Bæremeis – Best i Test 2024

For familier med yngre barn er en bæremeis ofte nøkkelen til å dele gleden av utendørs aktiviteter, uten å begrense mobiliteten.

Men med et så stort utvalg av bæremeiser på markedet, kan det være utfordrende å vite hvilken som vil gi best komfort, sikkerhet og brukervennlighet for både bærer og passasjer.

Derfor har vi satt sammen en grundig test av ulike bæremeiser for å hjelpe deg med å finne den rette. Vi har vurdert alt fra materiale, vekt, og design til sikkerhetsfunksjoner, pris, og brukeranmeldelser.

Vi synes de beste er:

Bæremeis – Best i Test

Osprey Poco Plus

 • Mye meis for pengene
 • Masse bagasjekapasitet
 • 8/10 hos Utemagasinet.no
Osprey Poco Plus

Vekt: 3,6kg

Maks alder: 22kg

Justerbar rygg: Ja

Butikk Pris Read more
3.700,00 NOK ➜ Les mer
4.399,00 NOK ➜ Les mer
4.599,00 NOK ➜ Les mer
4.599,00 NOK ➜ Les mer

Osprey Poco Plus er vår testvinner. Den klarer seg best i test hos Utemagasinet og den får veldig mange positive kommentarer fra brukere og eksperter.

Det amerikanske merket fra California er jo en av de mest populære blant tursekker og annet utstyr og ingen tvil om at denne kompetensen har vært gavnlig for Osprey Poco Plus, som er en svært komfortabel og praktisk bæremeis.

«Valget for oss falt på Osprey Poco Plus. Det er toppmodellen i Osprey sin serie av bæremeiser, og er den som har desidert mest pakkvolum, er superkomfortabel å ha på, og har en rekke kjekke ekstrafunksjoner som gjør turen enklere..Ulempene er at den gnager noe over skuldrene, og når barnet beveger seg mye kjennes det godt. Den knirker også litt i bruk, men ikke nevneverdig. Dessuten er den en av de tyngste bæremeisene på markedet, på nesten 3,8kg»

3,9kg veier denne bæremeisen, litt tyngre enn andre meiser, men da her den også justerbar rygg, så begge foreldre, eller andre som byr seg til, kan hjelpe med bæringen. Denne bæremeisen har stenger i ryggen i aluminum, som er en del av det som Osprey kalder “anti-gravity”, hvor polstrede stropper og mesh-net i ryggen, sikrer en komfortabel oplevelse.

Masse plass til bagasje

Denne meisen har masse plass til bagasje og det gjør den velegnet for tur, både korte turer, men også lengre turer på fjellet.

«Det meste på denne meisen virker godt designet, og det merkes i detaljer som at til og med håndtakene for å løfte meisen opp er godt gjennomtenkt. Bagasjeplassen i denne meisen er uten sidestykke! Med denne meisen kan bæreren i tillegg til å frakte barnet, få med seg rimelig mye bagasje – noe som er nyttig om man bare er én voksen på dagstur, eller skal hjelpe med familiens telttur-bagasje»

Veldig populær med brukerne

Det er lett å finne mange glade brukere av denne meisen. På det sosiale mediet Reddit deler flere brukere deres positive erfaringer med denne meisen:

«Er meget fornøyd med Osprey Poco Plus. Den er ganske dyr, men du finner den nok brukt siden den er ganske populær»

og

«Osprey Poco Premium er det du leter etter»

På Kvinneguiden.no er brukere også glade for Osprey meisen:

«Osprey, uten tvil. Kjøpte den til nummer to, angrer på at vi ikke kjøpte den før. Suveren bærekomfort»

Bergans Lilletind

 • Kompakt og nett
 • 4/5 hos Pricerunner.se
Bergans Lilletind

Vekt: 3,1kg

Maks alder: 17kg

Justerbar rygg: Ja

Bergans Lilletind bæremeis er en kompakt og nett løsning for de som trenger en bæremeis til turer. Lilletind er en populær bæremeis som er litt lettere enn andre populære bæremeiser. Bergans Lilletid klarer bra i testet og hos brukerne, hvor den blant annet har fått ⅘ i test hos den svenske prissammenligningstjenesten Pricerunner.se.

Ifølge testen fra Utemagasinet har meisen et godt bæresystem, med et effektivt hoftebelte som avlaster skuldrene. Justeringen av rygglengden kan imidlertid oppleves som klønete, da den må træs inn på en hempe. Meisen passer for personer mellom 155 cm og 195 cm i høyde.

En positiv faktor med Lilletind er at den til tross for sin beskjedne størrelse har overraskende mye plass. Den har en romslig lomme på hoftebeltet, en liten avtagbar ryggsekk under setet og et rom bak ryggen til barnet. Imidlertid blir noe av plassen opptatt av solskjermen, som også oppleves som klønete å håndtere og ikke gir optimal beskyttelse mot sola. Det bemerkes også at bæremeisen ikke har stor kapasitet for oppbevaring, og det kan bli knapt med plass om man trenger å pakke med seg mye.

En svakhet ved Lilletind er avlastningsstøtten, som er en plate under meisen. Den gir ikke tilstrekkelig støtte, verken når man står på den eller når meisen er plassert på bakken. Det bemerkes også at større barn kan bruke platen til å hoppe på, noe som kan føre til ubalanse for bæreren. Justeringssystemet får heller ikke toppscore, da det kan være knotete å feste to spenner og justere de tynne skulderstroppene. Barnet kan også oppleve å sitte litt ustabilt i ulendt terreng, da sideveggene ikke holder barnet på plass.

På positivsiden bemerkes det at Lilletind gir god kontakt mellom bærer og barn, da barnet sitter nær bæreren og i skulderhøyde. Setet kan justeres etter hvert som barnet vokser, og det er en myk, avtagbar pute foran som gir god støtte for hodet til barnet. Bæremeisen mangler imidlertid et drikkesystem og lett tilgjengelige lommer for flasker.

I oppsummering er Bergans Lilletind en liten og nett bæremeis med noen svakheter, som begrenset avlastning og noe klønete justeringssystem. Den gir imidlertid god kontakt mellom bærer og barn og har tilstrekkelig plass til nødvendigheter på turen. Det anbefales å vurdere større meiser fra Bergans for bedre bagasjeplass og avlastning.

Populær med brukerne

Bergans Lilletind er kanksje ikke helt så populær som Osprey-meisen ovenfor, men den er likevel en av de som er mest populære blant brukerne. På nettsteder som Reddit, Kvinneguiden.no og Babyverden.no er der mange positive anmeldelser å finne, her på Reddit:

«Kjøpte en Bergans lilletind brukt på finn noen måneder siden. Helt gull»

og på Kvinneguiden.no:

«Jeg er fornøyd med Bergans Lilletind. Fordi jeg er en liten dame, og den faktisk sitter godt på min korte rygg. Det har jeg ikke opplevd med andre meiser jeg har prøvd»

Babyverden.no:

«Bergans Lilletind står for eksempel drit dårlig selv, og lagringsplassen er ganske dårlig»

Deuter Kid Comfort

 • Best for høye bærere
 • God for større barn
 • 8/10 hos Utemagasinet.no
Deuter Kid Comfort

Vekt: 3,2kg

Maks alder: 18kg

Justerbar rygg: Ja

Best i Test, med mindre du velger Osprey. Deuter Kid Comfort er en flott bæremeis i luksusklassen, der den konkurrerer med Osprey Poco Plus og Thule Sapling Elite. Den gjør det utmerket i tester og mottar positive anmeldelser fra brukere.

Deuter Kid Comfort ble solgt av Den Norske Turistforening i deres butikker, noe som også understreker kvaliteten på produktet.

«Kid Comfort III er toppmodellen til Deuter innen bæremeiser og har et betydelig bedre bæresystem enn andre modeller. Bæremeisen har et regulerbart bæresystem som passer for både dem med kort eller lang rygg. Den har et hoftebelte som er kraftig og behagelig med myk polstring. Hoftebeltet har stramming på sidene slik at man slipper stadig å etterstramme»

Deuter Kid Comfort får 8/10 i test hos Utemagasinet. Det er delt “best i test” med Osprey sin meis.

Deuter Kid Comfort Pro bæremeis er ifølge Utemagasinet sin test et godt valg, spesielt for de med store barn og lange foreldre. Meisen er grundig utformet for å sikre trygg og ergonomisk sittestilling for barnet. Den har et godt polstret hoftebelte og ryggstropper, og sittekammeret gir god vektfordeling for en behagelig bæreopplevelse.

En av fordelene med Deuter Kid Comfort Pro er dens størrelse, da den er den lengste bæremeisen i testen. Bæresystemet fungerer bra for personer av ulike størrelser, selv om justeringen av rygglengden kan være litt knotete. Meisen har også blitt lettere sammenlignet med tidligere modeller, og er den letteste bæremeisen i testen. Den har begrenset bagasjeplass, med en relativt knapp lomme bak barnets rygg. Det er imidlertid flere praktiske lommer på hoftebeltet og en lomme under setet for ekstra oppbevaring.

Barnets komfort er også godt ivaretatt, med god polstring rundt barnet og et trygt selesystem. Justering av sittehøyde og fotstropper gir gode tilpasningsmuligheter. Imidlertid kan det være litt trangt å jobbe med selen, og solskjermen oppleves som lite robust og gir begrenset vindbeskyttelse.

Samlet sett er Deuter Kid Comfort Pro en god bæremeis med god komfort, spesielt for høye bærere og store barn. Praktiske løsninger som sideåpning i sittekammeret gjør inn- og utstigning enklere. Bagasjekapasiteten og løsningene kunne vært bedre, og solskjermen har noen begrensninger.

Populær med brukerne

Bergans Lilletind er kanksje ikke helt så populær som Osprey-meisen ovenfor, men den er likevel en av de som er mest populære blant brukerne. På nettsteder som Reddit, Kvinneguiden.no og Babyverden.no er der mange positive anmeldelser å finne, her på Reddit:

«Vi brukte en Deuter Kid Comfort Pro. Knall bæremeis, med alt av funksjoner. Ungene sov på hver tur»

og

«Vi har Deuter og er godt fornøyd med den. Den funker både til meg (1,60) og mannen (1,80)»

og

«Vi har bæremeis fra Deuter. Den ble solgt gjennom DNT da vi kjøpte den, og det føltes som en trygt og godt valg. Den er god å bære, barnet sitter høyt og det er stor god og myk pute (med vaskbart trekk) som barnet kan hvile hodet på. Kunne godt.vært mer bagasjeplass, men vi har alltid fått med oss det vi trenger»

Thule Sapling

 • Enkel ryggjustering
 • God bagasjeplass
 • 5/10 hos Utemagasinet.no
Thule Sapling Elite

Vekt: 3,6kg

Maks alder: 22kg

Justerbar rygg: Ja

Denne bæremeisen fra svenske Thule er det stor uenighet om i test. I Utemagasinet sin test af meiser fik den bare 5 av 10 i bedømmelse, mens den i Pricerunner sin test motsatt ble kåret som “best i test”.

I alle fall er dette en populær bæremeis med justerbar rygg, solbeskyttelse og polstrede stropper. En bæremeis i luksussjiktet, fra det populære svenske merket Thule, som kanksje er best kjennt for deres populære barnevogne (eks. Thule Urban Glide).

Bæremeisen veier 3.6kg og har en anbefalt maks vekt på 22kg for barnet.

Justerbar rygg med mekanisk system

Utemagasinet fremhever at denne bæremeisen har et unikkt system til justering av ryggen. Her bruker man et mekanisk system med 4 trinn for justering av rygglengden. Ifølge Utemagasinet fungerer dette bra. Imidlertid er de bekymret for om den mekaniske løsningen kan være mer utsatt for å gå i stykker sammenlignet med trinnløs regulering.

Pricerunner.se som kårer Thule som best i test påpeker at bæremeisen kan tilpasses ulike kroppsformer, og alle stropper og spenner kan enkelt justeres, både når man bytter bærer og mens man bærer barnet på ryggen.

Komfortabel og velpolstret

Skulderstroppene og hoftebeltet er tilfredsstillende og greit polstret, men hoftebeltet virker litt stivt og begrenser bevegelsesfriheten noe ifølge Utemagasinet.

«Skulderstroppene og hoftebeltet på Thule Sapling Elite er tilfredsstillende og greit polstret. Hoftebeltet virker litt stivt, noe som stjeler litt bevegelsesfrihet»

Barnets komfort får også ros, med stabilitet i sitteflaten og mulighet for bevegelse av ben og armer.

Utemagasinet påpeker at det kan være litt klønete å tilpasse meisen for barnet:

«Selen til barnet reguleres foran brystet til barnet, og kan være vanskelig å komme til. Regulering av lengden på selene skjer bak barnets rygg, og selv om man må inn under puter, så kan det gjøres mens barnet sitter oppi. Det er enkelt å justere festemekanismene. Regulering av setehøyde gjøres foran barnet, men er litt knotete tilgjengelig, selv om den har mulighet til ganske store lengdejusteringer»

Bæremeisen har også flere praktiske løsninger, som en avtakbar ryggsekk og gode lommer for oppbevaring av småting. Imidlertid kunne plassen under barnets sete vært bedre utnyttet, og noen av stroppene og stengene er eksponert og kan forårsake problemer.

Det er ikke så veldig mange bruker anmeldelser å finne om Thule Sapling Elite på nett, men det finns flere brukere som skriver positivt om denne meisen.

På Kvinneguiden.no diskuterer brukerne meis og her er i hvert fald en bruker glad for komforten på Thule:

«Vi har Thule Sapling Elite, det var den eneste jeg ikke fikk vondt av»

Littlelife Voyager S5

 • Letteste bæremeis
 • God plass
Littlelife Voyager S3

Vekt: 2,9kg

Maks alder: 20kg

Justerbar rygg: Ja

Littlelife Voyager S3 bæremeis er ifølge testen en lett og samtidig forseggjort og praktisk meis. Bæresystemet på en aluminiumsramme fungerer bra og er fullt justerbart, og hoftebeltet bidrar til god vektdistribusjon. Meisen oppleves som behagelig å bære, selv med tung last på ryggen. Justering av rygglengden er enkelt, men for personer med kortere høyde kan det være ubehagelig da nakken kan stange i meisen.

En fordel med Littlelife Voyager S3 er de flere praktiske detaljene. Meisen har to små lommer på hoftebeltet og to små lommer på sidene av sekken, i tillegg til god plass i rommet under setet. Det er også en avtagbar ryggsekk som er praktisk. Rommet er enkelt å komme til og oversiktlig.

En ulempe med denne meisen er at foten må være på avlastningstøtten under meisen når du skal ta ut eller plassere barnet i meisen. Dette kan være upraktisk og gir en viss ustabilitet. Sekken er ikke blant de minste sammenpakket på grunn av fotstøtten. For større barn mangler meisen noe nakke- og hodestøtte, selv om det er en avtagbar pute foran som kan brukes når barnet sover fremover.

Festesystemet fungerer bra, og det er relativt enkelt å justere og stramme reimene når barnet sitter i meisen. Det bemerkes imidlertid at en større hovedspenne ville vært ønskelig. Meisen har flere fine detaljer som avtagbare fotløkker, et lommespeil for å se barnet, refleksdetaljer og utstyrsløkker. Den har også en isolert flaskelomme og en solskjerm med stor åpning.

«Vi har littlelife voyager s2 (eller 3, litt usikker), og vår toåring elsker å sitte i den. Fått terningkast 6, er en veldig god bæremeis»

På minus-siden bemerkes det at bærekomforten ikke er den beste, og avlastningsstøtten er heller ikke optimal. Meisen kan heller ikke flatpakkes, noe som begrenser lagringsmulighetene.

Samlet sett er Littlelife Voyager S3 en lett og forseggjort bæremeis med mange praktiske detaljer. Den har god plass og er behagelig å sitte i, selv om bærekomforten og avlastningsstøtten kunne vært bedre. Meisen er egnet for de som verdsetter letthet og funksjonalitet.

Verd å vite om å kjøpe bæremeis

I dette afsnittet skal vi dykke ned i de viktigste aspektene du må tenke på når du skal velge en bæremeis. Vi skal se på hvem som skal bruke meisen, om den trenger en regulerbar rygg for å passe forskjellige brukere, og om du trenger en type som enkelt kan tas av og på mens barnet sover. Vi skal også vurdere bruken av meisen i forskjellige situasjoner, som lange turer, dagsturer, eller turer i varierende værforhold som vår, høst og vinter. Vår mål er å gi deg all den informasjonen du trenger for å gjøre det beste valget for deg og din familie.

Det finnes en god del bæremeiser på markedet i dag, men bare en håndfull gjør det bra i tester. Siden en bæremeis typisk er noe tung, er faktorer som komfort, vekt og muligheten for tilpasning viktig for å sikre en god opplevelse ved bruk.

Bæremeis: Hvorfor det er så praktisk

En bæremeis er et fantastisk redskap for dere som har små barn, og som ikke ønsker å gi opp turer i skog, mark og fjell bare fordi dere nå er foreldre. Med en bæremeis kan du sette den lille på ryggen, plassere ham trygt i meisen og så gå av sted på tur. Bæremeisen fungerer også som ryggsekk, med plass til utstyr og klær. Når dere tar en pause, kan bæremeisen ofte stilles rett på bakken, der den står ved egen hjelp. Veldig smart og veldig praktisk.

Selvfølgelig er ikke bæremeis for alle eller for alle bruksområder. En bæremeis kan være tyngre enn du tror, spesielt med større barn, og noen foretrekker derfor bæresele av den grunnen. Det er heller ikke alltid like behagelig å gå med bæremeis hvis stroppene gnager, derfor er det viktig å velge riktig merke.

Uansett kan du i avsnittet “Alternativer til bæremeis” lese mer om hvilke andre muligheter det er for å ta småbarn med på tur. Eller les videre og lær mer om hvordan du velger den rette meisen.

Når kan man begynne å bruke bæremeis?

Barn er generelt klar for å bruke bæremeis fra rundt 9 måneders alder, men dette kan variere individuelt.

«Du kan bære barnet i bæremeis når babyen er sterk nok i ryggen til å sitte selv, ca. 9 måneder. Sørg for at den sitter behagelig og ikke får ben og føtter i klemme. Babyen bør ikke sitte i timesvis av gangen i bæremeisen. Viktig med pauser på turen hvor barnet får bevege seg litt»

Det essensielle er at barnet kan sitte oppreist uten assistanse før det plasseres i bæremeisen.

En gradvis tilvenning anbefales, det vil si å starte med korte perioder i meisen, og deretter gradvis øke tiden.

Hvis bæremeisen har fotbøyler, bruk dem for å tillate barnet å endre sittestilling, avlaste trykk og være mer aktiv. Sikkerhet er også nøkkelen, så vær nøye med å feste barnet i bæremeisen på en sikker måte. De små kan være overraskende dyktige til å vri seg ut av seler, noe som kan være vanskelig å merke hvis du går alene med barnet på ryggen. Husk også å ta regelmessige pauser!

Hvilken bæremeis skal jeg velge?

Da kommer vi til det viktigste spørsmålet: Hvilken bæremeis skal jeg velge?

Det finnes et stort utvalg av meiser på markedet, men heldigvis ikke så mange at det blir helt uoversiktlig. Hvis vi reduserer utvalget til de som presterer godt i tester og som får positive tilbakemeldinger fra brukere, sitter vi kanskje igjen med rundt ti stykker som er verdt å se nærmere på.

Her er det flere faktorer som er verdt å vurdere:

 • Komfort
 • Sikkerhet
 • Størrelse og vekt
 • Praktiske funksjoner
 • Pris

Vi skal se nærmere på disse i de neste avsnittene.

Komfort

«Hva er det aller viktigste når du skal velge en god bæremeis? Den må selvfølgelig sitte godt på ryggen og den skal være komfortabel for barnet»

Viktigst når du velger bæremeis er nok at den er komfortabel. Du skal jo ha den på deg – og barnet med – i opp til flere timer i strek. Da går det ikke at stroppene gnager eller at du ikke kan justere ryggen så både både pappa og mamma kan bruke den. Polstrede stropper er bra. Det samme er pustende stoff som absorberer og leder vekk svette.

Like viktig er det at den er komfortabel for barnet ditt, hvordan skulle de ellers holde ut å sitte i den i timevis? Gråtende barn som har vondt, det er ikke gøy, når du står på fjellet.

Den må være ergonomisk korrekt, det vil si at barnet sitter i den ergonomisk korrekte froskeposisjonen, der knær er over hofter.

Noe annet å tenke på er hodestøtte og nakkesøtte. Når barnet blir sliten og blunder, da skulle de gjerne kunne læne hodet mot noe, så det ikke henger. Her er det forskjel.

Sikkerhet

En bæremeis er ment for å bli båret av en voksen som går med den. Likevel er det en del som ønsker å få å vite om det går å sykle eller gå på ski med meis og her kan vi ikke svare sikkert på dette. Er du i tvil er det beste rådet å holde deg fra det.

Bæremeisen bør ha et robust belte som holder barnet ditt sikkert og stabilt. Undersøk om den har solide festemekanismer og låser for å forhindre at barnet sklir ut. Vanligvis er dette godt tatt hånd om, spesielt i bæremeisene som anbefales nedenfor. Men, det er også noen billige og enkle meiser på markedet som det kanskje kan være lurt å unngå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen