Meitestang – Best i Test 2023

Meitefiske er spennende og enkelt på samme tid. Det er både avslappende og nervepirrende uanset om du jager multe, karpe eller ørret.

I denne teksten har jeg anbefalt et par gode meitestenger, karpestenger og surfstenger. 

Du finner dem rett nedenfor.

Meitestang – Best i Test

Daiwa Proteus Tele Float

 • 4.2 meter
 • Teleskop

Den første meitestangen på listen kommer fra Japan, nemlig Daiwa Proteus Tele Float. Den er tilgjengelig i en lengde på 4,2 meter og er en teleskopstang, noe som gjør den enkel å ta med på fisketuren. Den har en anbefalt kastevekt på 10-40 gram.

Denne stangen er spesielt utviklet for fiske etter multe, men er også egnet for alle typer meitefiske, etter ørret i strømmen eller makrell i havnen.

Mitchell Tanager 2 Bolo Tele

 • 3-6 meter
 • Teleskop
Butikk Pris Read more

En lang teleskopstang fra det amerikanske merket Mitchell til en god pris. Dette er den lengste meitestangen i testen. Den kan fås i lengder på opptil 6 meter, noe som gjør den super egnet til fiske etter meitefisk, hvor det ellers kan være vanskelig å nå.

Den er egnet for fiske etter lette arter som ørret, abbor, røye osv.

Abu Garcia Siesta Traveller

 • 3-4 meter
 • 3 delt

Siste meitestang på listen er denne lette og billige meitestangen fra Abu. Det er en reisemodell som fås i lengder på 3-4 meter og kan brettes sammen til nesten ingenting.

Til en pris på bare 200kr, er den også på den rimelige enden, selv om du kan få enda billigere meitestenger (fra omlag 100kr).

Karpestang – best i test

Disse stengene er vanlige haspelstenger, ofte brukt med baitcaster multisnelle og er egnet til fiske etter karpe og andre større meitefisk.

Daiwa Ninja Feeder

 • 10-12 fot
 • 40-60 gram kastevekt
Butikk Pris Read more

Daiwa Ninja er et godt kjent navn blant fiskestenger i kategorien “mye for pengene”, og etter min mening er denne stangen også et godt kjøp. Her får du den i en lengde på 10-12 fot og med en kastevekt på 40-60 gram.

Det er dermed ikke en fiskestang for de tyngste feedere og blylodder, men likevel en fin fiskestang til en fornuftig pris.

DAM Detek Heavy Feeder Quivertip

 • 10-12 fot
 • 40-60 gram kastevekt

Denne meitestangen fra DAM har tilnavnet “Heavy Feeder”, og den er spesielt utviklet for karpefiske med tunge søkker. Her finner vi den i tre versjoner, hvor den tyngste kan håndtere vekt på helt opp til 180 gram.

Vi har funnet denne karpestangen hos Jaktia, som også har et par andre interessante karpestenger for tunge kast.

Daiwa Black Widow XT Carp

 • 12 fot
 • 3 – 3.5 lbs kastevægt

Daiwa Black Widow XT Carp 12′ 3lbs er en populær og kraftig karpestang med en lengde på 12 fot og en testkurve på 3 pund. Dette er en fiskestang som mange brukere anbefaler når du søker svar på forum både i Norge og internasjonalt.

Generelt sett vil en kastevekt på 3-3,5 lbs bety at stangen er egnet for mellomtungt til tungt fiske, og kan kaste agn og kroker som veier mellom 50 og 100 gram.

Surfstang – Best i Test

Til fiske efter med lange kast og tunge søkker. Her er en anbefaling på en surfcast stang for folk flest.

DAM Imax Surf

 • 13-14 fod
 • 100-250 gram kastevægt

Dette er stangen som tåler det meste. Den ble blant annet brukt av en bergenser til å dra en 25 kg tung havål opp på Askøy for noen år siden.

Den har en kastevekt på 100 til 250 gram, så her kan du fiske med svært tunge søkker etter både store og små fisk. Lengden er 13-14 fot, og stangen er kjent for å gi lange kast samtidig som den har god følsomhet.

Hva er en meitestang?

En meitestang er en fellesbetegnelse for stenger som er laget for meitefiske, altså fiske med dupp og agn eller bunntakkel, hvor man kaster eller svinger ut agnet og venter på napp uten å aktivt bevege agnet.

Dette i motsetning til haspel- og spinnfiske, der du aktivt sveiver inn.

En meitestang kan være:

En vanlig haspelstang med hjul med lav kastevekt, slik at man kan få kastet ut sin lette dupp. Det kan også være en bombardastang, som man ellers bruker til bombardadupp, men den har den fordelen at den er lang, typisk 13 fot, slik at man lettere unngår sammenfiltring av snøre og flåte.

En klassisk meitestang, som er en lang fiskestang uten snelle, hvor man i toppen har festnet snøren sin på med dupp og beite. Dette er den helt klassiske, “oldschool” fiskestangen, den som mennesker har fisket med i årtusener. Disse stengene kan være skikkeling lange, 3-4 meter er vanlig, men de kan bli enda lengre, i testen har vi funnet en på 6 meter. De er da ofte teleskopstenger. De brukes ofte til å fiske både multer og makrell, men kan brukes til å fange mange andre typer fisk også.

Kraftige og robuste surfstenger med kastevekt på opp til et kilo, disse stengene er laget for fiske med veldig tungt agn, for eksempel en hel makrel. Her må stangen kunne tåle å kaste langt med tung belastning.

Karpestenger, som er kraftige haspelstenger. De er spesielt laget for karpefiske, som kan gi noen ordentlige utfordringer med 5-10-20 kg på kroken. De matches gjerne med et multiplikator baitcaster hjul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen