preg på innsiden av huset. De gir grunnleggende værdata som temperatur og luftfuktighet.

Profesjonell værstasjon

Disse er designet for de som krever høy nøyaktighet og detaljert informasjon. Profesjonelle værstasjoner har ofte mange avanserte funksjoner som vindmåling, regnmåling, UV-indeks tracking, og mer. De er også robuste nok til å tåle tøffe værforhold.

FAQ

Her svarer vi på noen vanlige spørsmål om værstasjoner:

Hvor plassere værstasjon?

Værstasjonen skal plasseres på et åpent område uten hindringer som bygninger eller trær, minst 1,5 meter over bakkenivå for nøyaktige målinger.

Hvor lav temperatur kan man ha på hytta?

Generelt bør temperaturen ikke gå under 7 grader Celsius for å forhindre frysing av vannrør og skade på elektronisk utstyr.

Hvordan fungerer en værstasjon?

En værstasjon fungerer ved å bruke forskjellige sensorer for å måle ulike værparametere. Denne informasjonen blir deretter analysert og presentert på en skjerm eller via en app.

Hvordan overvåke temperatur på hytta?

Du kan bruke en værstasjon med fjernovervåkningsfunksjon for å overvåke temperaturen på hytta. Du kan få oppdateringer på temperaturen via en app på smarttelefonen din, selv når du ikke er på stedet.

Håper denne guiden hjelper deg i jakten på den perfekte værstasjonen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen