Beste treningssko for dame og herre – innesko test 2023

Velkommen til vår dyptgående samletest av treningssko og innesko! I dette innlegget vil vi belyse flere aspekter ved de mest populære modellene på markedet, for å hjelpe deg å finne det paret som passer best til dine behov.

Det finnes et hav av ulike typer sko for ulike treningsformål, alt fra løping til vektøfting, basketball til yoga, og det kan være en utfordring å navigere gjennom alle valgene.

Dette innlegget er derfor en samletest der vi presenterer de treningsskoene og inneskoene som har skilt seg ut, fordeler og ulemper ved hver modell, og en sammenligning av de viktigste funksjonene.

Håper du finner denne testen nyttig i din søken etter de perfekte skoene for ditt behov. God lesning!

Beste treningssko for dame og herre

Adidas Trainer V

  • Best Adidas Gym Shoes – Active.com
Adidas Trainer V

Priser for Herre

Adidas Trainer V er en budsjettvennlig cross-training sko, delvis laget med resirkulerte materialer, designet for å takle forskjellige treningsomgivelser. Med en stabil passform og en luftig følelse, gir denne skoen komfort fra første til siste skritt hver dag.

Skoen har en fleksibel overdel som gir akkurat riktig mengde strekk. Den lette Bounce-støtdempingen under foten gir ekstra komfort. Overdelen er laget med en rekke resirkulerte materialer og har minst 50% resirkulert innhold, noe som bidrar til å redusere plastavfall.

Adidas Trainer V leverer i de fleste løfte- og cross-training testene. Den lavprofilerte overdelen puster godt og gir god sikkerhet med et rent utseende, spesielt til å være en budsjettvennlig treningsko.

Asics Gel-Excite 9

  • Populær allround treningssko
Asics Gel-Excite 9

Priser for Dame:

Priser for Herre:

Dette er en klassisk allround sko fra Asics som passer til alle former for trening – fra korte løpeturer, til en tur i treningsstudioet, eller som en stilig hverdagssko til en spasertur.

ASICS Gel Excite 9 er en pålitelig daglig løpesko, ideell for korte og enkle løpeturer. Den er et komfortabelt og allsidig valg for både løpere på et budsjett. Utover løping er skoen også utmerket for gymtrening og lange turer.

Noen ulemper er at den mangler holdbarhet i overdelen og ikke er egnet for brede føtter.

Når det gjelder utseendet, roser anmeldere den smarte og elegante blå/grønne fargekombinasjonen

Hoka One One Clifton

  • Terningkast 5 hos KK.no
Hoka One One Clifton 7

Priser for Dame:

Priser for Herre:

Hva er det som er så bra med Hoka sko? Det ER mye hype om Hoka for tiden! Men de populære skoene er kjent for å være best på demping og derfor være gode for deg som vil passe på rygg, knær og ledd.

«Hoka-skoene har blitt en kjempesuksess, og vi skjønner hvorfor. De sitter veldig godt på foten, og selv om underlaget du går på er hardt, kjennes det mykt ut med disse skoene på»

Hvilke Hoka sko er best til trening?

Hoka Clifton 8 er egentlig løpesko, så derfor passer de best for deg som vil bruke tiden på tredemøllen, uansett om du løper eller går (med hældning).

Men da de scorer svært bra i test, da tar vi med dem her på listen. Hoka Clifton 8 scorer 90/100 på det amerikanske nettstedet Runrepeat.com. Dette er helt i topp.

Bare minn deg på at dette er en løpesko, det er ikke en sko for styrketrening eller HIIT.

«If you’re running, doing any kind of cardio or even just machines I suggest Hoka..»

Nike Air Zoom Superrep 3

  • Best for cross-training – Runrepeat.com
Nike Air Zoom Superrep 3

Priser for Dame

Priser for Herre

Nike Air Zoom SuperRep 3 er en ny modell i Nikes treningskoserie, kjent for sitt unike design og høy ytelse. Disse skoene er spesielt laget for høyintensitet intervalltrening (HIIT), med en balanse mellom demping, fleksibilitet og støtte.

En av de mest bemerkelsesverdige fordelene med SuperRep 3 er dens letthet. Dette gjør skoene komfortable å ha på, og den fjærende dempingen gir en følelse av å nesten “hoppe” når du beveger deg. I tillegg er disse skoene kjent for sin enestående fleksibilitet og stabilitet, spesielt ved sidelengs bevegelser.

På minussiden er SuperRep 3 ikke egnet for folk med brede føtter, og det buede designet kan samle skitt når de brukes utendørs. Til tross for disse små ulempene, er SuperRep 3 et utmerket valg for de som søker en allsidig treningsko med god ytelse for HIIT-trening.

Reebok HIIT TR2

  • Terningkast 6 hos Iform – 2020
Reebok HIIT TR2

Priser for Dame

Priser for Herre

Dette er en treningssko som anbefales til kvinner. Den kåres av en rekke amerikanske nettsteder som “best for women” og lignende.

Skoen har tilnavnet HIIT, som står for High Intensity Interval Training, som er en treningsform du ofte finner på gruppetrening i treningssenteret.

På det amerikanske nettstedet Runrepeat.com, som gjør veldig gode og seriøse test av trenings- og løpesko, får skoen 84/100 og mange positive ord:

«HIIT is in this Reebok shoe’s name as well as in its core. With the brand’s signature Floatride midsole, you are sure to experience a high level of cushioning and support for the most intense sessions. It is a highly efficient workout shoe that doesn’t break the bank either»

En alsidig treningssko, til en rimelig pris.

Beste sko til styrketrening

Hvilke sko passer best til styrketrening? Er du løber, har du helt sikkert et par løbesko, er du cykelrytter kan man ikke komme udenom et par cykelsko, men når det gælder valget af sko til styrketræning eller fitness, er det som om, at den vigtigste parametre er designet?

For styrketrening bør du anskaffe en sko med flat sål og god støtte til foten, så du kan stå stabilt og trygt når du markløfter eller squatter. Med mindre du er erfaren trenger du ikke løftersko.

Adidas Handball Spezial

  • Billig klassiker

En virkelig god sko for styrketrening som aldri går av moten, er den klassiske Adidas Spezial. Du får en god sko med en flat og hard såle, så du står stabilt. Med den flate sålen får du en sko som du kan bruke til alle vanlige øvelser, som for eksempel knebøy, benkpress og markløft.

Dette er egentlig en sko for håndball, men den er svært egnet også som treningssko. Dette fordi den har så god og skridsikker en sål og så er den tøff og tåler juling.

Skoen er svært prisvennlig og ligger på rundt 6-800 kr, avhengig av om den er på tilbud eller ikke.

Du kan få den i de klassiske blå eller i sort.

Nike Metcon

  • Best for smale føtter
Nike Metcon

Priser for Dame

Priser for Herre

Nike Metcon er kanksje verdens mest populære treningssko til crossfit og styrketrening. Metcon ble introdusert første gang i 2017 og siden har den blitt svært populær i mange treningssentre og crossfit boxes verden over.

Nå er Metcon på versjon 8 og dette er stadig en super treningssko som er ment for styrketrening, men som bestemt også kan brukes for andre typer trening og løping.

Den er slitesterk, det må den være for å tåle klaring i rep og alle andre tenkelige treningsøkter i Crossfit.

Nike er kjennt for å være små i størrelsen, især i bredden. Har du en smal fot vil du nok like Metcon, men har du bred fot, da er du kanksje bedre tjent med Reebok Nano X, som du kan læse mere om nedenfor.

Nike Metcon får du i en masse forskjellige farger og modeller.

«I found Nike Metcons to be the best for me. They have a flat heavy sole which is perfect for lifting and keeping a strong base while squatting and deadlifting. But also the toe area of the sole is flexible so you can still perform more dynamic exercises too and even treadmill run etc»

Reebok Nano X3

  • Best for brede føtter

Priser for Dame

Priser for Herre

Er du typen som liker både styrketrening og kardiotrening til samme treningsøkt, da er Reebok Nano X kanksje det helt rigtige valget.

Jeg har personlig hatt denne skoen og kan ikke si nok positivt om den. Det er en super sko, som virkelig er overlegen når du styrketrener og beveger deg. Det er ikke akkurat en løftersko, men jeg har aldrig følt at den kommer til kort i markløft eller squat.

Dette er en sko som klarer seg flott i test også, med en score på 89/100 på amerikanske Runrepeat.com

«The Nano X1 was already hailed as the ‘ultimate fitness shoe’ because of its solid performance and versatility, yet the X2 is still able to improve on it and ultimately sway more people into the Reebok Nano X fandom. Most notably, the X2 got more stable and supportive»

Det går også fint å løpe i denne skoen, uansett at det selvfølgelig ikke er en løpesko. Til bruk på tredemøllen, i romaskinen eller på mosjonssykkelen er den helt super.

Har du brede føtter vil du like Reebok Nano X. Reebok er kendt for at være bredere i pasformen enn Nike. Dette er også sannt for deres løftersko.

«I use Reebok Nano X, they offer me great support and are still very flexible!»

Under Armour Tribase

  • Terningkast 5 hos Iform – 2020

Priser for Dame

Priser for Herre

Under Armour er utvilsomt et av verdens mest anerkjente merker når det kommer til treningssenterutstyr. Når jeg ser på mitt eget gym-utstyr, kommer det meste fra Under Armour. Det amerikanske merket har vært svært aktivt innen markedsføring, men det leverer også kvalitetsprodukter.

Under Armour Tribase er deres allround crossfit-sko, designet for å konkurrere med Nike Metcon og Reebok Nano X. Designet på den nyeste modellen ligner sterkt på Reebok Nano X.

Dette er også en allsidig treningssko, som kan brukes til både styrketrening og løping.

På det amerikanske nettstedet Runrepeat.com scorer den 88/100, noe som nesten er like bra som Reebok Nano X (89/100) og bedre enn Nike Metcon (86/100).

«As Under Armour’s first shot in creating a dedicated CrossFit trainer, the Tribase Reign succeeded in many different ways. Its support, stability, versatility, and overall design won the hearts of many fitness enthusiasts. However, its narrow fit failed to impress some wearers. On the contrary, those who managed to catch the right fit were delighted about the shoe. Its overall traits helped it become one of the top choices for cross-training»

Under Armour Tribase er en smal sko, ideell for de med smale føtter. Hvis du har bredere føtter, vil en modell fra Reebok trolig passe deg bedre.

Verd å vite om å kjøpe treningssko

Hvilke sko til trening? I idrett har de fleste aktiviteter en spesifikk sko, tenk bare på dans, gymnastikk, badminton, sykling, golf og seiling. Hva med trening og mosjon som puls, cardio og styrketrening?

Faktum er at man kan utføre de fleste fysiske aktiviteter barfot eller til og med i hverdagssko! Det er ditt eget valg hjemme eller ute; i treningsstudioer brukes innendørssko til trening.

Hva slags sko på treningssenter?

Selv om mye kan gjøres, er det smarteste å velge fottøy som passer til en bestemt aktivitet – sneakers er ikke det samme som treningsko:

Føttene bærer hele kroppens vekt, og når man bærer en sko som passer til ens fot og treningsform, kan det forbedre treningsopplevelsen og til og med redusere fotfeil / feilstillinger som kan være generende og overbelastende.

Men først og fremst: Føtter kommer i veldig forskjellige design:

Det er forskjell på lengde, bredde og høyde fra fot til fot.

I stedet for å bestille en tilfeldig stilig sko på nettet, er det en fordel å 1) få veiledning av en ekspert med kunnskap om føtter og fottøy og 2) prøve forskjellige modeller i en fysisk butikk.

Hva er gode treningssko?

Hva er egentlig et par gode treningsko? Det finnes jo veldig mange sko i butikkene å velge mellom.

Gulvene i ulike treningssentre kan variere mye, men hvis det er noe som kan ødelegge en god beintrening, er det om du sklir og skøyter rundt på gulvet. Dessverre kan du ikke gjøre så mye med gulvet i treningsstudioet, men du kan finne en treningssko som har en god og slitesterk såle, slik at du ikke sklir.

En god treningssko må være stabil. Du må kunne stå så stabilt på gulvet som mulig. Her er det viktig med en hard såle. Dette er også grunnen til at joggesko ikke er optimale som treningssko, men de kan fungere hvis du vet du hovedsakelig skal trene kardio, løping og lett styrketrening.

Joggesko er veldig myke i sålen, de er jo laget for å absorbere støt når du løper. Dette betyr at de er komfortable å gå i, men de egner seg ikke til styrketrening. Hvis du trenger sko til å løpe på tredemøllen, kan de derimot være riktige for deg.

«Hoka-skoene har blitt en kjempesuksess, og vi skjønner hvorfor. De sitter veldig godt på foten, og selv om underlaget du går på er hardt, kjennes det mykt ut med disse skoene på»

Kan du bruke samme sko til både løping og styrketrening?

Gulvene i ulike treningssentre kan variere mye, men hvis det er noe som kan ødelegge en god beintrening, er det om du sklir og skøyter rundt på gulvet. Dessverre kan du ikke gjøre så mye med gulvet i treningsstudioet, men du kan finne en treningssko som har en god og slitesterk såle, slik at du ikke sklir.

En god treningssko må være stabil. Du må kunne stå så stabilt på gulvet som mulig. Her er det viktig med en hard såle. Dette er også grunnen til at joggesko ikke er optimale som treningssko, men de kan fungere hvis du vet du hovedsakelig skal trene kardio, løping og lett styrketrening.

Joggesko er veldig myke i sålen, de er jo laget for å absorbere støt når du løper. Dette betyr at de er komfortable å gå i, men de egner seg ikke til styrketrening. Hvis du trenger sko til å løpe på tredemøllen, kan de derimot være riktige for deg.

Er du som folk flest, liker du kanskje å trene både styrketrening og løping i samme økt. Mange liker å trene styrke først og avslutte med kardiotrening, for eksempel på tredemøllen.

Men ikke alle sko er like egnet for både styrketrening og løping. Faktisk er det heller motsatt. Jo mer egnet en sko er til styrketrening eller løping, jo mindre egnet er den til det motsatte.

Hvorfor det? Jo, når du løper vil du gjerne ha en joggesko som har god demping med en tykk såle, men dette kunne ikke være verre hvis du vil trene squat eller markløft. Her trenger du en stabil og flat såle. Til markløft må sålen helst være helt flat og tynn, mens en sko til squat kan ha en høy hæl. Uansett er det en veldig dårlig idé å bruke joggesko til dette. Du risikerer faktisk å få skader.

På den annen side er en løftesko med høy hæl, av typen som brukes til squat, helt umulig å løpe i.

Hva gjør du da? Må du ha to par sko, ett til løping og ett til styrketrening? Det kan være svaret, men det finnes faktisk sko som passer til begge deler.

Her tenker jeg på crossfit-sko. Dette er sko utviklet basert på den populære treningsformen og sporten crossfit. Her er det vanlig at en treningsøkt inkluderer både styrketrening og løp, altså må skoen også kunne brukes til begge deler.

Det er sko som Reebok Nano X, Nike Metcon og Under Armour Tribase. De er forholdsvis flate sko, gode til styrketrening, men med nok demping til at de kan brukes til løping. \

Helt anekdotisk kan jeg fortelle at jeg har løpt i mine Reebok Nano X mange ganger. Det er ikke en løpesko jeg ville brukt utendørs, men til bruk på tredemøllen går det greit. Ingen problemer her. Det er også en god sko til roing eller mosjonssykling.

Altså, hvis du vet du kommer til å trene markløft og squat og løping i samme økt, kan jeg varmt anbefale at du investerer i et par crossfit-sko.

Verdt å huske på er at det bare er squat og markløft og øvelser med vektstang over hodet, hvor dette virkelig er viktig. Her kan du få skader hvis du bruker feil sko. Til styrketrening med maskin trenger du ikke dette, her kan du bruke vanlige treningssko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen