Anorakk Test – kjekkeste anorakker for tur og fritid i 2023

Anorakken har vært et populært klesplagg i mange tiår, og dets praktiske funksjon gjør at den fortsatt er like relevant i 2023. Enten du er ute etter en lett hverdagsanorakk, en robust turanorakk eller en teknisk jakke til jakt, så finnes det gode alternativer der ute.

De siste årene har utvalget av materialer, membraner og tekniske løsninger på anorakker virkelig blomstret opp. Mange modeller har også smarte funksjoner som justerbar hette, avtakbart fôr og ventilasjonsløsninger.

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de beste anorakk-alternativene som finnes på markedet i 2023. Vi deler tips om materialvalg, funksjoner og passform, slik at du kan finne riktig anorakk til ditt behov og budsjett.

–> Se alle anorakker på salg hos Boozt akkurat nå <–

Hverdagsanorakk – Best i Test

Kari Traa

 • Urban chic møter utendørs funksjonalitet
Butikk Pris Read more
899.000,00 NOK ➜ Les mer

Kari Traa Vilde Wind er en vind- og vanntett anorakk for kvinner med 4-veis stretch. Den har en justerbar og fôret hette som gir god beskyttelse.

Anorakken har høy krage, halv glidelåsåpning i halsen og elastiske mansjetter som hindrer trekk. Den har et tofarget design og refleksdetaljer.

Jakkene selges i to fargevarianter:

Den første jakken, med sin duse rosa fargetone kombinert med en dyp marineblå, gir en subtil feminin sjarm, og blir ytterligere fremhevet med et glitrende sølvmerke på ermet.

På den annen side gir den andre jakken, med sin dristige kombinasjon av gyllent gul og isblå, et friskt og energisk preg. Begge jakkene har en halvglidelås foran, som gir et trendy retrofølelse.

Designet reflekterer en følelse av urban chic blandet med utendørs eventyr.

Fluorescerende detaljer, som glidelåsene, tilfører en sporty vibe, mens de myke fargetonene gir en sofistikert og stilfull appell. Disse jakkene representerer Kari Traa-merkets dedikasjon til å kombinere mote med funksjon, og gir en perfekt balanse mellom stil og komfort.

Aim’n

 • Stor vanntett anorakk
Butikk Pris Read more
1.899.000,00 NOK ➜ Les mer

Dette er en stor og luksuriøs vanntett anorakk laget i tre lag med et vanntett yttermateriale av høy kvalitet. Anorakken har et gjennomtenkt design med detaljer som beskytter mot vind og vann.

Anorakken har en løs og avslappet passform. Den kommer i flere fargevarianter: militærgrønn, beige, svart og dyp brun. Den har en prominent kengurulomme på forsiden, som strekker seg over magen. Anorakken har en stor hette og lukkes ved hjelp av en glidelås som strekker seg halvveis ned foran. Designen er minimalistisk, med en subtil logo eller merking på fremsiden av kengurulommen.

Anorakken er oversize i passformen så det anbefales å gå ned en størrelse hvis man er mellom to størrelser.

Den er laget i et helt vanntett materiale som holder 5000mm vannsøyle. Dette gir god beskyttelse mot vind og nedbør.

Bergans Oslo Urban

 • Moderne stil og funksjonalitet for byens eventyr

Selges på Bergans.no

Oslo Urban Anorak fra Bergans er en lett og vanntett anorakk designet for pendlere i urbane miljøer. Den er laget i et 3-lags vanntett og vindtett materiale kalt Bergans Element Active. Dette materialet har en vannsøyle på minimum 10 000 mm, noe som betyr at den tåler moderat regn uten å slippe gjennom fukt. Samtidig er stoffet pustende slik at fukt transporteres bort fra kroppen.

“Oslo Urban” anorakken presenterer seg i en palett av nøye utvalgte farger: dyp turkis, sterk rød og matt olivengrønn. Med sitt ensfargede og minimalistiske design inviterer den til en moderne stil som passer sømløst inn i den urbane jungelen.

Anorakken har en rekke detaljer som gjør den praktisk for bruk i byen. Den har en hette som er tilpasset sykkelhjelm, men som også kan justeres i størrelse ved behov. Det er refleksdetaljer rundt hele jakken for å gjøre brukeren synlig i trafikken. Med en romslig frontlomme sikrer “Oslo Urban” anorakken at dine nødvendigheter er lett tilgjengelige mens du er på farten. Dette gjør den til en pålitelig følgesvenn for dine daglige eventyr i byen.

For ventilasjon er det glidelåser under ermene, hvor den ene går helt ned slik at jakken er enkel å ta av og på.

Haglöfs Spira

 • Lettvekt anorrak for tur og hverdag
Haglöfs

Haglöfs Sparv Proof er en lett og vanntett anorakk laget av 2,5 lags skallmateriale i resirkulert polyester. Den gir god beskyttelse mot vær og vind samtidig som den er pustende og komfortabel å ha på.

Haglöfs’ anorakk kombinerer funksjonalitet med moderne design. Den sporty stilen med vertikal sentrumsglidelås gir et friskt utseende. Fargevalgene er varierte: den pulserende grønne er iøynefallende, den gule er livlig, mens den svarte gir en tidløs eleganse. Kontrastfarger på hetten og kroppen gir designet dybde, gjør denne anorakken til et stilig valg for enhver anledning.

Anorakken har en elastisk hette som beskytter godt. Den har også en kengurulomme med glidelås til oppbevaring av eiendeler. Mansjettene og nederkanten er elastiske slik at vann og vind holdes ute.

Anorakken kan pakkes sammen i sin egen lomme for enkel oppbevaring i sekk eller bag. Ifølge produsenten har den en vannsøyle på 10000 mm.

Dette er en lett og praktisk turanorakk fra Haglöfs som er laget av resirkulert materiale. Perfekt for turer der du trenger beskyttelse mot lett regn og vind, men vil ha god bevegelsesfrihet. Finnes i dame- og herremodell.

Skianorakk – Best i Test

Swix Blizzard

 • Populær og klassisk skianorakk
Butikk Pris Read more
1.979,00 NOK ➜ Les mer

Swix Blizzard anorakken er en populær og klassisk skianorakk for både dame og herre. Den er laget i et mykt og slitesterkt 3-lags hardshell materiale som holder en tørr og komfortabel.

Swix Blizzard-anorakkene utmerker seg med sitt levende og moderne design. De kombinerer sterke farger som rød, mørk grønn, og mørk blå, med kontrastfarger som hvitt for å skape et blikkfang.

Anorakken har en stor og praktisk frontlomme som er lett tilgjengelig selv med sekk på ryggen. Den har også justerbar og beskyttende hette, samt justeringer i ermekanter og liv for optimal passform.

Det er YKK-glidelåser i sidene som gjør det enkelt å ta anorakken av og på. Den har teipede sømmer som holder vann ute. Materialet puster godt samtidig som det er helt vanntett.

Swix Blizzard anorakken får svært god tilbakemelding for sin gode funksjonalitet og slitestyrke. Den fungerer utmerket til langrenn og skiturer der det er viktig med god bevegelighet og beskyttelse mot vær og vind. Dette er en klassisk skianorakk som holder seg populær år etter år.

Arc’teryx Sable

 • Teknisk frikjøringsanorakk
Butikk Pris Read more
4.069,00 NOK ➜ Les mer

Arc’teryx Sabre er en teknisk anorakk for menn, optimalisert for frikjøring i dyp puddersnø. Den er vanntett og vindtett laget i 3-lags N80p-X GORE-TEX stoff som puster godt.

Arc’teryx presenterer en kolleksjon av anorakker som er kjennetegnet av deres elegante design og funksjonelle detaljer. Fra den fremtredende limegrønne med tanfargede aksenter, til den duse grå med hvite høydepunkter, og den kraftige røde med oransje detaljer – hver anorakk gir en unik stiluttalelse.

Anorakken har hel glidelås i siden for ventilasjon, justerbar og hjelmkompatibel hette, samt RECCO-refleks for sikkerhet ved skred. Den er forsterket i albuer, skuldre og sete for å tåle slitasje.

Ifølge produsenten er den veldig holdbar og har full bevegelsesfrihet i leddene. Sabre anorakken veier 685 gram i størrelse medium. Den anbefales for ekstremkjørere som ønsker beskyttelse i tøffe forhold.

Dette er en teknisk avansert anorakk fra Arc’teryx spesielt designet for frikjøring i dypsnø, med optimal balanse mellom beskyttelse og ventilasjon. Perfekt plagg for den krevende skikjøreren.

Tur anorakk – Best i Test

Fjällräven No. 8

 • Allsidig tur- og jakt anorakk
Fjällräven No. 8

Dame

Herre

Fjällräven Anorak No. 8 er en praktisk og slitesterk anorakk for tøffe forhold ute i naturen gjennom alle årstider. Den er laget i vind- og vannavisende material.

Designet kombinerer praktiske detaljer som snorer og store lommer med en trendy urban estetikk. Disse jakkene kombinerer praktiske aspekter med en unik estetisk appell. Den høye kragen gir både funksjonalitet og stil, noe som beskytter brukeren mot kalde vindpust samtidig som den legger til en moderne touch

Den nøytrale grønne fargen er allsidig og kan passe til jakt, mens den oransje eller blå jakken gir et dristig fargepopp som kan tiltrekke seg oppmerksomhet.

Anorakken har en justerbar hette som beskytter godt mot vind og nedbør. Skjermen kan brettes opp i to trinn slik at man får bedre sikt til sidene når det trengs. Det er glidelåser i full lengde på sidene som gir god ventilasjon og gjør det enkelt å ta anorakken av og på.

Den har en romslig kengurulomme foran som er lett tilgjengelig. Mansjettene kan strammes med knapper og det er en spenne bak for å justere vidde. Skuldre, albuer og den nederste delen er forsterket med ekstra slitesterkt material.

Amundsen Peak

 • Perfekt tur- og ekspedisjon anorakk
Butikk Pris Read more
5.999,00 NOK ➜ Les mer

Amundsen Sports Peak anorakk er laget for friluftsliv og ekspedisjoner. Den er del av 3-Part Formula systemet der anorakk, nikkers og gamasjer integreres.

Anorakken er laget i 3-lags stretchmateriale fra Schoeller med C_change membran som er vind- og vanntett, men puster godt. Den har ventilasjon under armene, justerbar hette for hjelm og YKK glidelåser.

Ifølge produsenten har anorakken 20.000 mm vannsøyle og stor frontlomme til oppbevaring. Det er også snølås for sammenkobling med nikkers og redskaplomme på armen.

Dette er en teknisk og funksjonell anorakk til krevende forhold, testet på ekspedisjon til Antarktis. Perfekt tur- og ekspedisjonsplagg med optimal balanse mellom beskyttelse og bevegelsesfrihet.

Lundhags Gliis

 • Lett og funksjonell anorakk
Lundhags

Dame

Herre

Lundhags Gliis Men’s anorakk er en lett og funksjonell turanorakk for herrer og damer. Den er laget i et hurtigtørkende og vannavvisende materiale som gir god beskyttelse mot vær og vind.

Lundhags Gliis-anorakkene presenterer seg med et minimalistisk, men samtidig funksjonelt design. Den dype, ensartede fargepaletten, som spenner fra mørkeblått til strålende gult og dempet grått, gir jakkene et sofistikert og tidløst utseende. Den sentrale glidelåsen foran, kombinert med en beskyttende høy krage og hette, gir jakken en strømlinjeformet estetikk.

Anorakken har en fast hette og én stor lomme. Materialet er fluorcarbonfri-impregnert bomull/polyester.

Passformen er regular og anorakken har ikke pit zips. Den er uten fôr og veier 455 gram i størrelse M.

Dette er en enkel og praktisk turanorakk fra Lundhags som gir god bevegelsesfrihet og pusterom. Materialet skal holde deg tørr samtidig som anorakken er lett og pakker lett sammen. Perfekt til dagsturer der man trenger en lett jakke som beskytter mot vind og lett regn.

Jakt anorakk – Best i Test

Swedteam

 • Kvalitets anorakk for jakt og tur
Swedteam

Swedteam Ultra Light Pro er en populær og allsidig anorakk laget for å tåle tøffe forhold ute i naturen.

Anorakken er i en dyp olivengrønn farge. Den har en høy krage kombinert med en romslig hette, og det ser ut som det er justeringsmuligheter ved halsen, sannsynligvis for å stramme hetten for bedre beskyttelse mot værforholdene.

Anorakken har en lett og lydløs konstruksjon i tre lag med vind- og vanntett membran. Den har justerbar hette, midje og ermekanter slik at den sitter godt.

Det er glidelås i sidene for ventilasjon og enkel av- og påkledning. Anorakken har flere praktiske lommer, blant annet en stor lomme foran med lokk.

Den er utstyrt med YKK-glidelåser og DWR-behandling som gjør at vann perler av. Materialet puster godt samtidig som den beskytter mot vind og regn.

Swazi Model Norway

 • Klassisk jakt-anorakk med god ventilasjon og hettetilpasning

Selges hos Jaktbutikken.no

Swazi Model Norway er en norsk tilpasset versjon av den klassiske anorakken. Den har en 3-lags konstruksjon med Aegis membran som gjør den vannavvisende.

Med mørkfarget fôr i hetten for å redusere blending og en ekstra lomme nederst for større gjenstander eller håndvarming, fremstår denne anorakken som et ideelt valg for de som søker en balanse mellom komfort og beskyttelse under jakt.

Anorakken har god ventilasjon med hette, heldekkende front og strikk nederst som fungerer som en skorsteinseffekt når den åpnes. Det er også 25 cm ventilasjon under ermene.

Den har én stor frontlomme med tre innganger. I tillegg er det en egen radiolomme med hull for øreplugg og antenne. Passformen er romslig og bevegelig.

Hetten har god tilpasning med en stålstreng som holder formen. Ryggen kunne vært litt lengre. Stoffet er lydsvakt.

Anorakken får terningkast 5 av 6 poeng i testen. Den trekkes for få lommer og litt kort rygg. Ellers gir den god beskyttelse og ventilasjon til en klassisk anorakk å være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen