Duffelbag – Best i Test 2024 – reisebag med og uten hjul

Vi har funnet og testet de beste duffelbagger, med og uten hul. Se hvilken som er best i test rett nedenfor.

En av de største bekymringene når man skal pakke for en tur, er hvordan man skal få alt man trenger i en bag som er lett å håndtere. 

En løsning på dette problemet er å velge en duffelbag. I denne artikkelen har vi funnet de beste duffelbaggene akkurat nå.

Duffelbag uten hjul


The North Face Base Camp Duffel

 • Legendarisk duffelbag i mange størrelser og farger
Butikk Pris Read more
799,00 NOK ➜ Les mer
1.809,00 NOK ➜ Les mer

The North Face Base Camp er en av de mest legendariske reisebaggene som noensinne er solgt. Dette er baggen som har vært med til Himalaya, i den dypeste junglen i Amazonas og i ørkenen i Sahara.

The North Face Base Camp Duffel er en ekstremt robust og holdbar bag, designet for å takle selv de tøffeste utendørs forhold. Det er kanskje en av de mest gjenkjennelige og ikoniske duffelbagene på markedet, og den har blitt et fast innslag på flyplasser, fjellstier, treningsstudioer og nesten hvor som helst folk har behov for å frakte ting.

Denne duffelen kommer i en rekke forskjellige størrelser, fra XS til XXL, for å imøtekomme forskjellige behov, enten det er en weekendtur eller en ekspedisjon på flere uker. Det klassiske designet inkluderer store D-formede åpninger som gir enkel tilgang til hovedrommet, noe som gjør pakking og organisering til en lek.

En av hovedgrunnene til at denne duffelen er så populær er dens utrolige holdbarhet. Den er laget av slitesterkt lamineret ballistisk nylon, noe som gjør den ekstremt motstandsdyktig mot rifter og slitasje. Den har også forsterkede sømmer på kritiske punkter for ekstra styrke.

På komfortsiden har The North Face Base Camp Duffel polstrede håndtak og avtagbare, justerbare skulderstropper som gjør den enkel å bære, uansett hvor tung lasten er. Den har også flere lommer på innsiden og utsiden for å holde mindre gjenstander organisert og lett tilgjengelige.


Milrab Original

 • Beredskabsbag for tøffe forhold
Butikk Pris Read more
999,00 NOK ➜ Les mer

Milrab Original er en ypperlig beredskapsbag utviklet for å motstå selv de tøffeste miljøforholdene. Denne robuste baggen er designet med et tydelig fokus på holdbarhet og funksjonalitet, noe som gjør den ideell for både profesjonelle og eventyrlystne privatpersoner.

Bagen har en forsterket bunn laget av polyvinylklorid (PVC), noe som gir den evnen til å tåle langvarig kontakt med fuktige overflater uten skader. Dette kombineres med vanntette glidelåser og behandlet polyester (600X600D) for å gi optimal beskyttelse mot fuktighet og harde værforhold.

Milrab Original er utstyrt med forsterkede sømmer, store glidelåser og solide bærereimer, noe som bidrar til dens overlegne holdbarhet. Ryggstroppene, som kan skjules eller festes ved hjelp av borrelåser på toppen av bagen, gir flere bærealternativer, noe som øker komforten og anvendeligheten av bagen.

Hovedrommet i bagen er romslig og lett tilgjengelig, og de fem utvendige lommene tilbyr ekstra lagringsplass og organisasjon for mindre gjenstander. Dette gjør Milrab Original til en ideell følgesvenn for lange turer, ekspedisjoner og profesjonelle oppdrag.

I tillegg til dens praktiske funksjoner, er Milrab Original Beredskapsbag designet med et feste til navnestripe, distinksjonsmerke og avdelingsmerke, noe som gir en personlig preg og gjør den lett gjenkjennelig i felten.

Duffelbag med hjul


Samsonite Ecodiver

 • Bærekraftig Samsonite kvalitet

Utvendige Dimensjoner:

 • 55 x 40 x 20 cm
 • 67 x 43 x 28 cm
 • 79 x 44 x 31 cm
 • Vekt: 2.3 – 3.2 kg
 • Volum: 48 – 122 liter
 • TSA Lås
Butikk Pris Read more
2.899,00 NOK ➜ Les mer

Samsonite Ecodiver er en stilig og holdbar rejsetaske med hjul laget av 100% gjenbrukbare materialer. Det er reisevesken for deg som reiser til både flyplass, fortau og grusveier. Ecodiver er nemlig en super holdbar og allsidig reiseveske som tåler et hardt underlag, men som fremdeles ser elegant ut.

Ecodiver er vårt “best i test” av klassiske reisevesker, som jeg selv bruker og er veldig fornøyd med. Den har blant annet vært med på reisen til Thailand, der underlaget kan variere mye.

Ecodiver finnes i flere størrelser, fra den minste i kabinstørrelse til mellommodellen på 67cm (76 liter) og den største på 79cm (122 liter). Ecodiver finnes også som vanlig duffelbag uten hjul, samt som datavske.

Det jeg er mest fornøyd med ved Samsonite Ecodiver er hvor solid og ettergivende den er. Hvis du er typen som har det med å komme hjem med en hel del mer enn du tok av sted med, er dette reisevesken for deg. Det ettergivende PET-materialet utvider seg lett og glidelåsene er bunnsolid og man føler aldri at de er i ferd med å åpne seg. Det er jo ellers et ganske vanlig problem med duffelbags av dårligere kvalitet. Men du kan trykke, presse og dra din Ecodiver rejsetaske for å få plass til nesten alt.

Ecodiver har en rimelig enkel oppbygning med et stort rom inni, lik en koffert, og så en lomme på innsiden, for eksempel til bøker. På oversiden er det en stor ytre lomme med egen glidelås, hvor du kan legge ting som skal brukes på reisen. Det er også praktisk hvis du for eksempel reiser på ferie om vinteren til et varmt sted, så kan du bare legge jakken i ytterlommen uten å måtte åpne vesken.

Når du har lukket vesken kan du låse glidelåsen med den integrerte kodelåsen. Det er smart fordi du ikke trenger å klø deg med hengelås. Det er også en TSA-lås, som er påkrevd for reiser til USA.

Hjulene er store og solide, og du føler alltid at vesken har god kontakt med overflaten. Det er flere håndtak, hvor det på toppen er det mest praktiske. Det kan du bruke når du har trukket baggen opp trappa og trenger å løfte den. Det føles helt trygt selv om baggen er pakket med 20-30 kg. Ulempene er at den ikke kan bæres på ryggen, og derfor ikke er en eventyrsekk. Det er en allsidig reisebag, men ikke for å bestige fjell eller trekke i jungelen. Ecodiver er kjent for Samsonite-kvalitet i et mer casual og allsidig uttrykk, som passer for deg som reiser på storbyferie, strandferie i tropene og i sommerhus med grusvei.


Rains Travel Bag

 • Populært dansk merke

Utvendige Dimensjoner:

 • 54x30x34 cm
 • 64x36x27cm
 • Vekt: 3.2 – 3.6 kg
 • Volum: 40 – 75 liter
 • TSA Lås
Butikk Pris Read more
1.899,00 NOK ➜ Les mer

Hvis du har vært på tur til København, da har du sikkert sett moterette københavnere i regnklær fra Rains. Det danske merket har gjort den kunsten å gjøre noe så kjedelig som regnklær til et fashion accessory med en kolleksjon av kule drakter til å ha på seg i ruskevær.

Siden har Rains kastet seg utti andre typer klær og også vesker, her den smarte Rains Travel Bag, som akkurat nå i 2023 er en bestselger på Boozt. Denne baggen har samme type vannavvisende material som de populær regnklærene.

Denne reisebaggen får du i flere størrelser, en liten til kabinen og en romslig med 75 liter i volum og en vekt på 3.6 kg. Den har to stødige og stillegående hjul og kan bæres i topp og fra siden.


Osprey Rolling Transporter

 • Beste store duffelbaggen hos Nomaderna.se

Utvendige Dimensjoner:

 • 60 x 36 x 28 cm
 • 70 x 41 x 43 cm
 • 80 x 44 x 35 cm
 • Vekt: 2,7 – 3,4 kg
 • Volum: 40 – 60 liter
 • TSA Lås
Butikk Pris Read more
1.759,00 NOK ➜ Les mer
2.419,00 NOK ➜ Les mer
2.449,00 NOK ➜ Les mer

Osprey Rolling Transporter er en populær reisebag, som nok er laget for byreiser fremfor fjellturer, men er langt mer holdbar enn den gjennomsnittlige trillebaggen. 

Modellen kommer i tre størrelser – en stor 90 liter, en romslig 60 liter og en kompakt 40 liter. 

Hvis det meste av reisingen du gjør er kortere turer og lett lastet, kan du velge den minste modellen på 40 liter – en nyttig størrelse for et par dagers tur, og som også kan godkjennes som håndbagasje av noen flyselskaper (men ikke de fleste). Modellen på 60 liter har nok plass for de fleste reiseformål, men 90 liters modellen er grei hvis du trenger å pakke med mye klær, sko eller utstyr.

Osprey er et populært valg blant internettets bloggere, hvor svenske Nomaderne.se blant annet kårer den til deres “beste store duffelbag”.

«Perfekt att resa med eller om du har stor utrustning du behöver frakta smidigt. Väskan tål mycket och klarar lätt av att bli hanterad av flygpersonal som kastar och sliter i väskor dessutom står den emot vatten bra.»

Den norske reisebloggen Eventurerne.no, som drives av Anders Hakstun, har en fin gjennomgang av baggen, men du bør være oppmerksom på at det er en sponset test.

«Perfekt att resa med eller om du har stor utrustning du behöver frakta smidigt. Väskan tål mycket och klarar lätt av att bli hanterad av flygpersonal som kastar och sliter i väskor dessutom står den emot vatten bra.»


Delsey Raspail

 • Klassisk design fra Paris

Utvendige Dimensjoner:

 • 57 x 32 x  29,5 cm
 • 64 x 35,5 x 28,5 cm
 • 73 x 35,5 x 30,5 cm
 • Vekt: 2,1 – 3 kg
 • Volum: 25 – 71 liter
 • TSA Lås
Butikk Pris Read more
1.499,00 NOK ➜ Les mer

Delsey er et merke som skiller seg ut i koffertbransjen med sitt fokus på luksus og kvalitet. Den nyeste tilskuddet i deres kolleksjon er Raspail-modellen, som har vunnet hjerter og sinn med sin elegante klassiske utseende og smarte lommer til sko og klær.

Raspail er tilgjengelig i flere størrelser, der den største modellen har en imponerende volum på 71 liter, men likevel veier kun 3 kg, noe som gjør den til en perfekt reisekompanjong for de som ønsker å reise lett.

Delsey duffelbaggen er også kjent for sine solide glidelåser og låser, som ifølge produsenten gir ekstra sikkerhet mot innbrudd. Dette gir deg en ekstra følelse av trygghet når du reiser.

I tillegg til dette, har baggen flere praktiske innvendige lommer, og kan også utvides med ekstra plass for å tilpasse seg dine reisebehov.

Det er ikke rart at Delsey anbefales av The Luggage Professionals, og rangerer høyt på deres liste over de beste lettvektskoffertene. Investere i en Delsey-koffert er å investere i en koffert som vil vare deg i mange år og gir deg enkel og elegant reiseopplevelse.


Samsonite Midtown

 • Klassisk reisebag fra Samsonite

Utvendige Dimensjoner:

 • 55 x 40 x 23 cm
 • 79 x 43 x 30 cm
 • Vekt: 2,6 – 3,1 kg
 • Volum: 43 – 103 liter
 • TSA Lås
Butikk Pris Read more
2.599,00 NOK ➜ Les mer

Samsonite Midtown er en klassisk lettvekts duffelbag med hjul i kjent kvalitet. Denne serien av reisevesker finnes som pc-veske, kabinkofferter og duffelbag.

Den største modellen er på 103 liter og 79cm i høyden, mens kabinemodellen er 55cm. Midtown finnes også som pc-veske i samme slitesterke kvalitet.

Duffelbaggen er laget i slitesterkt canvasmateriale og finnes i to farger, svart eller camo-grey. Materialet er lett og den største duffelbag veier bare 3,1 kg til tross for å ha plass til 103 liter.

Som fordel har denne duffelbaget et stort rom med stropper for å feste klær og sko, hvis baggen ikke er fylt helt opp.

Det er også en stor lomme på oversiden, som er tilgjengelig uten at du må åpne duffelbaggen. Praktisk for reisen, der du kan oppbevare bøker, teppe til flyet, jakke når du kommer frem, etc.

Av andre detaljer kan vi nevne stropper for å spenne baggen inn slik at den tar mindre plass. Baksiden på baggen har en hard plate for å beskytte innholdet under reisen (og kanskje spesielt i bagasjehåndteringen på flyplassen).

Dette er en klassisk slitesterk og allsidig duffelbag som er veldig egnet for storbyferie og deg som vil shoppe på reisen.


The North Face Rolling Thunder

 • Top Pick hos Outdoor Gear Lab

Utvendige Dimensjoner:

 • 53 x 35 x 21 cm
 • 76 x 40 x 33 cm
 • 91 x 45 x 40 cm
 • Vekt: 3,3 – 4,7 kg
 • Volum: 40 – 155 liter
 • TSA Lås
Butikk Pris Read more
2.999,00 NOK ➜ Les mer
4.099,00 NOK ➜ Les mer

The North Face Rolling Thunder er ikke bare en vanlig reisebag, det er en drømmereisebag for eventyreren. Med sin massive kapasitet på 115 liter, kan du pakke alt du trenger for en to ukers lang tur til fjerne steder, fra klatreutstyr til dykkerdrakt, og enda ha plass til mer. Det er som å ha en egen oppbevaringsenhet på hjulene.

Plass til alt og litt til

En av de store fordelene med denne baggen er dens størrelse. Rolling Thunder har en kapasitet på hele 115 liter, noe som gjør den ideell for å ta med seg alt man trenger på reisen. 

Baggen er også laget av robuste materialer, som tåler å bli slitt. Den er laget for å takle alt fra å bli dratt gjennom grusveier til å bli kastet rundt i flylasterommet.

Vekten på baggen er også verdt å nevne. Selv om den har en stor kapasitet, er den relativt lett å bære takket være hjulene og håndtakene. 

Det er også verdt å nevne at baggen har flere praktiske lommer og rom for organisering av eiendeler, inkludert eget rom til sko.

The North Face Rolling Thunder er en drømmereisebag for eventyreren som er klar for å utforske verden. Uansett om du skal på en safari i Afrika, dykkerferie på Filipinerne eller en trekking i Nepal, vil denne baggen være din trofaste følgesvenn på reisen.


Eastpak Trans4 / Eastpak Tranverz XS

 • Best Buy hos Which.co.uk
 • Topp 5 merker hos forbrukerne i England.
 • 75 x 39.5 x 28 cm
 • 75 liter
 • Softcase
 • 2 hjul
 • TSA lås

Ny modell! Eastpak Trans4 er etterfølgeren til den populære Transverz-modellen som nå er utgått, men det er stadig stort sette samme modellen du får her.

Eastpack Transverz er en svært populær softcase koffert og reiseveske som er tilgjengelig i flere størrelser. Den har vunnet flere tester, blant annet hos det engelske forbrukermagasinet Which og magasinet Woman i Danmark.

Denne kofferten er praktisk og romslig med en volum på hele 75 liter.

Den har 3 håndtak, slik at du kan bære den eller trekke den på hjul, avhengig av dine behov. Det er også mange lommer for å organisere dine eiendeler.

Kofferten er laget av slitesterkt polyester som er vanntett, så selv om den kan gi etter når den er fylt, trenger du ikke å bekymre deg for at den skal bli ødelagt eller bli våt. 

 

Alternativer til reisebag med hjul

Myk koffert med hjul

En myk koffert med hjul er et godt alternativ til en tradisjonell reisebag. Det gir litt mer beskyttelse for dine eiendeler enn en reisebag, og det er ofte lettere å organisere tingene dine inni en koffert.

Sportsbag med hjul

En sportsbag med hjul er et godt alternativ for deg som skal frakte sportsutstyr på reisen. Disse bagene er ofte laget av robuste materialer som tåler å bli slitt og slitt.

Rygsekk med hjul

En ryggsekk med hjul er et unikt alternativ til en tradisjonell reisebag eller trille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen