UV-telt for baby – Best i Test

Med sommeren i anmarsj og solens sterke stråler som skinner ned, er det viktigere enn noen gang å beskytte de små mot farlig UV-stråling.

Et UV-telt for baby er en praktisk løsning som gir god skygge og høy UV-beskyttelse, og er perfekt for dagsturer, strandferier, eller bare for å ha i hagen.

I denne testen har vi gått gjennom flere av de beste og mest populære UV-teltene på markedet for å hjelpe deg å finne den perfekte løsningen for din lille. Vi har vurdert alle aspekter, fra UV-beskyttelsesnivå og materialekvalitet, til brukervennlighet og pris.

«Fordelen med et UV-telt er at du enkelt kan lage et komfortabelt oppholdssted for babyen din uansett hvor dere måtte reise. I teltet er det le for vind, skygge for solen og et tørt underlag»

UV-telt – best i test

Swimpy

 • Et budsjettvennlig alternativ
 • UV-beskyttelse 30+
 • Pop-up med ventilasjon
Swimpy
Butikk Pris Read more

Strandteltet fra Swimpy skiller seg ut fra de andre strandteltene vi har sett på her. Den nedre delen av strandteltet har en “nettingvegg”, noe som sørger for bedre luftsirkulasjon. Selvfølgelig betyr dette at strandteltet gir mindre le for vinden – men på den annen side kan det virke mindre varmt for barnet ditt.

Strandteltet fra Swimpy er fint størrelsesmessig, slik at det lett kan være mer enn ett barn inni – og kanskje får du også plass. Vær oppmerksom på at det ikke følger med plugger til dette teltet for å feste det til underlaget (jord eller sand), men dette kan kjøpes til om du ønsker det.

Babymoov

 • Stort UV-telt med topp beskyttelse på 50+ UV
 • Enkelt å pakke sammen
 • Tommel opp fra Testfamilien.dk
Babymoov
Butikk Pris Read more
149,00 NOK ➜ Les mer
758,00 NOK ➜ Les mer

“Etter å ha testet det, kan jeg si det er verdt hver krone!” Slik sier Testfamilien.dk, som har prøvd dette UV-strandteltet fra Babymoov. De synes teltet er verdt prisen, fordi det blant annet er enkelt å sette opp, har topp UV-beskyttelse på 50+ og kan enkelt flyttes, for eksempel fra hagen til stua, hvor ungene kan ha det gøy i teltet.

«Har kjøpt et, kjøpte babymoov med insektsnett pop up telt. Synes det er veldig praktisk å ha med seg på stranden feks eller bare på terrassen. Slipper å være redd for at baby skal få sol på seg»

I tillegg til å beskytte godt mot sola, kan dette UV-teltet fra Babymoov også gi ly når det blåser på stranda. Foran teltåpningen er det et myggnett, som gir ekstra beskyttelse for både barn og babyer.

«Kjempefornøyd! Og det er netting rundt nede langs bakken, så det er svalt og godt innvendig»

Det følger med plugger til teltet, så det kan settes fast i hagen eller på stranda.

Ludi

 • UV-telt med basseng
Ludi
Butikk Pris Read more
379,00 NOK ➜ Les mer

Nyt vanneventyret i trygg skygge!

Dette teltet er ideelt for lek i vann på stranden samtidig som det gir beskyttelse mot UV-stråler, noe som er viktig når du oppholder deg i solen.

Bassenget brukes ved å grave et hull i sanden og plassere bassenget i det. Fyll det med vann, og du er klar for moro.

Teltet er enkelt å sette opp og kan enkelt pakkes sammen i oppbevaringsposen etter bruk.

Konges Sløjd

 • UV-beskyttelse 50+
 • Lett å transportere
Konges Sløjd
Butikk Pris Read more

Konges Sløjd Pop Up UV Telt Cherry er et flott valg for solbeskyttelse på stranden eller utflukter i sommer. Med høy UV-beskyttelse (SPF 50+), gir dette teltet en pålitelig beskyttelse mot skadelige solstråler.

Teltet er enkelt å sette opp og tar bare 1 sekund å slå opp, og 5 sekunder å ta ned – om en får tro det som produsenten hevder.

Den kompakte størrelsen gjør den enkel å bære med seg, og den leveres med en praktisk bæreveske og teltplugger.

Med en vekt på bare 1,25 kg er dette teltet lett å transportere.

Dette teltet har god plass til 2 barn/baby og en voksen, og kan brukes ikke bare på stranden, men også på piknik i parken eller som et ekstra skyggested i hagen eller på hytta.

Deryan

 • UV-beskyttelse
 • Enkelt design
 • Inngangen kan lukkes

På salg hos Babyland.no, Lilleprinsen.no

Synes du også det er kjipt når en hyggelig strandtur blir ødelagt av for mye vind? Med dette UV-strandteltet fra Deryan kan du lett og raskt lage både skygge og le på stranden, i hagen eller i parken. På den måten kan babyen eller barnet ditt få en velfortjent pause fra lek i sand og vann – kanskje med en matpakke eller noe kaldt å drikke.

Teltet er lett å bruke. Det foldes ut på null komma niks – og det er heller ingen problemer med å brette det sammen igjen når du først har knekt koden. Som en ekstra funksjon har inngangen et insektnett og kan lukkes for ekstra beskyttelse.

Med dette UV-strandteltet fra Deryan er du sikret en hyggelig og trygg strandtur for både babyer, barn og voksne.

Verd å vite om å kjøpe uv-telt

Når du skal kjøpe et UV-telt til barn, er det flere ting du bør vurdere for å sikre at du gjør det beste valget for barnet ditt og for dine behov. Her er noen ting du kan tenke på:

1. UV-beskyttelse: Dette er kanskje det viktigste aspektet. Du vil være sikker på at teltet har høy UV-beskyttelse for å beskytte barnet ditt mot skadelige solstråler. Se etter telt som tilbyr 50+ UV-beskyttelse for optimal beskyttelse.

«Spedbarn under ett år bør ikke utsettes for direkte sollys. Vær også klar over at lys hud tåler mindre enn mørk hud»

2. Størrelse og plass: Tenk på hvor mange barn som skal bruke teltet, og velg en størrelse deretter. Noen telt er laget for ett barn, mens andre har plass til flere.

3. Ventilasjon: God ventilasjon er viktig, spesielt på varme dager. Se etter telt som har ventilasjonsåpninger eller netting for å sørge for at det ikke blir for varmt inne i teltet.

4. Enkelhet i bruk: Noen telt er designet for å være “pop-up”, noe som betyr at de kan settes opp og tas ned raskt og enkelt. Dette kan være en stor fordel hvis du planlegger å bruke teltet på stranden eller i parken.

5. Holdbarhet og stabilitet: Se etter telt som er laget av robuste materialer og som har sterke stenger og sterke plugger for å sikre at de tåler vind og bruk over tid.

6. Portabilitet: Hvis du planlegger å ta med deg teltet på turer, vil du at det skal være lett og enkelt å bære. Mange telt kommer med en bæreveske for enkel transport.

7. Design: Selv om dette ikke påvirker funksjonaliteten, kan et morsomt og fargerikt design gjøre teltet mer tiltrekkende for barna, noe som kan oppmuntre dem til å bruke det mer.

8. Ekstra funksjoner: Noen telt kommer med ekstra funksjoner som insektnett, lukkbare dører, vinduer, etc. Tenk på hva som vil være mest praktisk og nyttig for deg og barnet ditt.

9. Pris: Pris kan variere mye mellom forskjellige merker og modeller. Vurder budsjettet ditt og avgjør hva du er komfortabel med å bruke, samtidig som du sørger for at teltet du velger oppfyller dine krav og behov.

Trinn-for-trinn: Sånn pakker du sammen et uv-telt

  Å pakke sammen et UV-telt kan virke komplisert, men når du har knekket koden, går det som en lek. Her er en generell veiledning. Vær oppmerksom på at instruksjonene kan variere litt basert på teltets design:

  1. Rens teltet: Før du begynner, fjern eventuell sand eller skitt fra teltet. Dette vil gjøre pakkeprosessen enklere og bidra til å forlenge teltets levetid.

  2. Fjern plugger og ekstrautstyr: Fjern alle plugger eller ekstrautstyr som festet teltet til bakken. Pass på å oppbevare disse trygt for fremtidig bruk.

  3. Kollaps teltet: For de fleste pop-up telt, begynn med å ta tak i toppen av teltet og bunnen. Kollaps teltet ned slik at toppen og bunnen møtes.

  4. Brett teltet i halvparten: Nå skal teltet være en flat sirkel. Ta tak på motsatt side av sirkelen og brett den i halvparten, så du sitter igjen med en halv sirkel.

  5. Brett igjen: Ta tak i endene av halvsirkelen og brett dem mot hverandre. Du skal nå ha en mindre sirkel, som er ca en tredjedel av den opprinnelige størrelsen.

  6. Pakk i bæreveske: Til slutt, pakk teltet i bærevesken. Hvis teltet er foldet riktig, skal det passe pent inn i vesken.

  Noen UV-telt kan ha unike funksjoner eller bretteteknikker, så det kan være lurt å sjekke brukerveiledningen som fulgte med teltet. Hvis det er inkludert, kan det også være nyttig å se på demonstrasjonsvideoer for ditt spesifikke teltmodell.

  Husk, øvelse gjør mester. Jo mer du pakker opp og ned teltet, jo lettere blir det!

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Skroll til toppen