Pizzaovn – Best i Test 2024 – ute og inne

Drømmer du om å lage pizza med sprø bunn og saftig topping? Med de beste pizzaovnene for 2023 kan du oppleve smakseksplosjonen av napolitansk pizza på bare noen minutter.

Vi har testet de mest populære modellene for å finne den ultimate pizzaovnen. Mange pizzaer senere sitter vi igjen med klare vinnere i kategoriene gassfyrt, vedfyrt og elektrisk.

Ooni, Sage og Witt er noen av merkene du vil støte på i jakten på perfekt pizza. Felles for de beste er at de når temperaturer over 400 grader, noe som er helt avgjørende for å få den typiske napolitanske deigen og toppingen. Det gir en tynn, sprø bunn og smeltende, saftig topp.

Her er de beste pizzaovnene i 2023:

Gassfyrt pizzaovn – best i test

Ooni Koda 16

 • Beste store pizzaovn
 • Terningkast 6 hos Dagbladet
 • Terningkast 6 hos VG
Ooni Koda 16
Butikk Pris Read more
6.449,00 NOK ➜ Les mer
6.790,00 NOK ➜ Les mer

Ooni Koda 16 er vår «Best i Test». Denne digre gassfyrte pizzaovnen er rett og slett en nytelse, og den står som en sikker vinner i kategorien sin.

Den steker perfekte pizzaer med flotte skorper, og ikke minst steker den bunnen jevnt og nydelig – noe mange andre pizzaovner i testen strever med. Her får du ekte, autentisk napolitansk pizza stekt ved 500 grader.

«Denne har alt, og du får skikkelig valuta for pengene»

Dobbel gassbrenner gir den ekstra fordelen

Ooni Koda 16 skiller seg ut fra konkurrentene med sin doble gassbrenner i ovnsrommet.

Ooni Koda 16 skiller seg fra konkurrentene ved at den har dobbel gassbrenner i ovnsrommet.

I tillegg til å ha brenner bakerst, som de fleste ovnene i testen, har denne også brennere på siden. Ifølge Dagbladet er det dette som gjør at pizzaen kommer ut så bra:

«..ovnene har en gassbrenner bakerst i ovnen, en brenner ovenfra og en har brennere langs to av sidene. Det er dette designet som gjør det viktigste utslaget i Dagbladets test av gass-pizzaovner..»

Når det bare er en flamme bakerst, som på andre modeller, krever det mer opmerksomhet og teknikk for at ikke deigen skal bli ujevnt stekt. Med dobbel flamme er det lettere å få et godt resultat.

Ooni Koda steker pizza ved de anbefalte 450-500 gradene. Dette er bekreftet i test hos VG med infrarødt termometer. Ovnen har innebygget termometer, praktisk for å holde kontroll på temperaturen inne i ovnen.

Ovnen er godkjent av den napolitanske foreningen AVPN, som arbeider for å beskytte den autentiske, italienske pizzaen. Dette bekrefter at ovnen holder riktig temperatur for napolitansk pizza.

Romslig gassfyrt pizzaovn

Ooni Koda er en diger ovn, 60 x 60 x 35 cm i størrelsen, derfor kan den steke store pizzaer på opptil 40,5 cm i diameter. Det kan bare Ooni Koda 16 og Witt Etna Rotante av ovnene vi har testet.

Med en vekt på 18 kg er dette ikke den letteste ovnen i testen. Du kommer neppe til å flytte på denne ovnen hver dag, men 18 kg er lett nok til at det går greit å ta med seg den på hytta eller camping.

«Når jeg skriver at ovnen er stor og har dobbel vekt i forhold til lillebror, så er dette på ingen måte noen hindring for å kunne ta den med seg til naboen, på hytta, i campingbilen og så videre. Den er ikke tyngre og større enn at man fint kan flytte den rundt og bære den med seg over kortere avstander. Man skal man virkelig på tur med ovnen, så må man nok vurdere den mindre utgaven»

Ooni Koda selges også i en mindre modell, Ooni Koda 12, som bare veier 9 kg. Den er et alternativ for deg som vet du kommer til å flytte på ovnen ofte.

Er du interessert i Ooni, men foretrekker en vedfyrt modell, kan du se på Ooni Fyra eller Ooni Karu. Sistnevnte er en kombinasjonsmodell for både ved og gass.

Enkel i bruk og rask til å varme opp

Ooni Koda 16 har vunnet best i test i de fleste tester den har deltatt i. Blant annet hos VG, Dagbladet og Tek.no. I tillegg har den fått utmerkelsen “Best Buy” hos det britiske forbrukerrådet Which.co.uk.

Which fremhever at den er veldig enkel å bruke og sette opp:

«This pizza oven is easy to set up and you’ll be ready to cook in no time»

De fremhever også at ovnen raskt varmer opp og steker lekker pizza.

«It took just 16 minutes to reach cooking temperature, which is among the fastest we’ve tested, and the pizzas also take just two or three minutes to cook»

Dette skiller seg fra mange andre modeller. Selv om spesifikasjonene hevder at de er klare på 15-20 minutter, viser tester at de faktisk tar noe lengre tid.

Fordeler og Ulemper

 • Mye for pengene, rimeligere enn tilsvarende ovner
 • Steker pizza jevnt takket være gassbrennere på begge sider.
 • Når høy nok temperatur til å lage napolitansk pizza.
 • Enkel å bruke. Bare skru opp varmen og sett inn pizzaen.
 • Kan steke store pizzaer på opptil 40.5cm.
 • Større og tyngre enn de minste bærbare ovnene fra Ooni.
 • Kun gassteking, så mangler smaken fra vedfyring.

Ooni Koda 12

 • Beste gassfyrte pizzaovn
 • 8.5/10 hos Tek.no
 • Best Buy hos Which.co.uk
Ooni Koda 12
Butikk Pris Read more
3.390,00 NOK ➜ Les mer
4.490,00 NOK ➜ Les mer

Den enkleste måten å lage perfekt pizza hjemme? Det synes i hvert fall vi og flere av dem som har testet Ooni Koda 12, den lille gassfyrte pizzaovnen fra Ooni-serien.

Vi har tidligere testet Ooni Koda 16, storebroren, mens denne modellen er den portable og smarte gassfyrte pizzaovnen som steker pizza med sprø bunn og herlig skorpe.

Liten og lett gassfyrt pizzaovn til picnic, balkong og hytte

Pizzaovnene fra Ooni steker perfekt napolitansk pizza, men det som virkelig skiller ut Ooni Koda 12 er hvor lett og portabel den er.

Pizzaovnen måler 40 x 63 x 29 cm, men veier bare 9 kg. Det gjør den veldig lett og i en klasse for seg. Dette er faktisk den eneste pizzaovnen i testen som veier under 10 kg.

Det betyr at dette er en pizzaovn som er lett å ta med seg eller sette fram og tilbake etter bruk. Og siden den er så lett, kan barna også hjelpe til med å bære den.

«Ovnen veier bare åtte kilogram, og pizzasteinen på innsiden er enkel å ta ut. Det er positivt både for enkelt å kunne flytte ovnen rundt eller ta den med på reise, eller hvis du vil rengjøre den»

Ekte napolitansk pizza med sprø skorpe

Ooni pizzaovnene er kjent for å lage den beste pizzaen blant de gassfyrte ovnene. Det gjelder også for denne lille ovnen, som får gode anbefalinger fra eksperter i tester.

På Pizzamani.no, som drives av pizzaekspert René Munthe Eik, får denne pizzaovnen følgende omtale:

«Ooni Koda er kort og godt en hissig liten rakker som lager bra napolitansk pizza på 60-90 sekunder»

Imponerende rask oppvarming

Ifølge testene når denne mini-pizzaovnen hele 480 grader på steinen og er klar til å steke pizza etter bare 20 minutter.

Det er imponerende raskt og viser hvor effektivt Ooni har designet den lille ovnen.

«Ovnen var varm nok til pizzasteking etter cirka 20 minutter»

Enkel i bruk

Til tross for den lille størrelsen er ovnen stor nok til å bake pizza på opptil 12 tommer i diameter.

Bruksanvisningen er enkel og forståelig og det er lett å få fyr på ovnen. Bare skru på gassen og vriom bryteren så tennes den.

Pizzasteinen kan enkelt tas ut for rengjøring og ovnen er generelt veldig enkel å holde ren og i orden.

Så oppsummert er Ooni Koda 12 en utmerket mini-pizzaovn for alle som vil lage autentisk napolitansk pizza hjemme. Den er liten nok til å være supersmart og bærbar, samtidig som den leverer fantastisk pizza takket være høy varme. Anbefales!

Witt Etna Rotante

 • Stor pizzaovn
 • Opp til 40.5 cm pizza
Witt Etna Rotante
Butikk Pris Read more
8.999,00 NOK ➜ Les mer

En vanlig napolitansk pizza har en diameter på 34 cm, og det er denne størrelsen de fleste pizzaovnene i testen er laget for. Men det kan være fint med en større pizza, for eksempel i familiestørrelse. Den muligheten får du med testens største pizzaovn, Witt Etna Rotante, som kan steke pizza helt opp til 40,5 cm i diameter. Da burde alle bli mette!

Witt Etna Rotante er en stor gassfyrt pizzaovn med roterende pizzastein som klarer seg bra i testen. Den anbefales av pizzaeksperten René Munthe Eik fra Pizzamani.no.

«Selv om ovnen er litt stor vil jeg anbefale denne, og da spesielt for nybegynnere..denne ovnen kan jeg trygt gi «tommel opp»»

Pizzaovnen er også vurdert av den engelske forbrukerorganisasjonen Which.co.uk. De kårer den til “Brilliant for beginners” og fremhever at den er veldig enkel å bruke. Den varmer seg opp på bare 17 minutter, og den roterende pizzasteinen gjør at du slipper å flytte på pizzaen under stekingen. Med andre ord er den rett og slett enkel i bruk.

«For beginners who are perhaps intimidated at the idea of fire tending and turning pizzas, we’d highly recommend this one»

God pizza – enkelt og raskt

Witt Etna Rotante får ros for pizzaen sin både hos Pizzamani og Which.co.uk. Begge fremhever at denne ovnen lager god pizza, med autentisk smak og stekeresultat.

I videoen sier René fra Pizzamani at den roterende pizzasteinen gjør at bunnen på pizzaen blir passe stekt, og ikke for brent slik det kan bli på den første pizzaen i andre ovner. Her blir også den første pizzaen passe stekt.

Which.co.uk skriver at Witt steker delikat pizza med sprø bunn: “crisp and delicious”.

«Those we cooked were even, crisp and delicious. The gas burners do a brilliant job, but just stop short of producing the mouthwatering extra flavours wood-fired ovens give you»

Eneste kritikkpunktet fra Which er at smaken ikke helt kan sammenlignes med vedfyrt pizzaovn. Men dette er en kritikk som gjelder alle gassfyrte pizzaovner.

Pizzamani har lite å utsette på stekningen, men de påpeker at pizzaene kan bli ujevnt stekt når de er ekstra tynne. Så hvis du foretrekker svært tynne pizzaer, er dette noe du bør være oppmerksom på.

Stor “liten” pizzaovn – men tung.

Witt Etna Rotante er en stor pizzaovn som måler 76 x 85 x 42 cm. Sammenlignet med de minste modellene i testen virker den stor, men den faller fortsatt under kategorien “liten pizzaovn” hvis man sammenligner med en tradisjonell pizzaovn. Den er større, ja, men fortsatt liten nok til å plasseres på et bord i hagen.

Ovnen veier 37 kg, noe som er betydelig mer enn de andre pizzaovnene i testen. Det er ikke anbefalt å løfte denne alene; få heller hjelp fra familien. Den relativt tunge vekten betyr også at denne pizzaovnen ikke er like flyttbar som mindre ovner. Det er rett og slett ikke praktisk å flytte en 37 kg tung ovn hver gang det er fint vær. Dette er en ovn som bør ha en fast plass utendørs.

Fordeler og Ulemper

 • Rotasjonen på steinen gir et veldig bra og jevnt stekeresultat.
 • Enkel å bruke for nybegynnere.
 • Romslig inne i ovnen, god størrelse på steinen
 • Ganske tung og stor, mindre bærbar
 • Krever to personer for å sette opp.
 • Noe dyrere enn mange andre små pizzaovner.
 • Pizzaer kan bli litt ujevnt stekt på undersiden hvis de er veldig tynne
 • Krever batterier

Cozze 13

 • Beste billige pizzaovn
 • Terningkast 4 hos Dagbladet
Cozze 13

Cozze 13 er testens overraskelse og demonstrerer at du ikke nødvendigvis må betale de høyeste prisene for en god pizzaopplevelse. For under 2000 kr får du en kompakt gassovn som kan steke fullstørrelsespizza.

Ifølge BBC Good Food leverer den imponerende resultater når det gjelder pizza, men de påpeker også at den nok passer best for de som har litt erfaring fra før.

«The pizzas we cooked were very impressive, too. As mentioned, we think it’s better suited to those who’ve used a pizza oven before, but if you’re up for a challenge, then it’s well worth a go, too»

Dagbladet, som har gitt den terningkast 4 i sin test, mener at man må ha tålmodighet for å oppnå de beste resultatene.

«Stekingen er ved første øyesyn litt jevnere enn med FCC. Likevel blir problemet det samme – pizzaen blir svidd i kantene, mens bunnen forblir rå. Og etter gjentatte forsøk og justeringer kommer vi ikke i mål. Selv når vi skrur gassblusset på minimum, får vi brente kanter og rått i midten. Konklusjonen blir den samme som for FCC: Skal du lykkes skikkelig med dette produktet, må du være tålmodig og standhaftig»

Med sine 21 kg er den blant de tyngste ovnene i testen. Sammenlignet med Ooni Koda 13 på bare 9 kg, merker du forskjellen i bærbarhet.

Til tross for vekten og behovet for tålmodighet, får du altså god pizza til en overkommelig pris med Cozze 13. En fin overraskelse i testen.

Fordeler og Ulemper

 • Rimelig i pris
 • Kompakt størrelse
 • Steker god pizza ifølge tester
 • Enkel å tenne opp
 • Tung sammenlignet med andre (21 kg)
 • Krever mer tålmodighet og erfaring for best resultat
 • Snever åpning gjør steking mer utfordrende

Flying Culinary Circus Pizza Chef

 • Billig pizzaovn som trenger litt kjærlighet
 • Terningkast 4 hos Dagbladet
Flying Culinary Circus Pizza Chef

FCC Pizza Chef er en rimelig gassdrevet pizzaovn som lover italiensk pizza på 15 minutter. Dette høres lovende ut, men tester viser at den trenger litt ekstra oppmerksomhet for å levere.

Ifølge Tek.no oppnår ovnen temperaturer på 405 grader etter 30 minutter, noe som er litt i det kaldeste laget. De trekker frem at den trenger ekstra tid for å varme seg opp.

Ovnen får terningkast 4 i Dagbladets test, hvor de skriver at det krever tålmodighet for å unngå brent bunn og rå topping.

Til tross for utfordringene med temperatur og tålmodighet, roses den rimelige prisen og enkelheten. Med litt kjærlighet kan FCC BBQ Pizza Chef bake god pizza.

Fordeler og Ulemper

 • Rimelig i pris
 • Kompakt og enkel
 • Når opp i 500 grader (etter lengere oppvarming)
 • Treg oppvarming ifølge tester
 • Krever tålmodighet og erfaring for å unngå stekefeil

Oppsummert ser FCC BBQ Pizza Chef ut til å være et greit alternativ for pizza-entusiaster på budsjett. Man må bare være forberedt på å bruke litt tid og energi på å mestre den.

Vedfyrt pizzaovn – best i test

Ooni Karu 16

 • Beste vedfyrte pizzaovn
 • Terningkast 5 hos VG
 • 8/10 hos Tek.no
Ooni Karu 16
Butikk Pris Read more
6.939,00 NOK ➜ Les mer
7.990,00 NOK ➜ Les mer

Denne vedfyrte pizzaovnen fra Ooni har også mulighet for gassdrift, noe som gjør den til et særlig spennende valg for deg som ønsker autentisk napolitansk pizza med røykaroma, men som vet at du ikke kommer til å gå den ekstra milen hver gang du lager pizza.

Denne romslige pizzaovnen kan steke perfekte pizzaer i timevis, gang på gang.

Vedfyrte ovner er den tradisjonelle måten å steke pizza på. Det er ikke bare røyksmaken som gjør vedfyring overlegen, men også det at den vedfyrte ovnen raskt blir varm og oppnår svært høye temperaturer. Faktisk kan de vedfyrte ovnene fra Ooni nå temperaturer helt opp til 530 grader, noe ingen gassdrevne ovner kan matche.

«Ooni Karu 16 er pizzaovnen for deg som vil ha alt, og litt mer, og skal lage pizza for mange. Og helst kan ha ovnen stående på en dedikert plass, for denne kommer du ikke til å ville flytte mye rundt på»

Hybrid pizzaovn til ved og gass

Men vedfyrte pizzaovner krever en hel del mere arbeid med å sette opp, rengjøre og observere.

Da er det smart at Ooni Karu kan bruke både gass og ved. Det er netop en hybrid pizzaovn, der du kan enten kan skru på en flaske med gass eller legge på ved.

Valget er altså ditt. Vil du bruke ekstra tid og oppmerksomhet på å fyre med ved eller vil du bare nyte å steke pizza uten strev? Denne valgmuligheten er nok svært attraktivt for pizza-nerder, som også må ta hensyn til sultne barn og lite tid på hverdagen.

Ovnen kan fyres med ved og kull ut av boksen, men vil du bruke gass må du kjøpe en brenner til det, for ca. ekstra 1500kr.

Fleksibilitet og kvalitet koster ekstra

Det er ikke gratis å få denne fleksibiliteten. Ooni Karu er dyrere enn de andre modellen til Ooni. Nesten 8000kr sto den i da vi skrev denne testen og da var det uten de 1000 kr.+ som gassbrenneren koster.

Men da får du også mye for pengene. Ooni Karu er en videreudvikling av den forrige Ooni Pro modellen, så dette er “as good as it gets” hos Ooni.

Det britiske forbrukerrådet Which udtrykker det slik:

«The Ooni Karu 16 is at the pricier end, but we think it’s worth every penny. Its wood-fired pizzas have unbeatable taste»

Vil du ha den beste pizzaen og vil du betale for det, så er Ooni Karu 16 det rette valget.

Fordeler og Ulemper

 • Når veldig høy temperatur (over 500°C) som gir god stekeskorpe
 • Vedfyring gir ekstra røyksmak
 • Overlegen god pizza
 • Rask oppvarmingstid (15 minutter)
 • Krever mer innsats med fyring og vedlikehold enn gassovner
 • Må fylle på regelmessig for å holde varmen
 • Er for stor og tung til å flyttes på

Ooni Fyra 12

 • Vedfyrt pizzaovn med god smak
 • 7/10 hos Tek.no
Butikk Pris Read more
2.990,00 NOK ➜ Les mer
3.190,00 NOK ➜ Les mer
3.193,00 NOK ➜ Les mer

Ooni Fyra 12 er en populær bærbar vedfyrt pizzaovn fra Ooni, som gir pizzaen en ekstra røykaroma takket være bruken av trepellets som brensel.

Vedfyrte pizzaovner er selvfølgelig den tradisjonelle metoden for å steke napolitansk pizza, og derfor er det også førstevalget for pizzaentusiaster over hele verden.

Men mens en tradisjonell pizzaovn er et stort apparat, er Ooni Fyra 12 stikk motsatt. Den er en liten og hendig pizzaovn som veier bare 10 kg, noe som gjør den svært bærbar. Et stort pluss.

Ekte napolitansk pizza med røykaroma

I en test gjennomført av det engelske forbrukerrådet Which?, blir smaken spesielt fremhevet som et positivt aspekt:

«The pizza we made in the Ooni Fyra 12 was evenly cooked and tasty»

Det samme fremhever Tek.no i testen sin:

«Både surdeigspizzaen og den vanlige deigen gjorde seg utmerket i Fyraen»

Høy varme, men litt kronglete i bruk

Ovnen kan oppnå imponerende temperaturer på over 500 grader på bare 15 minutter, ifølge Tek.no. Dette gir en knasende tynn bunn og en sprø skorpe på den napolitanske pizzaen.

Dette skiller seg ut fra gassfyrte modeller, som i tester tar lengre tid å varmes opp og som sjelden når like høye temperaturer. I testen oppnådde Ooni Fyra hele 530 grader, en temperatur en gassfyrt modell bare kan drømme om.

Men alt er ikke perfekt med Ooni Fyra. Ifølge både Tek.no og Which.co.uk kan det være litt kronglete å etterfylle pellets og sikre riktig mengde. Which påpeker at brenneren kan bli raskt tilstoppet, noe som betyr at du ikke kan steke i mer enn en time før ovnen må rengjøres.

Tek.no har en lignende oppfatning og understreker at denne modellen rett og slett kan være litt utfordrende i bruk, spesielt sammenlignet med enkelheten ved å bruke en gassfyrte modell.

Fordeler og Ulemper

 • Når veldig høy temperatur (over 500°C) som gir god stekeskorpe
 • Vedfyring gir ekstra røyksmak
 • Lett og bærbar (10 kg)
 • Rask oppvarmingstid (15 minutter)
 • Krever mer innsats med fyring og vedlikehold enn gassovner
 • Må fylle på pellets regelmessig for å holde varmen
 • Blir fort skitten etter bruk

Gruue Pizzaboks

 • Norskprodusert pizzaovn for nordisk vær
Gruue Pizzaboks

Kjøp på Gruue.no

Gruue Pizzaboks 3 er en norskprodusert pizza- og bakerovn designet for nordisk vær og vind. Den er laget av rustfritt stål og aluminium, og har en 3 cm tykk Gruue HeatVaultTM pizzastein for ekstrem varmekapasitet.

Det er endda ikke gjort uavhengige test i Norge av denne pizzaovnen, så vi kan ikke oplyse om annet enn det som produsenten selv oplyser.

Ifølge produsenten varmes ovnen opp på under 30 minutter til 500°C, noe som gir mulighet for å steke pizza på 60 sekunder. Den er også stor nok til langstek av kjøtt og brødbaking.

Oppsummert ser det ut til at Gruue Pizzaboks 3 er en solid norskprodusert ovn som egner seg godt for pizza og annet som krever høy varme. Den skal tåle nordisk vær og vind, og steinens varmekapasitet trekkes frem som et stort pluss.

Elektrisk pizzaovn – best i test

Sage Pizzaiolo

 • Beste elektriske pizzaovn
 • Terningkast 6 hos VG
Sage Pizzaiolo
Butikk Pris Read more
7.442,00 NOK ➜ Les mer
7.490,00 NOK ➜ Les mer

Kan en elektrisk pizzaovn steke autentisk napolitansk pizza der man ikke merker forskjellen fra den ekte varen? Med Sage Pizzaiolo er svaret ja.

Vi har sett på tester av denne lille italienske pizzaovnen, og konklusjonen er overraskende, men tydelig: Ja, du kan få deilig autentisk pizza i en elektrisk ovn – forutsatt at du velger Sage Pizzaiolo.

Elektrisk ovn – enkel i bruk med «fantastisk» pizza

En elektrisk pizzaovn er i bunn og grunn ikke så forskjellig fra en vanlig ovn. Noen vil kanskje spøke med at dette egentlig bare er en stor brødrister!

Men det er ikke tilfelle, for i tester hos Tek.no og VG mottar denne pizzaovnen svært gode vurderinger.

I VGs test fremstår den som testens store overraskelse, hvor den oppnår det imponerende terningkast 6 og beskrives med «fantastisk» pizzakvalitet. I tillegg fremheves det at den er svært enkel å bruke:

«Ovnen er svært enkel å bruke, det er jo bare å skru på en knapp, og den steker jevnt og fint»

Den elektriske ovnen varmer opp raskt og når en maks temperatur på pizzasteinen på omtrent 400 grader. Ifølge testerne er dette tilstrekkelig for å lage deilig pizza, men sammenlignet med testens andre gass- og vedfyrte ovner, ligger dette 50-100 grader lavere.

Tek.no mener også at denne ovnen lager virkelig god pizza, men det er først når man sammenligner den direkte med gass- og vedfyrte alternativene at man legger merke til dens svakheter:

«Det er bare når du stiller den direkte i konkurranse med de gass- eller vedfyrte pizzaovnene at man kan begynne på peke på svakhetene»

Kan brukes både ute og inne

En fordel med de elektriske, hendige ovnene som Sage, er at de kan brukes både ute og inne. Dette er ikke tilfellet med vedfyrte og gassovner, som kun må brukes ute.

Selv om Sage pizzaovn ikke er spesielt liten, og det finnes mindre og lettere modeller, har den med en vekt på 17 kg fortsatt en viss portabilitet. Imidlertid vil mange mene at den er for tung til daglig flytting.

Men evnen til å bruke den både inne og ute, kombinert med at den “bare” veier 17 kg, gjør den velegnet til å ta med på hytta eller camping.

Og hva med prisen?

Dette fører oss til det egentlig eneste negative med denne praktiske elektriske ovnen: prislappen.

På tidspunktet for denne artikkelen lå prisen på 7000 kr. Dette er relativt høyt, spesielt når små og hendige gassfyrte modeller kan kjøpes for halve prisen.

Her blir det opp til den enkelte å vurdere om fordelen med å slippe håndtering av gassbeholdere rettferdiggjør den høyere prisen.

Fordeler og Ulemper

 • God pizza i autentisk stil og kvalitet
 • Kan brukes innendørs uten problemer med røyk og lukt
 • Ganske dyr sammenlignet med mange andre pizzaovner
 • Har begrenset størrelse på pizzaer den kan steke, maks 28cm
 • Litt tung å flytte på med sine 17 kg

Ooni Volt 12

 • En elektrisk pizzaovn som imponerer
Butikk Pris Read more
8.990,00 NOK ➜ Les mer
10.769,00 NOK ➜ Les mer

Vi kjenner Ooni best fra deres gassfyrte og vedfyrte pizzaovner, hvor det skotske merket regnes som blant de beste på markedet.

Når vi tenker Ooni, er elektriske pizzaovner kanskje ikke det første som faller oss inn. Men dette kan endre seg med introduksjonen av Ooni Volt 12. Denne kompakte elektriske pizzaovnen presterer godt i tester, selv om den ikke klarer å overgå Sage Brescioli og bli testvinner i kategorien.

Ooni Volt 12 markerer Oonis debut innen elektriske pizzaovner. Den fungerer som en hybrid, egnet for både innendørs og utendørs bruk. Tester viser at den kan nå en temperatur på 450 grader i løpet av bare 15-20 minutter, slik at du kan tilberede en napolitansk pizza på under 2 minutter.

I en anmeldelse fra Tek.no trekkes det frem at ovnen har justerbar varmefordeling.

«Et av de største wow-faktorer på design-fronten er knappene og deres muligheter under tilberedningen – der sidder tre drejeknapper på forsiden af Volt 12 som kan bruges til fire forskellige ting: on/off, tidtagning, temperaturstyring og sidst men ikke mindst varmeregulering.»

Ifølge det engelske forbrukermagasinet Which blir den raskt varm:

«This modern offering from Ooni is an attractive and compact pizza oven. It’s gas-powered and runs off either propane or butane. This model has a very small oven cavity, but the flames roll evenly over the oven roof, providing total flame coverage.»

Which.co.uk vurderen den i tilleg til å være “Best Buy”.

Lyd & Bilde trekker i testen sin frem utfordringer med å unngå brent bunn:

“Her får du alt det du trenger for å steke autentisk napolitansk pizza i full størrelse (34cm). Det krever litt mer her å få et godt resultat enn med andre ovner i testen.”

Oppsummert ser Ooni Volt 12 ut til å være en kraftig og god elektrisk pizzaovn til de som vil ha autentiske pizzaer året rundt. Den har imponert i tester med sin raske oppvarming og gode resultater, men har også noen utfordringer knyttet til pris og det å unngå brent bunn.

Fordeler og Ulemper

 • Når 450 grader på kort tid
 • Enkel å bruke med knapper for temperatur og tid
 • Justerbar varmefordeling mellom topp og bunn
 • God byggekvalitet og stilrent design
 • Kan brukes både inne og ute
 • Dyr sammenlignet med andre ovner fra Ooni
 • Brenner lett bunnen med for høy varme
 • Tar stor plass på kjøkkenet
 • Tung å flytte rundt på (17 kg)

Effeuno N3

 • Ellektrisk nybegynner ovn
Butikk Pris Read more
7.950,00 NOK ➜ Les mer

Effeuno N3 er en elektrisk pizzaovn som er spesielt egnet for nybegynnere. Den er liten, enkel å bruke og steker fin pizza.

I test hos VG beskrives den som veldig enkel å bruke. Den trekkes frem som spesielt egnet for nybegynnere:

«Effeuno N3 passer godt for nybegynnere som vil prøve seg på pizza, mener René Munthe Eik i Pizzamani»

Ovnen når en maks temperatur på 500 grader på steinen. Dette er litt lavere enn de beste gassovnene, men ifølge testene er det nok til å lage god pizza.

Størrelsen er kompakt, med en pizza-diameter på maks 35 cm. Dette gjør at den ikke tar så mye plass.

Effeuno N3 veier bare 15 kg, så den er relativt lett å flytte på. Samtidig er den liten nok til å passe de fleste kjøkken.

Fordeler og Ulemper

 • Enkel å bruke for nybegynnere
 • Kompakt størrelse
 • Når 500 grader på steinen
 • Kan ikke justere temperaturen trinnløst
 • Litt tregere oppvarming enn de beste
 • Kun 35 cm pizza-diameter

Så oppsummert er Effeuno N3 en god start-ovn for deg som vil prøve deg på ekte napolitansk pizza. Den er liten, enkel og steker godt.

Andre populære pizzaovner – ikke testet endda

I tillegg til ovnene vi har testet, finnes det flere andre populære modeller på markedet. Her tar vi en kikk på to pizzaovner vi ikke har rukket å teste enda, men som har fått gode skussmål fra brukere.

Morsø og KYS er to merker som begge har flere pizzaovner i sortimentet sitt. Vi ser nærmere på Morsø Forno og KYS Fuoco 14 – to kompakte gassovner som lover autentisk pizza til en overkommelig pris.

Selv om vi ikke har testet disse konkret, ser de ut til å kunne være gode alternativer verdt å vurdere for pizza-entusiaster. Les videre for en kort beskrivelse av hver modell.

Morsø Forno

Morsø Forno er en gassdrevet pizzaovn fra danske Morsø. Den skiller seg ut ved å ha en roterende pizzastein som sørger for jevn steking. Ifølge produsenten når steinen en temperatur på opptil 432 grader celsius. Den store steinen på 40 cm gjør at du kan steke store pizzaer. Forno har et organisk og stilrent design typisk for Morsø.

KYS Fuoco 14

KYS Fuoco 14 er en kompakt gassdrevet pizzaovn fra norske KYS. Den skal kunne nå 500 grader celsius, noe som gjør det mulig å steke autentisk, napolitansk pizza. KYS skriver at den er lett å flytte på og tar liten plass. Fuoco 14 har en 14″ stein og ramme i rustfritt stål. Designet er enkelt og stilrent. Den selges med et stativ, men kan også plasseres rett på et bord.

Begge disse ovnene lover raske temperaturer, store steinflater og muligheten til å lage god napolitansk pizza. Morsø skiller seg ut med den roterende steinen, mens KYS har fokus på en kompakt størrelse.

Alle pizzaovner i testen – Tabell

Tabellen gir en oversikt over alle pizzaovnene som er testet. Her kan du enkelt sammenligne viktige egenskaper ved ovnene. I tabellen ser du blant annet informasjon om oppvarmingstid, størrelse, vekt, temperatur og pris. Dette gjør det enkelt å finne ut hvilken modell som passer dine behov best. Tabellen er et nyttig verktøy for å få oversikt over utvalget og sammenligne egenskapene til de ulike pizzaovnene i testen.

NavnPrisFyringsmåteStørrelseVektKapasitet i cmMaterialTemperatur
Gruue Pizzabokshttps://www.villmarksbutikken.net/wp-content/uploads/2023/08/Gruue%20Pizzaboks.jpghttps://gruue.no/shop/pizzaboks-3/8990Ved / Gass som ekstrautstyr60 x 50 x 40 cm / 65 x 50 x 71cm med skorstein25 kg34 cmRustfrit stål500
KYS Fuoco 14https://www.villmarksbutikken.net/wp-content/uploads/2023/08/kys-fuoco-front_1000x.webphttps://kitchenchef.no/3490Gass/VedTerningkast 5 hos VG (https://www.vg.no/forbruker/i/q1E7Vg/test-av-pizzaovner-denne-ovnen-har-alt)44 x 78 x 46 cm17 kg34 cmRustfrit stål500 / 435 i test
Ooni Fyra 12https://www.villmarksbutikken.net/wp-content/uploads/2023/08/ooni-fyra-pizzaovn-test.jpghttps://bakerenogkokken.no/griller/hage-utemiljo/ooni-fyra-transportabel-pizzaovn/2999Ved7/10 hos Tek.no(https://www.tek.no/samletest/i/qLamqL/pizzaovn)39 x 73 x 74 cm10 kg30 cmKarbonstål500
Ooni Karu 12https://www.villmarksbutikken.net/wp-content/uploads/2023/08/Ooni%20Karu%2016.jpghttps://hyttefeber.no/products/ooni-karu-12-utendors-pizzaovn2949Gass/Ved7.5/10 hos Tek.no(https://www.tek.no/samletest/i/qLamqL/pizzaovn),"Best for wood-fired pizza" hos The Spruce Eats (https://www.thespruceeats.com/best-pizza-ovens-4152145#toc-runner-up-best-overall-solo-stove-pi-pizza-oven)77 x 40 x 80 cm12 kg30 cmKarbonstål500
Ooni Karu 16https://www.villmarksbutikken.net/wp-content/uploads/2023/08/Ooni%20Karu%2016.jpghttps://hyttefeber.no/products/nyhet-ooni-karu-16-vedfyrt-pizzaovn7749Gass/VedBest Buy hos Which.co.uk(https://www.which.co.uk/reviews/pizza-ovens/article/best-pizza-ovens-akDsc8P6T7qy),Terningkast 5 hos VG (https://www.vg.no/forbruker/i/q1E7Vg/test-av-pizzaovner-denne-ovnen-har-alt), "Best multi-fuel pizza oven" hos CNN (https://edition.cnn.com/cnn-underscored/reviews/best-pizza-oven), 8/10 hos Tek.no (https://www.tek.no/samletest/i/qLamqL/pizzaovn)74 x 49 x 79 cm28 kg34 cmKarbonstål500 / 465 i test
Morsø Fornohttps://bakerenogkokken.no/griller/grilltilbehor/morso-forno-pizzaovn-i-stopejern/12990Ved70 x 60 cm94 kg70 cmStøpejern450
Espegard Ciaohttps://www.espegard.no/pizzaovn-ciao-m21900Ved118 x 70 x 40 cm102 kg70 cmStål500
Bertellohttps://bakerenogkokken.no/griller/hage-utemiljo/bertello-pizzaovn-vedfyrt/2990Ved61 x 32 x 36 cm13 kg34 cmStål500

Pizzaovn ute: verdt å vite før du kjøper

Du elsker pizza, men du vil ha det på din egen måte. Du vil ha kontroll over ingrediensene og smaken. Hva med å lage pizza ute i din egen hage med en pizzaovn? Med en pizzaovn ute kan du lage ekte, autentisk italiensk pizza med sprø bunn og smakfull ost. Med så mange alternativer tilgjengelig på markedet, er det klart at det kan være vanskelig å finne den rette pizzaovnen for deg.

Det er flere faktorer du bør vurdere når du skal velge en pizzaovn til hagen din. Hvilken type pizzaovn vil du ha? Hvor stor og tung skal den være? Hvilke materialer og konstruksjoner er best for deg? Hva er det ideelle temperaturområdet og oppvarmingstiden? Hva er prisen på pizzaovnen, og hva får du for pengene? Hvilke tilleggsfunksjoner og tilbehør bør du vurdere?

Hovedpunkter

 • Når du velger en pizzaovn du skal ha ute, bør du vurdere faktorer som størrelse, vekt, kapasitet, materialer, konstruksjon, temperaturområde, oppvarmingstid, pris og tilleggsfunksjoner.
 • Det finnes flere typer pizzaovner tilgjengelig på markedet, inkludert gassdrevne, vedfyrte og elektriske ovner.
 • For å få mest mulig ut av pizzaovnen din, bør du vurdere å investere i nyttig tilbehør som pizzaspader, pizzasteiner og termometre.

Typer av pizzaovn

Når du skal velge en pizzaovn for utendørs bruk, er det flere faktorer du bør vurdere. En av de viktigste faktorene er hvilken type pizzaovn du ønsker å bruke. Her skal vi se nærmere på tre forskjellige typer pizzaovner: vedfyrt, gassfyrt og elektrisk.

Vedfyrt pizzaovn

En vedfyrt pizzaovn er en tradisjonell måte å lage pizza på, og gir en autentisk smak som mange elsker. Disse ovnene bruker ved som brensel, og kan nå høye temperaturer på opptil 500 grader. Dette gjør at pizzaen blir ferdig på kort tid, og gir en sprø skorpe med smeltet ost. En vedfyrt pizzaovn krever litt erfaring og tålmodighet, men gir en unik smaksopplevelse.

Noen populære vedfyrt pizzaovner i 2023 inkluderer Ooni Karu 12 og Ooni Karu 16. Disse ovnene har en diameter på henholdsvis 12 og 16 tommer, og kan brukes både innendørs og utendørs. Vedfyrt pizzaovn krever også en pipe for å slippe ut røyk og aske.

Gassfyrt pizzaovn

En gassfyrt pizzaovn gir deg enkel og rask tilgang til høy varme, og er derfor et populært valg for mange. Disse ovnene bruker propan eller naturgass som brensel, og kan nå temperaturer på opptil 400 grader. En gassfyrt pizzaovn er enkel å bruke og krever minimalt med vedlikehold.

Noen populære gassdrevne pizzaovner i 2023 inkluderer Ooni Koda 12 og Ooni Koda 16. Disse ovnene har en diameter på henholdsvis 12 og 16 tommer, og er perfekte for utendørs bruk. Gassfyrt pizzaovn gir deg også muligheten til å justere varmen og flammene etter behov.

Elektrisk pizzaovn

En elektrisk pizzaovn er et moderne og praktisk valg for de som ønsker en enkel måte å lage pizza på. Disse ovnene bruker elektrisitet som brensel, og kan nå temperaturer på opptil 350 grader. En elektrisk pizzaovn er enkel å bruke og krever minimalt med vedlikehold.

Noen populære elektriske pizzaovner i 2023 inkluderer Ooni Volt og Sage Pizzaioli. Disse ovnene har en diameter på henholdsvis 12 og 16 tommer, og kan brukes både innendørs og utendørs. En elektrisk pizzaovn gir deg også muligheten til å justere varmen og temperaturen etter behov.

Uansett hvilken type pizzaovn du velger, er det viktig å huske på at høye temperaturer og pizzastein kan være farlig. Sørg for å følge instruksjonene nøye, og bruk alltid verneutstyr når du håndterer ovnen.

Størrelse, vekt og kapasitet

Når du skal velge en pizzaovn ute er størrelsen, vekten og kapasiteten viktige faktorer å vurdere. Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge en pizzaovn ute.

Størrelse

Størrelsen på pizzaovnen er viktig å vurdere fordi den vil avgjøre hvor stor pizza du kan lage. En pizzaovn med en stekeoverflate på 15-20 cm er utmerket for å eksperimentere med flere mindre pizzaer, mens en større stekeoverflate på 30-40 cm vil være bedre for å lage større pizzaer. Tenk også på hvor mye plass du har tilgjengelig for å plassere pizzaovnen din.

Vekt

Vekten på pizzaovnen er også viktig å vurdere, spesielt hvis du planlegger å flytte den rundt fra sted til sted. En lett pizzaovn vil være mer praktisk å flytte rundt, mens en tung pizzaovn vil kreve mer arbeid og krefter. En pizzaovn som veier mellom 10-20 kg vil være lett nok til å flytte rundt, men samtidig tung nok til å være stabil og solid.

Kapasitet

Kapasiteten på pizzaovnen er viktig å vurdere fordi den vil avgjøre hvor mange pizzaer du kan lage samtidig. En pizzaovn med kapasitet til å lage én pizza om gangen vil være tilstrekkelig for en familie på fire, mens en større pizzaovn med kapasitet til å lage to eller flere pizzaer samtidig vil være bedre egnet for større grupper eller fester. Tenk også på hvor raskt pizzaovnen kan varmes opp, og hvor lenge den holder på varmen etter at du har slått den av.

Når du har vurdert størrelsen, vekten og kapasiteten på pizzaovnen, vil du være bedre rustet til å velge den rette pizzaovnen for deg og dine behov.

Temperaturområde og opvarmningstid

Maksimal temperatur

En god pizzaovn til utendørsbruk bør kunne nå en høy temperatur for å lage de beste pizzaene. Maksimal temperatur kan variere fra ovn til ovn, men de fleste ovner kan nå en temperatur på minst 300 grader. Noen av de beste pizzaovnene kan nå en temperatur på opptil 500 grader.

Når du velger en pizzaovn, bør du vurdere hvor høy temperatur ovnen kan nå, da dette vil påvirke kvaliteten på pizzaene dine. Jo høyere temperaturen er, jo raskere vil pizzaen bli tilberedt, og jo bedre vil smaken være.

Oppvarmingstid

Oppvarmingstiden for en pizzaovn ute vil variere avhengig av ovnens størrelse og materiale. Noen ovner kan varmes opp på så lite som 15 minutter, mens andre kan trenge opptil en time for å nå ønsket temperatur.

Når du skal varme opp pizzaovnen din, er det viktig å følge produsentens anbefalinger for å unngå skade på ovnen og for å sikre at den fungerer optimalt. De fleste pizzaovner vil ha en indikator som viser når ovnen har nådd ønsket temperatur.

Det er også viktig å huske på at oppvarmingstiden vil påvirke hvor mye ved eller brensel som trengs for å holde ovnen varm. Jo lengre oppvarmingstid, jo mer ved vil du trenge for å holde ovnen varm gjennom hele matlagingen.

For å oppsummere, når du velger en pizzaovn du skal ha ute, bør du vurdere både maksimal temperatur og oppvarmingstid. En ovn som kan nå høye temperaturer og varme opp raskt vil gi deg de beste resultatene og en fantastisk matopplevelse.

Pris, budsjett, og verdi for pengene

Når du skal kjøpe en pizzaovn du kan bruke ute, er pris en viktig faktor å vurdere. Det finnes pizzaovner i ulike prisklasser, og du kan finne en som passer til ditt budsjett. Det er imidlertid viktig å huske på at pris ikke alltid er en indikasjon på kvalitet eller ytelse.

En pizzaovn kan koste alt fra noen tusenlapper til flere titusen kroner. Hvis du har et stramt budsjett, kan det være lurt å gå for en enklere og rimeligere pizzaovn. For eksempel kan du finne en pizzaovn drevet av ved eller kull til under 5000 kr. Disse pizzaovnene kan gi deg en autentisk smak av Italia, men de krever litt mer arbeid og tid for å varme opp og regulere temperaturen.

Hvis du har litt mer budsjett du kan bruke på en pizzaovn, kan du vurdere en gassdrevet pizzaovn eller en multi-fuel pizzaovn. Disse pizzaovnene kan være dyrere, men de gir deg mer fleksibilitet og enklere styring av temperaturen. For eksempel kan Ooni Koda 16 pizzaovn koste rundt 5000 kr og er kåret til best i test av Tek.no. Denne bærbare gassfyrt pizzaovnen kan varme opp til 500 grader og gi deg en perfekt stekt pizza på kort tid.

Når du vurderer pris, er det også viktig å tenke på verdi for pengene. En pizzaovn kan være en investering, og det kan være lurt å velge en pizzaovn som gir deg god kvalitet og ytelse til en rimelig pris. Det kan være lurt å lese tester og anmeldelser for å finne ut hva andre brukere mener om ulike pizzaovner og deres egenskaper og spesifikasjoner.

Tilleggsfunksjoner og tilbehør

Når du har valgt en pizzaovn ute, kan du også vurdere tilleggsfunksjoner og tilbehør som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av ovnen. Her er noen alternativer som kan være verdt å vurdere.

Pizzaspade

En pizzaspade er et must-have-tilbehør for å flytte pizzaen inn og ut av ovnen. Det finnes ulike typer pizzaspader, og du kan velge mellom forskjellige størrelser og materialer. Enkelte pizzaspader er laget av rustfritt stål, mens andre er laget av tre. Du kan også velge mellom enkle eller perforerte pizzaspader, avhengig av dine preferanser.

Beskyttelsestrekk

For å beskytte pizzaovnen din mot vær og vind når den ikke er i bruk, kan det være lurt å kjøpe et beskyttelsestrekk. Dette vil holde ovnen din ren og tørr, og forlenge levetiden til ovnen. Det finnes mange forskjellige typer beskyttelsestrekk, så sørg for å velge et som passer til størrelsen på ovnen din og som er laget av et slitesterkt materiale.

Pellets

Hvis du bruker en pelletsfyrte pizzaovn, vil du også trenge pellets for å fyre opp ovnen. Det finnes mange forskjellige typer pellets å velge mellom, så det kan være lurt å prøve forskjellige typer for å finne ut hvilken som fungerer best for deg og ovnen din.

Stativ med hjul

Et stativ med hjul kan være et nyttig tilbehør for å flytte pizzaovnen rundt på terrassen eller hagen. Stativet gir også ovnen en stabil base, og gjør det enklere å justere høyden på ovnen. Du kan velge mellom ulike typer stativer, avhengig av størrelsen og vekten på pizzaovnen din.

Uansett hvilken pizzaovn du velger, kan tilleggsfunksjoner og tilbehør hjelpe deg å få mest mulig ut av din pizzabaking. Velg tilbehør som passer til dine behov og preferanser, og nyt hjemmelaget pizza utendørs.

Annet tilbehør

Andre nyttige tilbehør til pizzaovnen din kan inkludere et infrarødt termometer for å måle temperaturen på steinen, en børste for å rengjøre pizzasteinen, og et steketermometer for å sikre at pizzaen er ferdig stekt. Det kan også være lurt å kjøpe en ekstra pizzastein, slik at du kan lage flere pizzaer samtidig eller bytte ut en stein som har blitt slitt eller skadet.

Bruk av pizzaovn: tips og triks

Å bruke en pizzaovn kan være en morsom og spennende måte å tilberede mat på, spesielt hvis du liker å lage hjemmelaget pizza. Her er noen tips og triks for å få mest mulig ut av din pizzaovn.

Hvordan få mest mulig ut av pizzaovnen din?

For å få mest mulig ut av pizzaovnen din, er det viktig å bruke riktig type ved eller gass og sørge for at ovnen er riktig temperert. Hvis du bruker en vedfyrt pizzaovn, bør du bruke tørr, hard ved som eik eller bjørk, og unngå mykere treslag som gran eller furu.

Det er også viktig å sørge for at pizzaovnen din er godt isolert og har en pizzastein som kan holde på varmen og gi deg en sprø bunn på pizzaen din.

Hvor varmt skal det være i pizzaovn?

For å få den perfekte pizzaen, bør pizzaovnen din være mellom 400-500 grader Celsius. Hvis ovnen din ikke har en termometer, kan du bruke en infrarød termometer for å måle temperaturen.

Hvordan få sprø bunn på pizza i pizzaovn?

For å få en sprø bunn på pizzaen din, bør du sørge for at pizzasteinen din er godt oppvarmet før du legger pizzaen på den. Du kan også prøve å bruke en roterende pizzastein for å jevnt fordele varmen og få en jevnere steking.

Hvor lang tid tar det å steke pizza i pizzaovn?

Steketiden for pizza i en pizzaovn varierer avhengig av ovnen og temperaturen, men vanligvis tar det mellom 2-5 minutter å steke en pizza. Det er viktig å følge med på pizzaen din og ta den ut når den er ferdigstekt.

Hva annet kan man lage i pizzaovn?

Selv om pizza er den mest populære retten å lage i en pizzaovn, kan du også lage andre retter som brød, stekte grønnsaker, kjøtt og fisk. Med disse tipsene og triksene, kan du lage perfekt pizza hjemme i din egen pizzaovn og imponere gjestene dine med den autentiske smaken av Italia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen