Packraft – Best i Test 2024 i Norge

Er du på utkikk etter en packraft som vil hjelpe deg med å utforske vannveiene på din neste utendørs eventyr?

Da har du kommet til rett sted.

Vi har testet de beste packraftene på markedet, inkludert merker som Norseraft, Alpacka, MRS, Kipara og Kokopelli.

Gjennom våre grundige tester har vi funnet ut hvilke packrafter som skiller seg ut når det gjelder ytelse, komfort og holdbarhet:

Hvis du vil vite hvilke packrafter som er best i test, kan du sjekke ut vår guide nedenfor.

Topp 3 packraft

MRS Microraft L

Beste allround

  • Terningkast 5 hos Jakt&Fiske
MRS Microraft L

Helsport Stream Pro

Beste tøffe packraft

  • Terningkast 5 hos Jakt&Fiske
Helsport Stream Pro

Kokopelli Rogue-Lite

Beste lettvekt

  • 2,4 kg
Kokopelli Rogue-Lite

Packraft – best i test

MRS Microraft L

  • Best i Test – Allround
  • Terningkast 5 hos Jakt&Fiske
microraftlargetest

Best i test på rolig vann er denne packraften for deg som ønsker en trygg og smidig opplevelse på vannet. 

Denne packraften mottar terningkast 5 i test hos Jakt&Fiske, et magasin drevet av Norges Jeger- og Fiskeforbund:

««MRS Microraft L er en lett og solid allrounder som tåler mye juling. Packraften er smal og lettpadlet, rask og stødig med svært god balanse i vannet. Den lange vannlinjen og det strømlinjeformede skroget bidrar til god framdrift og retningsstabilitet. De store tubene sørger for god oppdrift, stabilitet og lasteevne. Ryggpute og sete gir god sittekomfort, men munnblåseventilen kan iblant løsne og slippe ut luft. Kjekt med fastmontert sittepute som alltid sitter der den skal. MRS Microraft L er en svært god allrounder for både flatt og rennende vann»»

MRS Microraft L er bestselgeren hos Packraft Norge, en av Norges største butikker for packraft. MRS er et prisgunstig alternativ for de som kanskje har vurdert Alpackaraft, men synes prisen er for høy.

«De mest tillförlitliga och kapabla packraftarna tillverkas av Alpacka Raft i Alaska, men på senare år har det dykt upp en del Kinesiska tillverkare (såsom MRS Packrafts) med klart godkänd kvalitet»

Denne packraften er en ekte allrounder, med ytre mål på 258/88 cm og en indre mål på 136/33 cm. Den har en imponerende lastekapasitet på 190kg og selges med alt nødvendig tilbehør, inkludert spruttrekk, finne, pakkereim og reparasjonsutstyr.

Helsport Stream Pro

  • Tøff packraft
helsportstreampro

Helsport er et merke vi liker. De kommer ofte på toppen i telttest, men det betyr ikke jo nødvendigvis at packraften deres, Helsport Stream Pro2, også er knallgod. Vi har faktisk ikke funnet noen tester av denne packraften fra pålitelige blader som Utemagasinet eller Jakt&Fiske ennå, men vi kommer til å oppdatere så fort vi har testresultatene.

«Helsport Stream Pro Packraft er det ultimate redskapet for å krysse vann og elver når du er på tur. Den er robust og lett på samme tid og den perfekte kompanjongen på flerdagers eventyr, både til vanns og til lands»

Helsport er dog alltid spennende, og Stream Pro er en packraft som ser ut til å være skreddersydd for de som er litt mer kravstore. 

Med en prislapp på nesten 10.000kr, er denne packraften omtrent i samme liga som de beste i test, som MRS, Kipara og Alpacka.

Helsport Stream Pro er en kompakt og lettvekts packraft beregnet for turer der man veksler mellom gåing og padling. Ifølge produsenten skal denne modellen være spesielt egnet for flerdagers turer med variert bruk.

Stream Pro har et vanntett spruttrekk i TPU-belagt materiale, noe som ifølge Helsport gir ekstra beskyttelse mot riper og punktering. Antall sømmer er redusert for å spare vekt og minimere svake punkter. Setet er konstruert for å gi støtte til korsryggen uten behov for separat ryggstøtte.

Packraften leveres med ett oppblåsbart sete med høyde som skal gi avlastning av skuldrene under padling. Spruttrekket har integrerte lommer for oppbevaring av småting. I tillegg følger det med pose for oppblåsing og bæreveske.

Helsport Stream Pro ser ut til å være en kompakt og lettvekts packraft optimalisert for turer med både gåing og padling. Konstruksjonen virker gjennomtenkt med tanke på beskyttelse, komfort og vekt. For å kunne si noe sikkert om hvorvidt spesifikasjonene stemmer, trengs det en praktisk test av produktet.

Kokopelli Rogue-Lite

  • Best i Test – Lettvekt
Kokopelli Rogue Lite Packraft test

Kokopelli Rogue-Lite er lettvekts versjonen til den populære Kokopelli Rogue. Her har vi en packraft som bare veier 2,4kg og det gjør den til testens letteste.

Det er en packraft uten ekstraudstyr men med forsterket gulvparti i kevlar, noe som er svært anvendelig hvis du paddler ned stryk med skarpe steiner. 

Den måler 215/95 cm i yttermål og 130/39 cm i indremål med en lastekapasitet på 136kg. Med en vekt på bare 2,4kg ble det ikke plass til sprutetrekk.

Dette er packraften til tur-, sykkel- og fiskeentusiaster. Du som ønsker deg en lett og robust packraft, som kommer seg fort fram, uanset om det er i rolig vann eller stryk. 

Kokopelli Rogue-Lite anbefales til bikepacking av Cycletraveloverload.com, som kårer den til en af to packrafts anbefalt til dette formålet.

Vega Designs Nordmarka

  • Best for prisen
  • Allround
  • Terningkast 5 hos Jakt&Fiske
vegadesignsnordmarka

Vega Designs Nordmarka er en rimelig og lettvekts packraft som ser ut til å levere god valuta for pengene – og som vi derfor kårer som “best for prisen”. 

Sterk allrounder til rimelig pris

Denne packraften er en prisgunstig lettvektsutgave av Femund 270, men skal vi tro magasinet Jakt&Fiske er denne modellen faktisk bedre.

«Tross lette materialvalg, framstår Vega Designs Nordmarka som en solid og gjennomført raft med god kvalitet i alle ledd. Her får du en lett og funksjonell allrounder med stor lastekapasitet, og det til en svært hyggelig pris»

God sittekomfort

Ifølge magasinet Jakt&Fiske sin anmeldelse har den «god sittekomfort takket være sin store og gode oppblåsbare sittepute» og at «Puta sitter stabilt med fire kraftige borrelåsfester, og har munnblåseventil.» Dette tyder på at komforten er god til tross for den lave vekten på 3,85 kg.

Når det gjelder ytelse og stabilitet på vannet skriver Jakt&Fiske at den «har stor akterende med god oppdrift, som bidrar til at båten ligger fint på vannet. Oppleves stødig og har svært god bæreevne.» Dette er viktig for sikkerhet og manøvrering.

En annen praktisk detalj er at den har et «Lettbetjent, fastsydd spruttrekk som kan rulles opp sideveis ved behov.» Selv om anmelderen påpeker at «Fravær av oppblåsbar luftlomme i sentrum av spruttrekk kan gi noe vannansamling», virker dette som en god løsning for å holde vann ute.

Oppsummert gir Jakt&Fiske terningkast 5 og sier at «Tross lette materialvalg, framstår Vega Designs Nordmarka som en solid og gjennomført raft med god kvalitet i alle ledd. Her får du en lett og funksjonell allrounder med stor lastekapasitet, og det til en svært hyggelig pris.»

Med en lastekapasitet på 210 kg, lave vekt og gunstig pris på 6999 kr, virker Vega Designs Nordmarka som et godt alternativ for padling og friluftsliv med god valuta for pengene.

Vega Designs Rondane

  • Terningkast 4 hos Jakt&Fiske
  • Slitesterk
vegadesignsrondane.jpeg

Vega Designs Rondane 250 er en komfortabel, slitesterk og medium stor packraft, som gjør det bra i tester. Det er også den billigste modellen fra Vega Designs med en pris akkurat nå på 5999kr, hvilket er i budsjett sjiktet, hvis ikke det skal bli de aller billigste modellene fra varehuset da.

Til denne prisen og med disse spesifikasjonene burde denne packraften være et bra valg for mange som vil ha kvalitet som holder til en rimelig pris.

Prisgunstig packraft med god slitestyrke

«Alt i alt er Vega Designs Rondane 250 en prisgunstig packraft med relativt lav vekt og god slitestyrke»

Den har stor akterende, som sørger for god oppdrift og bidrar til at båten ligger godt på vannet.

Rondane 250 er retningsstabil med finne og litt vekt i front. Den har en stor og behagelig oppblåsbar sittepute med munnblåseventil som sitter stabilt festet med fire kraftige borrelåsfester.

Den har også en polstret ryggstøtte som spennes mellom D-ringer på innsiden av tubene. Dette gir mulighet for å justere ryggstøtten, men i praksis kan dette være litt tungvint.

Rondane har et funksjonelt, avtagbart spruttrekk med borrelåsinngang som kan rulles opp eller zippes helt av. Fraværet av oppblåsbar lomme i midten gjør at det kan samle seg litt vann på duken.

Den har solide bærehåndtak foran og bak, men kunne med fordel hatt et ekstra håndtak innvendig.

«Pluss for solide bærehåndtak foran og bak, det hadde også gjort seg med et håndtak innvendig. Kjekt om du skal bære farkosten under armen»

Alt i alt er Rondane 250 en prisgunstig og lettvekts packraft med god slitestyrke.

SurPlus Cherokee Ultralight Packraft

  • Billig packraft
SurPlus Cherokee Ultralight Packraft

SurPlus Cherokee Ultralight Packraft er en billig packraft. Med en pris på bare litt over 4000kr er dette i det absolutte budsjett sjiktet.

Ifølge produsenten veier den 4,5 kg og har høykvalitets materialer i 840D TPU nylon i bunnen og 420D i tubene.

Den skal tåle en last på 150 kg og har følgende utstyr inkludert: sete, ryggstøtte, oppblåsingspose, ryggsekk, åre og avtagbart spruttrekk.

Målene er 235 x 98 cm utvendig og 140 x 40 cm innvendig med en tubediameter på 29 cm.

Norseraft Viking

  • Best i Test – Budsjett
  • Terningkast 5 hos magasinet Jakt&Fiske
  • Terningkast 5 hos magasinet Jeger
norseraftvikingpackrafttest

Beste i budsjettsegmentet er den norske Norseraft Viking Light, en allsidig packraft som imponerte i tester hos både magasinet Jakt&Fiske og magasinet Jeger, hvor begge ga terningkast 5.

«Den brede akterenden til Norseraft Viking gir god oppdrift og bidrar til god balanse. Packraften fungerer derfor fint både på flatt og rennende vann..Norseraft har fasong som fremmer stabilitet framfor fart. Moderat framdrift med tung bagasje i baugen. Båten har lav vekt i forhold til størrelsen..Alt i alt er Norseraft Viking en svært god og solid all- rounder med et fornuftig kompromiss mellom vekt, materialvalg og pris»

Viking-modellen kommer både med og uten spruttrekk (Light-modell), og selv om du kan spare noen hundrelapper ved å kjøpe uten, anbefaler vi at du går for varianten med spruttrekk. Med en pris på cirka 6500kr befinner vi oss i budsjettsegmentet, og Norseraft kommer her ut som testvinner.

Denne packraften har en størrelse på 276/94 cm i yttermål og 145/37 cm i indremål. Den er større enn de fleste packraftene i testen, og gir deg mye packraft for pengene. Med en vekt på bare 3,68 kg er den også en lettvekter. Lastekapasiteten er hele 200 kg, noe som imponerer både i budsjettsegmentet og i hele testen.

«Mye padling for penga!..Jeg sitter komfortabelt og kan strekke ut beina, fortsatt med plass til litt bagasje fremst. Sittepute og ryggstøtte har god størrelse og er festet slik at de ikke flytter seg under padling eller ramler ut ved bæring..Kvaliteten ser ut til å være på høyde med langt dyrere modeller. Jeg ville ikke bekymret meg for å dra på ukelange turer i villmarka..Man klargjør raften på under 5 minutter, og nedpakking går enda raskere»

Dette er en packraft for deg som ønsker god plass til både utstyr og føtter, samtidig som du vil ha en lett og smidig packraft. Den egner seg godt til turer i marka, skogen og på fjellet, til fiske og eventyr.

Kipara Char

  • Best i Test – Villmarkseventyr
  • Lars Monsen packraft
kiparachartest

Denne testvinnende packraften selges også som Lars Monsen Karasjohka Ultra Light, men originalen er Kipara Char.

Uansett om du velger å kjøpe den med det ene eller det andre navnet, så får du her en super packraft som er best i test for villmarkseventyr.

Denne packraften vinner «best i test» hos Jakt&Fiske, hvor den får terningkast 5,5.

««Dette er den ultimate packraft for villmarkseventyr: Et symmetrisk bredt skrog og stor akterende med god oppdrift bidrar til å gi raften god balanse. Er romslig og har testens største lastekapasitet. Båten har ikke den raskeste framdriften på flatt vann, og fordrer noe bred padlestil. Likevel er dette en svært stødig og god allrounder som takler alle forhold»»

Packraften måler 265/96 cm i yttermål og 150/37 cm i innvendig mål. Det er den packraften med nest størst innvendig mål i testen. Den har en lastekapasitet på 250 kg, som er det høyeste i testen. Neste i testen er Alpackaraft Mule med 220 kg i lastekapasitet.

Vekten er 4,22 kg, som er blant de tyngste i testen. Med ekstrautstyr og padleåre får du derfor lett en vekt på 6-8 kg. Den anses heller ikke for å være rask i fremdrift. Derfor er det ikke en packraft for deg som bare vil ut og kose deg i skogen. Men som utstyr til eventyr og ekspedisjoner er den nok den beste i testen – og anbefalt av Lars Monsen.

Alpackaraft Classic Large

  • Den originale
  • Terningkast 5 fra Villmarksliv
  • Terningkast 4 hos Jakt&Fiske
alpackaraftest

Alpacka Classic Large er den originale packraften som var den første og lenge den største. Siden den gang har det kommet mange konkurrenter, men Alpackaraft Class er stadig en lett og robust packraft, selv om den har noen mangler.

Packraften fikk en positiv testresultat fra både Villmarksliv med en vurdering på terningkast 5, men i en nyere test hos Jakt&Fiske fikk den bare terningkast 4.

««Packraften har en akterende med god oppdrift, avsmalnende skrog og godt hevet baug i V-fasong, som sikrer god balanse og flyt i vannet. Blåser du den maksimalt opp, får du en høy og god sitteposisjon for fiske. Alpackaraft Classic Large tåler mye juling og framstår svært slitesterk og solid. Oppblåsbar lomme i sentrum av spruttrekk gir god vannavrenning. Båten er noe minimalistisk utstyrt. Det gir svært positivt utslag på vekta, men vi savner bærehåndtak, og kunne gjerne hatt høyere festepunkter for sekk ved bæring. Vi savner også finnefeste og finne for økt retningsstabilitet på flatt vann »»

Packraften veier 3,07 kg og måler 241/95 cm i ytre dimensjoner og 124/37 cm i indre dimensjoner, noe som gjør den romslig nok for komfortabel sitteplass og utstyrslagring. Packraften har også en imponerende lastekapasitet på 181 kg, noe som gjør den egnet for tung last.

En ulempe er at packraften ikke har en avtakbar finne, noe som kan begrense dens ytelse i flatt vann.

Kipara Javri 270

  • Terningkast 5.5 hos Jakt&Fiske
  • Allround
KiparaJavri270

Kipara Char er kjent som packraften som Lars Monsen benyttet i sine populære TV-programmer. Her presenterer vi imidlertid en annen modell fra Kipara, kalt Javri. Denne er markedsført som en «packraft for alle», en allsidig modell med økt komfort. Dette står i kontrast til Char, som er mer tilpasset for tøffe ekspedisjoner.

Kipara Javri 270 er en romslig og solid packraft laget for tøff bruk. Packraften får svært bra anmeldelser hos magasinet Jakt&Fiske, som gir den terningkast 5.5. Ifølge anmelderen har den et «symmetrisk skrog og stor akterende med god oppdrift» som gir «god balanse og stor lastekapasitet.»

«Javri 260 er en solid, gjennomført og prisgunstig allrounder. Rett og slett et godt kjøp»

Sittekomforten skal være svært god takket være «en tykk og komfortabel sittepute som sitter godt festet» og har «god og stor ventil» som kan pumpes med pumpe. Anmelderen skriver at den har «svært god sittekomfort.»

Med tanke på utstyr og funksjonalitet trekkes det fram at den er «svært godt utstyrt for villmarksbruk», med «rikelig med festepunkter» og «stor lastekapasitet.» Praktiske detaljer er «solide bærehåndtak både foran, bak og på innsiden.»

Den har også et «fastmontert, lettbetjent og solid spruttrekk med borrelås som kan rulles opp sideveis ved behov.» Selv om fravær av luftlomme kan gi noe vanninntrengning ifølge anmelderen.

Oppsummert beskrives Kipara Javri 270 som «en solid, gjennomført og prisgunstig allrounder» og et «godt kjøp» som får terningkast 5,5. Med vekt på 4,13 kg og lastekapasitet på 220 kg virker denne som en fin packraft til korte og lange turer, der du kan få plass til det hele og litt til.

Alle packraft i test

NavnPrisTestresultatVektYttermålIndremålLastekapasitetSprutestrekkPakkreimPumpeAvtakbar finneReparasjonutystyr
Norseraft Viking Light6.499krTerningkast 5 hos magasinet Jakt&Fiske, Terningkast 5 hos magasinet Jeger, Mest populær på Prisguiden.no3,68 kg276/94 cm145/37 cm200 kgNeiJaJaJaJa
Kokopelli Rogue-Lite Packraft11.900kr2,40 kg215/95 cm130/39 cm136kgNeiJaJaJaJa
Vega Designs Femund 2706.999krTerningkast 4 hos magasinet Jakt&Fiske4,39 kg270/99 cm140/39 cm220 kgJaJaJaJaJa
Vega Designs Rondane 2506.999krTerningkast 4 hos magasinet Jakt&Fiske3,69 kg250/95 cm135/39 cm170 kgJaJaJaJaJa
Vega Designs Nordmarka6.999krTerningkast 5 hos magasinet Jakt&Fiske3,85 kg270/99 cm140/39cm210 kgJaJaJaJaJa
MRS Microraft L11.499krTerningkast 5 hos magasinet Jakt&Fiske3,41 kg258/88 cm135,5/33 cm190 kgJaJaJaJaJa
Kipara Javri 2607.999krTerningkast 5.5 hos Jakt&Fiske4,13 kg260/95 cm155/37 cm220 kgJaJaJaJaJa
Kipara Char 265 Large / Lars Monsen Karasjohka Ultra Light9.999krTerningkast 5.5 hos Jakt&Fiske4,22 kg265/96 cm150/37 cm250 kgJaJaJaJaJa
Alpacka Classic Large9.592kr5/6 hos Villmarksliv (https://packrafting.com/wp-content/uploads/2019/06/villmarksliv_alpacka_test.pdf), Testet av Fluefiske.net (https://packrafting.com/wp-content/uploads/2019/06/fluefiske-net1.pdf)3,07 kg241/95 cm124/37 cm181 kgJaJaJaNejJa
Alpackaraft Mule16.990kr3,71 kg254/97cm132/39 cm227 kgJaJaJaNejJa

Verd å vite om å kjøpe packraft

Skal også du ha packraft med på neste tur, men er du stadig i tvil om hvilken packraft du skal velge? Da bør du lese med her.

I dette avsnittet får du en kort introduksjon til packraft, hva det er og hvordan de skiller seg fra hverandre.

Vi vil også gi deg tips om hva du bør tenke på før du tar kartet i hånden og velger den packraften som passer best til dine behov.

«Eventyrlystne friluftsfolk verden over har latt seg trollbinde av de lette, oppblåsbare båtfarkostene…Fra enkle dagsturer på flatt vann i marka, til padling ned frådende elvestryk på krevende ekspedisjoner. Og de snedige båtene tar ikke mer plass i sekken enn et telt»

Hva skal du bruke packraften din til?

Det første vi må tenke på når vi kjøper packraft er ganske enkelt hva vi vil med den. 

Skal den ligge i hytten og med på fisketur på fjellet eller skal den med på cykeltur i marka og hjem igjen til byen samme dag? Kanskje den skal med på langtur og ekspedisjoner, for deg som vil følge i fotsporene på Lars Monsen. Er du adrenalinjunkie, som vil padle ned stryk og foss?

Uansett bruk og ønsker finns det en packraft en til deg. Lang og smal til fart og manøvrer eller bred og stødig til transport av sykkel, sekk og hund.

Packraft til tur og ekspedisjon

Det er vel kanskje drømmen om å kunne krysse vann, elv og bekk som de fleste av os har når vi vil kjøpe packraft. Ikke lenger er vann en barriere. 

Nei, med packraft er vann en måte å transportere seg på. Vil du paddle ned Akerselva eller krysse et fjellvann? Du kan det nå. 

En packraft er derfor et fint alternativ til kano, men mye lettere å få med. 

Er det tur i marka og på fjellet som er målet ditt, kan du kjøpe en allround model med middel lengde, bredde og vekt. 

Velg da gjerne en packraft med høy lastekapasitet, da er det plass til tungt pakket sekk, hund og fisk.

Packraft til fiske

Er du fisker som jeg, da kjenner du følelsen av å stå ved et vann, i marken og på fjellet og tenkt at om bare du hadde hatt båt her, da skulle det blitt fisk! 

«« Storørreten som vaker utenfor kastehold i de mest avsidesliggende fiskevann, er plutselig innenfor rekkevidde. I tillegg kan packraften fungere utmerket til f.eks. bever- og andejakt. »»

Storørreten som vaker utenfor kastehold i de mest avsidesliggende fiskevann, er plutselig innenfor rekkevidde. I tillegg kan packraften fungere utmerket til f.eks. bever- og andejakt.

På stedet hvor du ikke kan få klart å kaste ut snøren, fordi det er vegetasjon eller andre vanskelige forhold.

Om bare du hadde en packraft da? 

Packraft er som skapt til fiske og kanskje særlig fluefiske, hvor den lave positionsjonen og sprutestrekket gjør det enkelt å få plass til snøre og fisk. 

Du kan såklart fiske haspel og spin fra packraft, men det er mer slitsomt i den posisjonen.

«For fiske med slukstang kan det bli litt slitsomt å sitte så lavt som i en packraft. Da må en gjerne holde stanga litt høyt, og det blir anstrengende med lange fiskeøkter. For fluefiske derimot er en packraft perfekt.»

Det er ikke nødvendig å bekymre seg for om packraften vil sprekke hvis en krok setter seg fast. Materialet som brukes i packraft er veldig slitesterkt, og på Fjellforum.no har de testet hvor mye som skal til for å ødelegge det.

«Jeg anser risiko for punktering som svært liten. Du skal nokk være ganske uheldig for at kroken lager hull, men det kan selvsagt skje»

Går det likevel hull kan du lappe med Aquasure og teip.

Packraft til stryk

Å dra på rafting i en packraft kan være en unik opplevelse. Med en packraft har man friheten til å utforske både rolige og utfordrende elver og stryk på en trygg måte. 

Packraften er lett å bære og kan enkelt pakkes ned i en ryggsekk, noe som gjør det enklere å komme seg til vanskelig tilgjengelige steder med stryk. 

Det er viktig å ha på seg riktig utstyr, som hjelm og redningsvest, og å være oppmerksom på sikkerheten når man padler i packraft.

, og å være oppmerksom på sikkerheten når man padler i packraft.

Dette bør du tenke på når du velger Packraft

Vekt

Vekten på packraften kan variere avhengig av størrelse og materiale. Noen packrafts kan veie så lite som 2-3 kg, mens andre kan veie opp mot 6-7 kg. Det er viktig å tenke på at packraften skal være lett å bære med seg, spesielt hvis du planlegger å bære den i en ryggsekk til fjellvann eller elver som er vanskelig tilgjengelige. En lettere packraft kan også være en fordel hvis du planlegger lange padleturer eller ønsker å padle på et høyere nivå av utfordring.

««De fleste packraftene veier mellom to og fire kilo. På packraften kan man også feste fast sekken og bære båten enkelt på land. Ute på tur kan de pakkes ned til en sovepose. »»

Sittelengde

Sittelengden på packraften refererer til avstanden mellom setet og fotstøttene. Denne lengden kan variere avhengig av størrelsen på packraften og din egen høyde. Det er viktig å velge en packraft med riktig sittelengde for å unngå å bli for trangt eller for løst i setet, da dette kan påvirke din stabilitet og kontroll over raftet.

«Sittelengden din avgjør hvor lang packraft du trenger. Sett deg komfortabelt inntil en vegg med turstøvlene på. Mål så avstanden fra veggen til hælene. For god komfort bør innvendig lengdemål i packraften være ca. 10–15 cm lenger enn sittelengden»

Pumpe

Packrafts kan pumpes opp ved hjelp av en fotpumpe eller en håndpumpe. En fotpumpe kan være mer praktisk når du padler alene, siden du kan bruke hendene dine til å holde raftet på plass mens du pumper. Håndpumper kan være raskere og mer effektive hvis du har en annen person til å holde packraften på plass. Det er også verdt å vurdere størrelsen på pumpen og hvor lett den er å bære med seg.

«Selv om packraftene pumpes raskt opp med medfølgende sekkepumpe, anbefaler vi å kjøpe en oppladbar USB-pumpe. Disse er svært effektive, både til oppblåsing og tømming av luft. Har du først prøvd, vil du nødig gå tilbake til den manuelle metoden.»

Håndtak

Packrafts er utstyrt med håndtak for å gjøre det enklere å bære og transportere. Det kan være lurt å velge en packraft med flere håndtak for enkel transport, spesielt hvis du planlegger å bære raftet over lengre avstander. Det er også viktig å sjekke at håndtakene er solide og slitesterke, siden de vil bli brukt til å bære vekten av packraften.

«Rikelig med festepunkter er også nyttig med tanke på bæring og rigging av utstyr. Packraften bør også være utstyrt med solide slepe-/bærehåndtak helst både foran, bak og på innsiden av tubene.»

Spruttrekk

En packraft med spruttrekk kan være nyttig hvis du planlegger å padle på elver eller innsjøer med høye bølger eller mye vind. Spruttrekket kan bidra til å holde deg tørr og beskytte deg mot inntrenging av vann. Det er viktig å velge en packraft med et godt spruttrekk som passer tett rundt midjen og føttene dine for å gi maksimal beskyttelse.

«Spruttrekk er etter vår vurdering et must på en packraft, både for beskyttelse mot vannsprut, vær og vind, men også som riggeplatå for sekk/utstyr i front. Spruttrekket bør kunne åpnes og rulles opp sideveis eller ned mot baugen ved behov»

Alternativer til Packraft

Bellyboat

En bellyboat, også kjent som en flytering, er et populært alternativ til packraft. Disse er svært kompakte, lette og manøvrerbare, noe som gjør dem perfekte for fiske i mindre vann som innsjøer og rolige elver. Bellyboats har ofte en innebygd stor lomme for oppbevaring av fiskeutstyr, og de holder deg tørr og komfortabel mens du fisker. De er også mye rimeligere enn de fleste fiskekajakker. Ulempen er at de ikke egner seg like godt for større vann eller lengre turer.

Fiskekajakk

En fiskekajakk er designet spesielt med tanke på fiskere og deres behov. I motsetning til vanlige kajakker, har fiskekajakker en rekke funksjoner som gjør fiskeopplevelsen bedre og mer praktisk. Fiskekajakker har vanligvis rikelig med oppbevaringsplass for alt fiskeutstyret ditt. Dette kan inkludere vanntette luker, stangholdere, fiskekasser og festepunkter for tilbehør som fishfindere og GPS. Noen fiskekajakker har også pedaldrift, slik at du kan drive kajakken framover med føttene mens hendene er fri til å fiske. Dette gir deg muligheten til å fiske mer effektivt og dekke større områder.

Läs videre

Skroll til toppen