Campingtelt for opptil 6 personer – Best i Test 2024

Campingtelt finnes i et hav av ulike modeller og størrelser. Hvordan finne det perfekte teltet til akkurat ditt behov og budsjett? I vår omfattende samletest tar vi for oss 10 populære telt til ulike formål for å gjøre valget enklere.

Vi har testet alt fra små lettvektstelt til bruk på fotturer, til familietelt med god plass til fire. Teltmodellene dekker et bredt spekter av formål, fra backpacking og sykkelferie til bilcamping med mange personer.

Les vår omfattende samletest for å finne det optimale teltet til nettopp ditt bruk og budsjett. Uansett om du skal på sykkeltur i Europa, fottur i fjellet eller familiecamping i sommervarmen.

Beste campingtelt til 4 personer

MSR Habitude

 • 4 manns telt med ståhøyde (185cm)
 • “Top pick” – Outdoorgarlab
MSR Habitude
Butikk Pris Read more
9.999,00 NOK ➜ Les mer

MSR Habitude 4 skiller seg ut som et romslig og allsidig telt for grupper og familier, ifølge testerne hos Outdoorgearlab.com.

Det er sjenerøse 185 cm takhøyde, slik at de fleste voksne kan stå oppreist. Med et gulvareal på 4 m2 er det god plass til fire personer, og den separate forstua gir ekstra oppbevaringsplass.

Teltet har god kvalitet og er laget for å tåle tøft vær, til tross for en overkommelig vekt på 4,3 kg. Dette gjør Habitude 4 fleksibelt til både bilferie og lengre turer der vekten må fordeles mellom flere.

Det som trekker litt ned ifølge testen, er at oppsettet er noe omstendelig og krever litt øvelse. Dette skyldes blant annet at teltet har tre sammenkoblede stenger som må settes sammen riktig. Men med erfaring går nok monteringen raskere.

«The MSR Habitude 4 can be fully set up in 9 minutes, a bit long for a 4-person tent. Three hubbed poles — two small and one large — make up the main structure, forcing two poles to connect on each corner. While not overly complicated, setting this tent up isn’t intuitive and comes with a few head-scratchers»

Alt i alt fremstår MSR Habitude 4 som et solid og rommelig alternativ for grupper og familier som vil ha god komfort på teltferie. Materialkvalitet og plass veier opp for litt tungvint oppsett.

Oppsummert er MSR Habitude 4 et godt alternativ for deg som vil ha et romslig og slitesterkt telt med ståhøyde til gruppeturer og lengre teltturer med familien.

Coleman MacKenzie

 • 4 manns campingtelt med ståhøyde
 • 217 cm ståhøyde
Coleman MacKenzie
Butikk Pris Read more
6.995,00 NOK ➜ Les mer

Coleman Mackenzie Blackout 4 er et romslig familietunneltelt med plass til fire personer. Med en totalvekt på 26,6 kg er dette et telt beregnet for bilcamping eller kortere strekk med delt bæring.

Det som utmerker seg med Mackenzie Blackout 4 er den svært gode takhøyden på 217 cm. Her kan selv høye personer stå oppreist. Teltet har en kuppelformet tunnelkonstruksjon med solide stålstenger som gir god innvendig plass.

Innvendig er det to soverom med Colemans mørkleggningsteknologi som gir mulighet for å sove lenger om morgenen. I tillegg har teltet et romslig fortelt der man kan oppholde seg og lagre utstyr.

Ifølge produsenten skal teltet være enkelt å sette opp takket være fargekoding og oversiktlig konstruksjon. Dette er et praktisk og familievennlig telt for campingferie med biltransport, der man setter pris på god takhøyde og plass.

Outwell Greenwood

 • 4 manns campingtelt med ståhøyde
 • 200 cm ståhøyde
Outwell Greenwood
Butikk Pris Read more

Outwell Greenwood 4 er et 4-personers tunneltelt designet for familiecamping om sommeren. Med en totalvekt på 22,4 kg er dette et telt som må fraktes i bil eller bæres av flere.

Teltet har en klassisk tunnelkonstruksjon med solide glassfiberstenger som gir god takhøyde på 200 cm innvendig. Her kan de fleste voksne stå oppreist.

Innvendig har Greenwood 4 et romslig fortelt for opphold og oppbevaring, samt ett soverom med praktiske oppbevaringslommer. Teltduken i polyester har 4000 mm vannsøyle og sydde sømmer for vanntetthet.

Ifølge Outwell skal det være enkelt å sette opp teltet takket være fargekodede stenger og oversiktlig konstruksjon. Det har også justerbart ventilasjonssystem.

Med sin klassiske tunnelform og gode ståhøyde fremstår Greenwood 4 som et godt og rommelig alternativ for familiecamping om sommeren, når teltet kan fraktes i bil.

Beste campingtelt til 6 personer

Bergans Wiglo

 • 9/10 og testvinner hos Utemagasinet.no
 • 2 soveplasser
 • Kuppeltelt
 • Tresesong
 • Vekt: 2,95 kg
Butikk Pris Read more
6.499,00 NOK ➜ Les mer
6.600,00 NOK ➜ Les mer

Det innovative Bergans Wiglo 6 teltet forener det beste fra to teltverdener. Ved å kombinere wigwam og lavvo skaper det et romslig og behagelig familietelt.

Med en takhøyde på hele 190 cm, kan du faktisk stå oppreist inne i teltet. Dette øker komforten betraktelig ved lengre teltopphold. Teltduken er laget av solid og slitesterk ripstop nylon som tåler tøff bruk.

«Bergans Wiglo er et romslig helårstelt som finnes for fire personer og seks personer. Wiglo 6 ble testvinner da vi testet familietelt og skiller seg ut ved at det har tre innganger. Det har også stormmatter som gjør det godt egnet som helårstelt. Bergans sin bærekraftsstrategi innebærer at hvis teltet blir ødelagt, kan du sende det inn for reparasjon. Har du ikke bruk for teltet, kan du pante det og Bergans vil enten selge det brukt eller redesigne det. Bergans tilbyr også utleie av telt»

Wiglo 6 har plass til seks personer. Det har én stor hovedinngang i tillegg til to praktiske sideinnganger. Vekten kan fordeles ved å koble fra innerteltet når du skal bære det over lengre strekninger.

Rimelig enkelt å sette opp til tross for størrelsen, selv om det går raskere med litt øvelse og et ekstra par hender. Ifølge Utemagasinet kan teltpluggene bøye seg lett, men ellers virker konstruksjonen solid.

Alt i alt fremstår Bergans Wiglo 6 som et unikt og ypperlig alternativ for komfortable turer med familien. Takket være den sjeldne kombinasjonen av innvendig høyde, rommelighet og slitesterke materialer.

Primus Bifrost

 • Romslig 6 personer campingtelt
 • Svensk kvalitet
Primus Bifrost
Butikk Pris Read more
7.642,00 NOK ➜ Les mer
8.500,00 NOK ➜ Les mer
10.500,00 NOK ➜ Les mer

Primus Bifrost H6 er et romslig 6-personers kuppelformet campingtelt fra det anerkjente svenske friluftsmerket Primus. Selskapet har lang erfaring med å lage kvalitetsutstyr til turer siden starten i 1892.

Teltet har en klassisk kuppelkonstruksjon og veier totalt 10700 gram. Dette gjør det best egnet til bilbasert camping eller festivalbruk, ikke til bæring over lengre avstander.

Ifølge produktbeskrivelsen har Bifrost H6 en vannsøyle på 3000 mm i ytterduk og 7000 mm i gulvduk.

Primus Bifrost H6 selges hos Outnorth til en pris på snaue 6500 kr.

Med Primus’ solide renommé og lange historie innen turutstyr, fremstår Bifrost H6 som et kvalitetstelt for romslig og praktisk camping med bil eller til fots over kortere strekninger i sommerhalvåret. Teltserien kombinerer merkets erfaring med en brukervennlig og rommelig kuppelkonstruksjon.

Helsport Varanger

 • Terningkast 5 hos Klikk.no
 • Best i Test
Helsport Varanger
Butikk Pris Read more
8.449,00 NOK ➜ Les mer

Helsport Varanger Camp fremstår som en allsidig og brukervennlig lavvo som utmerker seg som spesielt godt egnet for helårsbruk og vinterbruk. Helsport er en av de mest populære lavvoprodusentene i Norge.

Denne modellen har gjort det svært godt i tester, blant annet utpekt som “best i test” blant lettvekts lavvoer av anerkjente friluftsmedier.

«Solid, vindstabil og praktisk. Vindfanget gir noe lengre oppsett enn tilsvarende lavvo uten, men enkelt og raskt. Meget god romfølelse»

Lavvoen har en vannsøyle på 4000 mm som sørger for god beskyttelse mot nedbør. Den er konstruert i slitesterk PU-belagt polyester med tapede sømmer.

Oppsettet går raskt og enkelt, selv om vindfanget øker tiden noe. Romfølelsen er åpen og luftig, med to blendbare vinduer. Døren kan holdes åpen i regn og snø uten lekkasje.

Testere framhever den solide glidelåsen og de gode festepunktene for plugger og barduner med justeringsmulighet. Lavvoen har også praktiske kroker til å feste innerteltet.

Med sin brukervennlighet, gode testresultater og egnethet for helårsbruk, framstår Varanger Camp som et trygt alternativ for de som ønsker en romslig og robust lavvo. Helsport leverer kvalitet man kan stole på.

«Kan ha åpen dør uten at det regner eller snør inn. Rødt pluggfeste ved dør. God åpning og meget solid glidelås i dør. Gode klips til innerteltet»

Beste billige campingtelt

Outwell Earth 5

 • Rimelig og romslig campingtelt
 • 8/10 i test hos Utemagasinet
Outwell Earth 5

Outwell Earth 5 er et romslig 5-personers campingtelt beregnet for sommerbruk.

Teltet har en klassisk tunellform med tre stenger. Det består av et eget soverom og et større oppholdsrom med mulighet for å sette opp bord og stoler.

Earth 5 veier totalt 9200 gram og egner seg derfor best til bilbasert camping eller festivalbruk, ikke til bæring i ryggsekk over lengre avstander.

Ifølge en test gjennomført av Utemagasinet får teltet terningkast 8 av 10 totalt. Testeren trekker fram romslighet og god komfort til en overkommelig pris som positive sider, mens teltet mangler litt i vindstabilitet.

Outwell Earth 5 selges hos Speidersport til en pris på 3599 kroner og er egnet for sommer- og snøfrie forhold. Teltet utmerker seg som et godt alternativ for romslig og bekvem camping med bil eller til fots over kortere avstander.

«Til campingplassen er dette et fullgodt telt, der komforten blir ivaretatt. Det handler om komfort rett og slett. Og lufting – her kan du sitte med med forteltet åpent, som på en terrasse»

Beste oppblåsbare campingtelt

Heimplanet The Cave

 • 8/10 hos Utemagasinet.no – “Mest for pengene”
 • 2 soveplasser
 • Kuppeltelt
 • Tresesong
 • Vekt: 2,95 kg
Butikk Pris Read more
9.989,00 NOK ➜ Les mer
10.990,00 NOK ➜ Les mer

Det innovative oppblåsbare teltet The Cave fra Heimplanet revolusjonerer campinglivet ved å eliminere de utskjelte teltstengene. I stedet puster det lettvektige teltet seg raskt opp ved hjelp av en pumpe.

Ifølge Espen i test hos NAF holder det høye materialkvaliteten og konstruksjonen det som loves.

«Det tok ikke mer enn fem minutter fra jeg åpnet posen til teltet var ferdig slått opp.»

Testeren fra Tek.no var ikke helt like begeistret:

«Det tar ikke all verdens tid å montere, men oppleves heller ikke som nevneverdig raskere eller enklere enn tradisjonelle teltstenger. I hvert fall ikke første gang man setter opp teltet»

Teltduken i 15D silikonisert nylon med ripstop og MSRs Xtreme Shield-belegg sikrer holdbarhet og vanntetthet. Stangsystemet, laget av en blanding av karbon, resin og ballistisk fiber, tåler påkjenning godt og går tilbake til sin opprinnelige form.

Som Jeppe Gabriel Spence skriver kan man til og med presse teltaket helt ned til bakken uten at stangene tar skade eller river seg løs fra innerteltet.

Tross lav vekt på kun 4,8 kg har teltet plass til 2-3 personer. De to inngangene gir ekstra bekvemmelighet og fleksibilitet. Noen kan riktignok oppleve oppbevaringsplassen som begrenset, og oppsettet kan by på utfordringer i regnvær.

Verdt å vite om å kjøpe campingtelt

Type campingtelt

Det finnes mange ulike typer telt å velge mellom til camping og friluftsliv. De vanligste typene er:

Familietelt – Romslige telt med plass til 4 eller flere personer. Ofte med adskilte sove- og oppholdsrom. Passer godt til campingplass med bil eller sykkel.

Tur- og fjelltelt – klassiske telt som egner seg for både camping og tur, men som har ståhøyde som derfor egner for camping.

Lavvo – Tradisjonelle nordiske telt med god takhøyde. Fås i ulike størrelser fra 1-8 personer eller endda større. Raskt å sette opp.

Taktelt – Små telt som monteres på takstativ på bilen. Praktisk for hurtig overnatting på road trips.

Oppblåsbare telt – telt i stedet for stenger er det kanaler med luft som holder teltet oppe. Enkelt og greit.

Tenk over hvor mange dere vanligvis er på tur, komfortbehov, værforhold og om teltet skal bæres eller fraktes i bil. Da finner du lett riktig telttype til ditt bruk.

Størrelse

Størrelsen på teltet er viktig å vurdere opp mot hvor mange personer som skal bruke det. Sjekk hvor mange personer produsenten anbefaler for teltet.

Vurder også:

 • Mål på teltet (lengde x bredde x høyde) – Sørg for nok gulvplass og høyde til å stå oppreist
 • Areal per person – Minimum 2-3 m2 per person anbefales for komfortabel plass
 • Totale mål på teltet – Sjekk at teltet passer der dere skal campe

Hvis teltet skal oppbevares mellom turene, sjekk pakkmål. Små telt pakker bedre sammen.

Romslige telt gir mer komfort, men er tyngre å frakte. Finne en god balanse ut ifra hvor teltet skal brukes.

Vekt

Vekten på teltet har mye å si hvis det skal bæres over lengre avstander. Da er lav vekt viktig.

Sjekk:

 • Totalvekt på teltet
 • Vekt per person teltet er beregnet for

En tommelfingerregel er at totalvekten bør være under 3 kg per person for komfortabel bæring i ryggsekk.

Lette telt bruker gjerne tynne materialer, som gjør dem mindre holdbare. Man må ofte akseptere et kompromiss mellom vekt og holdbarhet.

For bilcamping eller festivalbruk er ikke vekten så viktig. Her kan tyngre materialer som bomull benyttes for ekstra komfort og holdbarhet.

Sørg for at teltet har nok antall bærevesker til å fordele vekten jevnt mellom personene som bærer.

Ståhøyde

Ståhøyden i teltet har stor betydning for komforten og bør sjekkes nøye. Mål høyden fra gulv til tak både i midten av teltet og inntil sidene/ved inngangene.

For å kunne stå oppreist trengs minimum ca. 120 cm høyde, men 170-190 cm gir langt bedre bevegelsesfrihet og er å foretrekke.

Hvis teltet skal brukes mye til opphold innendørs eller i dårlig vær, bør du prioritere ekstra høyde. I små lettvektstelt for backpacking må en regne med å sitte litt sammenkrøpet.

Sjekk at høyden er jevnt fordelt og ikke bare midt i teltet. Det gir best bevegelsesfrihet.

Ta også egen høyde med i beregningen når du bestemmer minimumskravet. God høyde gjør teltet mer funksjonelt og komfortabelt å oppholde seg i over tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen