Elektrisk påhengsmotor – Best i Test 2023

En elektrisk motor er etter hvert blitt uunnværlig for den seriøse jolle- og småbåtfiskeren. De stillegående og lette motorene har rikelig med juice og kraft for trolling og dorging i både ferskvann og saltvann.

Moderne litiumbatterier tar mye mindre plass og varer lenger enn de eldre batteriene.

Har du råd, er det verdt alle pengene. I denne guiden ser vi på populære elmotorer i ulike prisklasser og behov, enten du er for predatorfiske i innsjøer eller fiske fra kysten og i fjorder.

«..-Flere og flere fritidsbåt eiere har fått øynene opp for denne geniale motoren. For meg så har en frontmontert elmotor revolusjonert mitt fiske og bruk på sjøen, dette har blitt et produkt jeg ikke kan klare meg uten…»

Topp 3 elektriske påhengsmotorer

Minn Kota Endura

Beste aktermontert

  • 4/5 hos Aftonbladet.se
  • Mest populær på Pricerunner.se

Motorguide Xi5

Best i Test

  • Anbefalt av Rosareke.no
  • Anbefalt af Team Krokodille

Biltema

Beste budsjett

  • Anbefalt av Tek.no

Baugmontert el påhengsmotor  – Best i Test

De forhåndsmonterte elektriske påhengsmotorene er uundverlig utstyr til den seriøse fiskeren. Det er et før og et etter. Her ser vi på de mest populære modellene.

MotorGuide Xi3

  • Anbefalt av Team Krokodille

MotorGuide Xi3 er en kraftig og allsidig baugmonter påhengsmotor som er spesielt designet for fiskebåter. Med en skyvekraft på mellom 55 og 70 lbs og en spenning på 12-24 volt, gir denne motoren tilstrekkelig kraft til å manøvrere båten på en effektiv måte uansett vind og vær. 

Det er en den billigste av MotorGuides modeller og kan bruges i både ferskvann og saltvann.

«…Xi3 er beregnet for mindre båter og er på et vis “innstegsmodellene” da de er litt rimeligere i innkjøp enn Xi5-modellene…»

MotorGuide Xi3 styres let med fjernbetjening, som gir brukeren muligheten til å styre motoren fra et hvilket som helst sted på båten. Dette gir deg mer bevegelsesfrihet og fleksibilitet, noe som kan være svært nyttig når du prøver å finne de beste fiskeområdene.

En annen flott funksjon på MotorGuide Xi3 er at den tåler saltvann, noe som gjør den til et flott valg for fiskere som liker å fiske i havet. 

Produktet har også en integrert GPS, ankerlås og autopilot, noe som gir brukeren muligheten til å navigere til de beste fiskeområdene og holde båten stabil i strøm og vind. Har du Lowrance kartplotter kan du slutte til det og få motoren til å seile ruter du har plottet inn der. 

«..Fordelen med et elektronisk kompass er at MotorGuide alltid vet i hvilken retning baugen på båten peker, dette gjør det mulig å forflytte båten fremover, bakover eller til en av sidene ved et enkelt tastetrykk mens du ligger ankret. MotorGuide vil da flytte båten 1,5m i valgt retning for hvert tastetrykk. Dette er en meget nyttig funksjon for å fiske av spesifikke plasser eller som hjelp for å ankre opp akkurat der du ønsker..»

MotorGuide Xi5

  • Anbefalt av Rosareke.no

Trenger du ekstra kraft og flere funksjoner enn hva Motorguide Xi3 kan tilby, så kan Motorguide Xi5 være det riktige valget. Dette er toppmodellen hos MotorGuide og en elmotor som anbefales av blant annet sportsfiskerteamet Team Krokodille, samt blogger og ekspert Bjørn Tore Kjølholt fra Rosareke.no.

«Minnkota er bra, meget bra men Motorguide har etter min mening et lite forsprang»

MotorGuide Xi5 er storebroren til Xi3, som vi har sett på tidligere, men hva er forskjellen mellom dem?

Xi5 har først og fremst mer kraft, med mulighet for å velge modeller fra 80lbs til 105lbs. Dette er en motor som kan brukes på større båter. Her er det nok skyvekraft til båter på 5-7 meter og opp til 1 tonn. Motoren er også saltvannsbestandig, og derfor er MotorGuide Xi5 et godt valg for deg som fisker i saltvann, hvor forholdene krever en større båt for å ligge stabilt i vannet.

Avanserte funksjoner for styring

Xi5 har avanserte styringsmuligheter. Du kan styre båten med fjernkontrollen og fotpedalen, og justere cruisecontrolen som holder fart og retning, men den virkelige magien kommer til syne når du kobler den til ditt Lowrance ekkolodd.

MotorGuide kan nemlig kommunisere med Lowrance, som også kan kommunisere med Mercury-motorer. Hvis du kombinerer Lowrance med MotorGuide og Mercury, kan du faktisk styre både baug- og aktermotor fra din Lowrance kartplotter.

Hva betyr dette? Du kan plotte en rute på din Lowrance og få Xi5 til å følge den.

Selv uten bruk av Lowrance kan MotorGuide styres med GPS, for eksempel med ankermuligheten. Xi5 kan sørge for at du holder samme posisjon, selv i kraftig strøm og vind. Jeg tror dette er den funksjonen som flest vil bruke oftest.

Les mer på Rosareke.no

På bloggen Rosareke.no, som skrives av Bjørn Tore Kjølholt, får du en virkelig fin gjennomgang av MotorGuide Xi5, som Bjørn bruker til sin ørretbåt. Her kan du se motoren i bruk og lese flere detaljer.

Garmin Force

  • Topmodell fra Garmin

Her er vi i ferd med å se på en toppmodell for den seriøse sportsfiskeren. Med en pris på over 50 000 kroner kan det hende du må jobbe litt for å overbevise kona, men du kan også skryte av å ha en svært avansert teknologi til båten din.

Det ser ut til at denne motoren er mer populær i USA enn i Norden, og derfor er vurderingen vår også kortfattet.

Garmin Force er en kraftig motor, men kun egnet for ferskvann.

Med en skyvekraft på 100 lbs og 24-36V er dette den tredje kraftigste motoren i testen, kun overgått av MotorGuide Xi5 og Minn Kota Ultrex.

Denne modellen er ennå ikke tilgjengelig for saltvann.

Avansert ekkolodd og kartplotter

Garmin Force selges med innebygd tradisjonelt CHIRP-ekkolodd og ClearVü- og SideVü-ekkolodd med ultra-HD-skanningsteknologi, som kan kobles til et Garmin ekkolodd. Når de to er koblet sammen, kan du styre motoren fra kartplotteren og for eksempel legge inn en rute som motoren kan følge.

Garmin Force har alle funksjonene man forventer av en moderne trollingmotor, som ankervarsling, der båten holdes i ro uansett vind, vær og strøm, samt enkel styring med fjernkontroll og fotpedal.

Les mer på Smaabaadsnyt.dk

Den danske båtmagasinet Smaabaadsnyt.dk har skrevet en fin gjennomgang av denne motoren, der du kan lese flere detaljer. Du finner anmeldelsen av Garmin Force her.

Minn Kota Terrova

  • Mest populær på Pricerunner.se

Minn Kota er en av de mest populære produsentene av elektriske påhengsmotorer, om ikke den mest populære. Minn Kota Terrova, som er tilgjengelig i både ferskvanns- og saltvannsversjon, er for eksempel den mest populære på prissammenligningssiden Pricerunner.se.

Hvis du har en Humminbird kartplotter i båten, kan du koble til det innebygde ekkoloddet, og da blir det virkelig spennende!

Saltvannsmodellen heter Riptide Terrova og er også veldig populær.

«Minn Kota’s Riptide Terrova electric trolling motor is one of the hottest “must have” accessories for a variety of saltwater angling scenarios»

Masse kraft og avanserte funksjoner

Minn Kota Terrova er en mellommodell og kommer med kraft fra 55lbs til 80lbs. Den passer til de fleste båttyper, men ikke de største, der du gjerne vil ha 90-100lbs.

Motoren kan styres enten med den medfølgende fjernkontrollen og fotpedalen eller ved å koble den til en Humminbird kartplotter, der du så fullt ut kan utnytte motorens smarte funksjoner, for eksempel å plotte ruter som så følges.

Terrova har også andre standardfunksjoner som for eksempel ankerfunksjon, der motoren kan settes til å holde seg på samme sted ved hjelp av GPS. Det er også cruisekontroll.

Minn Kota Ultrex

  • Anbefalt av professionell bassfisker Mike Laconelli

Minn Kota Ultrex er en av de mest avanserte frontmonterte elmotorene på markedet og tilbyr en rekke funksjoner som kan gjøre livet lettere for både sportsfiskere og fritidsseilere. Denne motoren har blitt rost av mange eksperter, inkludert magasinet Wired2Fish og den profesjonelle bassfiskeren Mike Laconelli.

«Everyone on the water knows the name Minn Kota, and there’s no more trusted manufacturer of trolling motors in the world, period»

En kraftig motor med lang rekkevidde

Ultrex kommer i en rekke forskjellige modeller med skyvekraft fra 80lbs til 112lbs, slik at det er en modell som passer til de fleste båter. Det er en sterk motor som kan takle både store bølger og sterke strømmer, selv om den ikke i utgangspunkt er beregnet for saltvann.

Ultrex har også en imponerende rekkevidde, takket være dens batterisparende teknologi og store batterikapasitet. Med full lading kan motoren kjøre i opptil 10 timer avhengig av belastningen.

Avanserte styringsfunksjoner

En av de mest imponerende tingene ved Ultrex er dens avanserte styringsfunksjoner. Motoren er utstyrt med en innebygd GPS som kan brukes til å styre båten på en nøyaktig og effektiv måte. Du kan opprette ruter og waypoints som kan følges automatisk av motoren, eller du kan bruke “Spot-Lock” -funksjonen for å holde båten i en bestemt posisjon på vannet, selv i sterke strømmer og vind.

Ultrex kan også styres via en trådløs fjernkontroll eller en fotpedal, og den kan integreres med en rekke andre enheter, for eksempel sonar- og ekkoloddsystemer fra Humminbird, som virkelig åpner opp for uante muligheter.

Prismessig er vi i den absolutt dyreste enden her, med priser over 50.000kr. Her er vi oppe på nivået – eller over – Garmin Force. Dette er motoren for den seriøse sportsfiskeren.

Watersnake Geo Spot GPS

  • Bra budsjett alternativ

Watersnake Geo Spot GPS er en trollingmotor som er spesielt designet for fiskeren som ønsker en motor med avanserte funksjoner og presis styring, men som ikke har budsjettet til Minn Kota eller Motorguide.

Med en sterk 55 lbs motor kan Geo Spot GPS levere den nødvendige kraften for å styre båten på opptil 6 meter i lengde.

En av de mest nyttige funksjonene ved Geo Spot GPS er dens innebygde GPS-plotter. Ved å bruke den medfølgende fjernkontrollen kan du enkelt navigere til og fra dine favoritt fiskesteder og opprette ruter og waypoints. Du kan også justere hastigheten og styre retningen presist for å oppnå en optimal fiskeposisjon.

Geo Spot GPS har også en integrert ankervarsling som kan holde deg stabil på samme sted slik at du kan fokusere på fisket og ikke bekymre deg for båtens posisjon. I tillegg har motoren en “tilt-up” funksjon som gjør det enkelt å løfte motoren opp og ut av vannet når du er ferdig med fiskingen.

Selv om Geo Spot GPS ikke er like avansert som noen av de dyrere modellene på markedet, for eksempel ikke ekkolodd, er den fortsatt et godt alternativ for sportsfiskere som ønsker en kraftig og presis trollingmotor med GPS-navigasjon til en overkommelig pris.

Biltema

  • Anbefalt av Tek.no

Billig baugmontert påhengsmotor fra Biltema, for deg som vil begynne med denne typen fiske, men som ikke vil bruke mange tusen kroner på det.

Med en pris på kun DKK 4500,- er vi her på et mye lavere nivå enn det vi er vant med fra kjente modeller som MotorGuide og Minn Konta. Ja, mye billigere er den faktisk, for du kommer fort opp og betaler dobbel, trippel, ja mangedobbel om du vil ha en toppmodell (en Garmin Force koster f.eks. over 50 000 kr).

Bra med kraft men få funksjoner

Biltemas motor har skyvekraft på 54lbs og kan enkelt styres med den medfølgende fjernkontrollen. Begge deler er helt greit og gjør det mulig å slepe en båt på 4-6 meter og opp til 600-900kg.

Du får midlertid ikke mange ekstra funksjoner her. Det er ingen innebygd GPS eller ekkolodd og ingen ankerfunksjon eller cruisekontroll. Det er manuell styring her.

Positiv test i Tek.no

Men er denne billige motoren god for noe da?

Positiv er Tek.no, som har gjort en ganske omfattende test av den og skriver i sammendrag:

«…Motoren er helt greit konstruert, og byggekvaliteten virker relativt robust. Vi må si at vi er positivt overrasket over en del ting ved denne motoren. For eksempel er den ganske kraftig, og ikke minst enkel å bruke. Det går raskt å sette den fast til braketten, og fjernkontrollen er enkel å skjønne seg på…»

Verdt pengene?

Noe å overveie med Biltemas motor er budsjettet ditt. De fleste baugmonterte motorer er rett og slett mye dyrere. Har du ikke 10 000 DKK+ ja kommer du rett og slett ikke langt.

Aktermontert el påhengsmotor  – Best i Test

Biltema

  • 2/5 i test hos Aftonbladet.se

I det forrige avsnittet så vi på Biltemas baugmonterte elektriske påhengsmotor, som generelt har fått gode anmeldelser.

Biltema har også laget en aktermontert vanlig påhengsmotor med 55lbs i styrke og opptil 80 minutters batteritid.

Prisen er også ganske rimelig her, med en pris litt over 2500 kroner i Norge, men når det gjelder vanlige elektriske påhengsmotorer er besparelsen mye mindre enn mer etablerte merker. Du kan for eksempel få en Haswing, Minn Kota eller Watersnake Venom til omtrent samme pris, og de fleste vil nok velge dem. I motsetning til den baugmonterte, som jo var 10.000 kroner billigere enn andre populære modeller.

Dette er kanskje også grunnen til at Biltemas motor ikke får ubetinget gode anmeldelser.

Båtjournalisten Lars Lindén fra Aftonposten.se er heller ikke en uttalt fan og gir bare motoren 2 av 5 stjerner.

«Relativt enkel motor som kan vara ett alternativ för den som aldrig tidigare ägt en elmotor och vill testa. Kan fungera fint för sitt ändamål, men i jämförelse med premiumärken som Torqeedo får du här en motor begränsad med tillbehör och kvalitet. »

Minn Kota Endura

  • Top 3 populær hos Pricerunner.se
  • 4/5 stjerner hos Aftonbladet.se

En av de mest populære elektriske påhengsmotorene og trollingmotorene er Minn Kota Endura, som er en klassiker i klassen.

Det er også en av de mest populære elektriske motorene i Norden, der den for eksempel er en av de tre mest populære på prisportalen Pricerunner.se.

4 av 5 stjerner hos Aftonposten.se

Aftonposten.se har latt båtjournalist Lars Lindén teste elektriske båtmotorer, og her får Minn Kota Endura mye ros og en vurdering på 4 av 5 stjerner.

«Minn Kota är ett amerikanskt märke främst avsett för sportfiskare. Tillverkaren erbjuder ett stort utbud av olika motorer och tillbehör. En populär modell är Minn Kota Endura Max 40lbs som klarar av båtar upp till fem meter. Är bland annat omtyckt för sin slittåliga och starka »

Du får her en motor med mellom 30lbs og 55lbs kraft, som er nok til selv store joller.

Den er tilgjengelig i en ferskvannsmodell, Minn Kota Endura C2, og en saltvannsmodell, Minn Kota Riptide Endura EC2. Saltvannsmodellen er betydelig dyrere med en pris over 5000kr, mens ferskvannsmodellen er et virkelig godt kjøp til under 2000kr for 30lbs modellen.

Det er nesten for godt til å ikke kjøpe, hvis du bare har litt bruk for en elmotor til ferskvann.

Savage Gear Thruster

  • Dansk kvalitet

Savage Gear Thruster er en fantastisk trollingmotor til ferskvannsfiske, kjent for sin høye kvalitet og pålitelighet. Med en motorstyrke fra 36 til 55lbs er den kraftig nok til å trekke selv større båter, noe som gjør den til et godt valg for seriøse fiskere.

Populær blant fiskeentusiaster

Thruster har blitt populær blant fiskeentusiaster i Danmark og er blitt anbefalt av flere fiskeeksperter. Brukere på fiskeforum roser denne motoren for dens sterke ytelse og enkel betjening, som gjør fiske mer behagelig.

Godt valg til en rimelig pris

Savage Gear Thruster er også et godt valg til en rimelig pris og er tilgjengelig i forskjellige modeller. Prisen varierer fra rundt 2500 kr til 4000 kr, avhengig av motorens størrelse og tilbehør.

Watersnake Venom

  • Populær

Watersnake Venom er en allsidig trollingmotor designet for både ferskvanns- og saltvannsfiske. Denne motoren er kjent for sin pålitelige ytelse og kraftige trekkraft, noe som gjør den til et populært valg blant fiskeentusiaster.

Populær blant fiskeentusiaster

Watersnake Venom har blitt populær blant fiskeentusiaster takket være dens effektive motor, som er ideell for trolling, og dens holdbarhet som kan takle de tøffeste fiskeutfordringene. Brukeranmeldelser fremhever også dens brukervennlighet og lette vekt, som gjør den enkel å håndtere og lagre.

Robust konstruksjon

Watersnake Venom er konstruert med en solid ramme og en vanntett motor, noe som gjør den ideell for både ferskvanns- og saltvannsfiske. Den er tilgjengelig i forskjellige størrelser og ytelse, og prisen varierer fra omtrent 2000 kr til 5000 kr, avhengig av modell og tilbehør.

Ideell for både nybegynnere og erfarne fiskere

Watersnake Venom er en allsidig trollingmotor som passer både for nybegynnere og erfarne fiskere. Den kraftige trekkraften og pålitelige ytelsen gjør den til et godt valg for trolling, og dens brukervennlige design gjør den enkel å betjene og vedlikeholde.

Guide til kjøp av elektrisk påhengsmotor

Hvordan velger man riktig elektrisk motor til båt?

Er du usikker på hvilken elektrisk påhengsmotor du trenger? I dette avsnittet tar vi en titt på det viktigste å ta stilling til. Det finnes et stort utvalg av motorer, men de er ikke så forskjellige at det gjør noe.

Vi ser på:

  • Baugmontert eller aktermontert
  • Kraft og styrke
  • Funksjoner som GPS og ekkolodd
  • Ferskvann eller saltvann
  • Baugmontert eller aktermontert

Det første du må ta stilling til er om du skal ha en motor som er baugmontert eller aktermontert. Hvis du ikke er så kjent med båtterminologi, betyr det om du vil ha en motor som sitter bak på båten (akter), som en vanlig påhengsmotor, eller om du vil ha en som er festet på forsiden av båten.

Begge deler kan enkelt trekke båten, men det er stor skilnad på hva de ellers kan og ikke minnst i prisen.

Hvis du vil ha en påhengsmotor til gummibåten, jolla eller kanoen, med det primære formål å komme rundt på sjøen, så er en aktermontert påhengsmotor et bra valg. Her kan du styre den som en vanlig påhengsmotor med hånden og bruke den på helt samme måte. Du kan også bruke den til trolling- og dorgefiske, men den kan ikke brukes til mer avansert fiske. For det må du ha en baugmontert. De aktermonterte modellene er billige og lette og kan fås for bare et par tusen kroner.

Hvis du er interessert i en elektrisk påhengsmotor fordi du vil fiske med den, så er den baugmonterte versjonen det du skal gå etter. Disse modellene er noe helt annet og kan virkelig hjelpe deg med fisket ditt. De styres med fjernkontroll og eventuelt fotpedal, slik at du kan styre båten med en fiskestang i hånden. De fleste av dem har også innebygd GPS, som for eksempel gjør det mulig å ligge helt stille på et bestemt sted, uansett hvor mye strøm det er. De mer avanserte modellene kan også integreres med ekkolodd og kartplotter, slik at du faktisk kan kjøre ruter som du har tegnet inn på kartplotteren din. Dette er veldig avansert og du kommer til å betale for det. En baugmontert modell med GPS begynner på rundt 15 000 kroner.

Funksjoner

De mest enkle aktermonterte modellene har ikke egentlig noen funksjoner bortsett fra forskjellige hastigheter.

De baugmonterte modellene er derimot vanvittig avanserte og virkelig en stor revolusjon for fisket.

De har for eksempel:

  • Fjernkontroll og fotpedal
  • GPS
  • Innebygd ekkolodd
  • Autopilot
  • Ankermulighet
  • Cruise control

Du styrer de hekkmonterte motorene som en vanlig påhengsmotor, det vil si med hånden. De frontmonterte modellene styres imidlertid med en fjernkontroll og / eller en fotpedal. Med fjernkontrollen kan du endre hastighet, stoppe båten og endre kurs.

«Du kan uansett uavhengig av kartplotter styrer selve el motoren fra en fjernkontroll du har liggende på dashbordet, eller har i snor rundt halsen. Samt at det finnes en pedal som du kan bruke hvis du ønsker det»

Først og fremst har de fleste av dem GPS. Det betyr for eksempel at du kan få motoren til å holde deg på et bestemt sted på vannet, selv om det er strøm. Det er altså en slags elektronisk anker. En stor hjelp hvis du er ute og fisker alene og ikke kan sitte og ro med årene samtidig.

Integrert ekkolodd finnes i flere av ferskvannsmodellene. De er vanligvis tilpasset en leverandør som Lowrance (Motorcruise) eller Humminbird (Minn Kota). Det vil si at transduceren er integrert. Skjermen må du fortsatt skaffe deg. Men det betyr at du med en kartplotter fra Lowrance eller Humminbird kan tegne en rute og deretter få motoren til å seile den. Helt automatisk. Det er fiske på et veldig høyt nivå. Det må vi bare si.

Disse funksjonene er selvfølgelig ikke gratis, og hvis du vil ha en slik smart motor, starter prisene på rundt 15-20 000 kroner.

Ferskvann eller saltvann

De fleste elektriske påhengsmotorer kan fås i saltvannsmodeller, men ikke alle. Saltvannsmodellene er vanligvis mye dyrere og kan mangle funksjoner som GPS og ekkolodd.

Hvis du vil ha en baugmontert motor med GPS og ekkolodd som kan brukes i saltvann, kan prisen raskt bli høy. En Motorguide Xi3 for saltvann koster for eksempel rundt 20 000 kroner, mens Minn Kota Riptide Terrova starter på 30 000 kroner. En billigere modell som Watersnake Geo Spot starter på 15 000 kroner.

Dette er sammenlignet med en aktermontert saltvanns-trollingmotor som Minn Kota Riptide Endura, som starter på rundt 5000 kroner, eller en ferskvanns baugmontert motor som Minn Kota Powerdrive, som starter på rundt 15 000 kroner.

«Skal jeg bruke motoren kun i ferskvann, eller skal den også brukes i saltvann? Ferskvannsversjonen tåler å brukes i saltvann innimellom, så lenge du skyller den godt etter bruk, men hvis mesteparten av fisket ditt foregår i saltvann så bør du velge saltvannsversjonen»

Hvor kraftig elmotor trenger du?

Jo større båt, jo mer kraft trenger motoren din. Styrken på en elmotor måles vanligvis ikke i hestekrefter, men i pund (lbs) og watt.

«Skyvekraft, dette er ganske enkelt hvilken kraft motoren kan skyve med på full styrke. Jo tyngre båt du har, jo mer skyvekraft bør du i utgangspunktet ha»

En hestekraft tilsvarer 735 watt, så du kan multiplisere amper med volt for å få watt og deretter dele med 735 for å finne antall hestekrefter.

Forhandleren Westsystem.no har gjort praktiske tester av kjente motorer i samarbeid med Høyskolen i Vestfold.

«Vi mener derfor at en Minn Kota Endura 50 i praksis vil tilsvare en 1½ – 2 Hk bensinmotor»

En 50 lbs elmotor tilsvarer omtrent en bensinmotor på 1,5-2 hk. Husk at bensinmotorer har mye større energitap enn elmotorer, så den faktiske sammenligningen er til fordel for elmotoren.

Hvor stort batteri trenger du?

  • Kjøp alltid over 100 Ah.
  • Kjøp et høykvalitetsbatteri.
  • Ikke kjøp et batteri som er laget for en bil.

Det avhenger av hvor mange, størrelse og type batterier du har med deg, og selvfølgelig hvilken motor du har og hvor fort du vil kjøre.

Et generelt svar er et marinebatteri på størrelse med 75-90 Ah, som er tilstrekkelig for å fiske en halv dag med en 30 lbs motor.

For hele dager på vannet velger de fleste vanligvis to batterier i stedet for ett stort, fordi det er lettere å håndtere. Husk at batteriene må lades etter hver tur, og de er tunge å bære, selv om du ikke skal langt fra kaien.

Les denne artikkelen på andre språk:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top
Rull til toppen