Barnekikkert – Best i Test

Å introdusere barn til naturens underverker kan være en utrolig givende opplevelse, og en av de beste måtene å gjøre dette på er ved å gi dem en kikkert.

Med et hav av ulike modeller og merker å velge mellom, kan det være utfordrende å finne den ideelle kikkerten for små oppdagelsesreisende. Derfor har vi gjennomført en grundig undersøkelse og testet en rekke barnekikkerter for å finne de beste alternativene på markedet. 

I denne artikkelen presenterer vi våre “Best i Test” barnekikkerter, og gir deg en detaljert sammenligning av deres funksjoner, brukervennlighet og holdbarhet.

Kikkert for mindre barn – Best i Test

Bresser Junior 6×21

  • Best i Test
bresser junior best i test
Butikk Pris Read more
589,00 NOK ➜ Gjør kupp
690,00 NOK ➜ Gjør kupp

Bresser Junior 6×21 er en barnekikkert i flere flotte farger som passer perfekt for små eventyrere som vil utforske naturen. Kikkerten er enkel å bruke og har et design som passer til små hender, med en gummiert overflate som gir godt grep og beskytter mot støt.

Kikkerten har en 6x forstørrelse og justerbar pupillavstand, noe som gjør den godt egnet for barn fra 6 år. Den er også enkel å justere og bruke for barn med briller. Kikkerten kommer med en håndleddsrem, etui og linseklut for enkel oppbevaring og rengjøring.

Focus Junior 6×21

focus junior barnekikkert
Butikk Pris Read more
298,00 NOK ➜ Gjør kupp
399,00 NOK ➜ Gjør kupp

Focus Junior 6×21 er en perfekt kikkert for barn som prøver en kikkert for første gang.

Denne kikkerten er spesielt laget for barn, med en øyeavstand på mellom 50 og 63 mm. Et stort fokuseringshjul gjør det enkelt å justere skarpheten.

Kikkerten har et gummideksel som beskytter mot støt og slag. Dette dekselet gir også et bedre grep, så kikkerten ikke glipper ut av hendene. Med en 6x forstørrelse får du et stødig bilde, noe som gjør det lettere å se på fugler eller landskap.

Coghlan Kids’ Binoculars

Coghlan Kids Binoculars
Butikk Pris Read more
159,00 NOK ➜ Gjør kupp

For de minste barna. Coghlan Kids’ Binoculars er en billig “min første kikkert”, som har alt det du trenger for å oppleve observasjon og forstørrelse for første gang.

Kikkerten er produsert i holdbar plast og det er store myke linseåpninger, som gjør det enkelt for småfolk å holde kikkerten mot ansiktet.

Kikkerten har 4x forstørrelse og har justerbar pupilavstand. En fin introduksjon til kikkert.

Kikkert for større barn – Best i Test

Bushnell Powerview 8×21

Bushnell Powerview 8x21 best i test

Bushnell Powerview 8×21 er en alsidig lommekikkert, som lever op til et viktig krav for barnekikkerter, netopp at den må være let. Med en vekt på bare 195 gram er dette en lettvekter, som kan brukes for både barn og voksne. 

Denne kikkerten har vi også kåret som “beste budsjettvalg” i vår test av lommekikkerter

Kikkerten har et sammenleggbart design, som gjør den enkel å bære med seg på tur eller oppbevare i lommen. 

Bushnell Powerview 8×21, har objektivdiameter på 21mm, og er derfor godt egnet for større barn, til å ta med seg på tur, i hytta eller på sjøen.

Verd å vite om å kjøpe kikkert til barn

Når du skal kjøpe en kikkert til et barn, er det flere faktorer du bør ta hensyn til for å sikre at du velger riktig kikkert som passer barnets alder, interesser og ferdighetsnivå. Her er noen tips du bør vurdere:

Vekt og størrelse: En kikkert som er for stor eller tung kan være ubehagelig og vanskelig for et barn å håndtere. Velg en kompakt og lett modell som passer godt i små hender.

Forstørrelse og objektivdiameter: For barn anbefales det å velge en kikkert med moderat forstørrelse, for eksempel 6x til 8x. Dette gir god forstørrelse uten å være for vanskelig å holde stabil. En objektivdiameter på 21-30 mm er ofte tilstrekkelig for barn.

Fokusering: Velg en kikkert med en enkel og brukervennlig fokuseringsmekanisme som er lett for barnet å bruke. Noen kikkerter har en sentralfokus-knapp som er enkel å nå for små fingre.

Robusthet og holdbarhet: Barn kan være tøffe på ting, så velg en kikkert som er bygget for å tåle litt røff behandling. Vurder kikkerter med gummiarmering for ekstra beskyttelse og grep.

Øyeavstand og justerbare øyekopper: Velg en kikkert med justerbar øyeavstand og øyekopper, slik at den passer til barnets ansikt og øyne. Dette vil gjøre det mer komfortabelt for dem å bruke kikkerten.

Pris: Pris er alltid en faktor når du kjøper noe, og det finnes mange rimelige kikkerter som er bra for barn. Velg en kikkert som passer ditt budsjett, men husk at kvalitet er viktig for en god brukeropplevelse.

Interesser: Tenk på barnets interesser og hva de vil bruke kikkerten til. Er det for fugletitting, stjernekikking eller generell utforsking? Forskjellige kikkerter kan være bedre egnet for forskjellige formål.

Sikkerhet: Pass på at barnet blir veiledet og overvåket når de bruker kikkerten for første gang, og lær dem sikkerhetsregler, spesielt når de observerer solen eller andre sterke lyskilder.

Tilbehør: Noen kikkerter kommer med tilbehør som nakkerem, bæreveske og linsebeskyttelse. Dette kan være praktisk og bidra til å holde kikkerten i god stand.

Ved å vurdere disse faktorene vil du kunne finne en kikkert som passer barnets behov og sørger for at de får en positiv og lærerik opplevelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen