Elektrisk Pizzaovn – Best i Test 2023

En elektrisk pizzaovn er det perfekte kjøkkenredskapet for alle pizzaelskere. Enten du foretrekker dypfrossen pizza eller liker å bake din egen bunn fra bunnen av, gir en elektrisk pizzaovn deg knasende sprø bunn og smeltet ost akkurat slik du vil ha det.

I denne testen har vi sett nærmere på et utvalg elektriske pizzaovner for hjemmebruk. Vi har testet ovnene fra ulike produsenter grundig, med fokus på viktige egenskaper som størrelse, varmeelementer, temperaturstyring og tilberedningstid.

Videre har vi vurdert hvor enkle ovnene er å bruke, rengjøre og hvordan resultatet på pizzaen blir med de ulike modellene. Er pizzaen jevnt stekt? Blir bunnen sprø? Smelter osten godt? Dette er spørsmål vi har fått svar på.

Les videre og finn en ovn som passer dine behov og budsjett. Dette er de vi synes er best i test:

Elektrisk pizzaovn – best i test

Sage Pizzaiolo

 • Beste elektriske pizzaovn
 • Terningkast 6 hos VG
Sage Pizzaiolo
Butikk Pris Read more
7.442,00 NOK ➜ Les mer
7.490,00 NOK ➜ Les mer

Elektrisk pizzaovn som steker som en ekte italiener

Kan du virkelig få napolitansk pizza i full autentisk kvalitet fra en elektrisk hjemmeovn? Med den rette modellen viser det seg at svaret er et rungende ja.

Vi har undersøkt anmeldelser og tester av den elektriske pizzaovnen Sage Pizzaiolo. Konklusjonen er klar: Her får du nydelig ekte pizza på en enkel måte.

Superenkel ovn med fantastisk resultat

En elektrisk pizzaovn fungerer i prinsippet som en vanlig stekeovn. Noen spøker med at det bare er en stor brødrister! Men Sage Pizzaiolo er noe helt annet.

I tester hos anerkjente Tek.no og VG får den strålende tilbakemeldinger. VG gir den terningkast 6 og roser den fantastiske pizzaen den lager. I tillegg er den veldig brukervennlig:

«Ovnen er svært enkel å bruke, det er jo bare å skru på en knapp, og den steker jevnt og fint»

Rask oppvarming, men lavere makstemperatur

Den elektriske pizzaovnen varmes opp lynraskt og oppnår nesten 400 grader på steinen. Ifølge tester er dette varmt nok til å lage saftig, deilig pizza. Samtidig ligger makstemperaturen 50-100 grader under det gass- og vedfyrte ovnene når.

Tek.no skriver at pizzaene fra den elektriske ovnen smaker utmerket. Men ved siden av gass- og vedovner blir dens svakheter tydeligere:

«Det er bare når du stiller den direkte i konkurranse med de gass- eller vedfyrte pizzaovnene at man kan begynne på peke på svakhetene»

Brukbar både inne og ute

En klar fordel med kompakte ovner som Sage, er at de fungerer innendørs så vel som utendørs. Dette i motsetning til ved- og gassfyrte ovner som må brukes utendørs.

Sage veier riktignok 17 kg, så den er ikke veldig lettvint å flytte på. Sammenlignet med enda mindre modeller er den ikke spesielt bærbar. Men evnen til å bruke den både inne og ute, kombinert med relativt overkommelig vekt, gjør den godt egnet til hytta eller teltet.

Høy startpris

Det store negative er startprisen. På tidspunktet for denne artikkelen koster ovnen 7000 kr. Dette er dyrt, spesielt sammenlignet med små gassovner til halve prisen.

Her må den enkelte vurdere om fordelene veier opp for den høye kostnaden. For noen kan det være verdt å betale ekstra for enkelhet og fleksibilitet.

Fordeler og Ulemper

 • God pizza i autentisk stil og kvalitet
 • Kan brukes innendørs uten problemer med røyk og lukt
 • Ganske dyr sammenlignet med mange andre pizzaovner
 • Har begrenset størrelse på pizzaer den kan steke, maks 28cm
 • Litt tung å flytte på med sine 17 kg

Ooni Volt 12

 • En elektrisk pizzaovn som imponerer
Butikk Pris Read more
8.990,00 NOK ➜ Les mer
10.769,00 NOK ➜ Les mer

Oonis første elektriske pizzaovn

Ooni er mest kjent for sine gass- og vedfyrte pizzaovner, men med Volt 12 introduserer de nå sin første elektriske modell.

Ooni Volt 12 er en kompakt og hybrid pizzaovn, egnet for både innendørs og utendørs bruk. Tester viser at den varmes opp til 450 grader på kun 15-20 minutter. Dermed kan du steke en napolitansk pizza på under 2 minutter.

I tester kommer den ikke helt opp mot Sage Brescioli, men leverer likevel god ytelse. Tek.no trekker fram at ovnen har justerbar varmefordeling.

«Et av de største wow-faktorer på design-fronten er knappene og deres muligheter under tilberedningen – der sidder tre drejeknapper på forsiden af Volt 12 som kan bruges til fire forskellige ting: on/off, tidtagning, temperaturstyring og sidst men ikke mindst varmeregulering.»

Ifølge det engelske forbrukermagasinet Which blir den raskt varm:

«This modern offering from Ooni is an attractive and compact pizza oven. It’s gas-powered and runs off either propane or butane. This model has a very small oven cavity, but the flames roll evenly over the oven roof, providing total flame coverage.»

Which.co.uk vurderen den i tilleg til å være “Best Buy”.

“Her får du alt det du trenger for å steke autentisk napolitansk pizza i full størrelse (34cm). Det krever litt mer her å få et godt resultat enn med andre ovner i testen.”

Oppsummert ser Ooni Volt 12 ut til å være en kraftig elektrisk pizzaovn som leverer autentiske pizzaer hele året. I tester har den imponert med rask oppvarming og godt stekeresultat. Samtidig har den noen utfordringer knyttet til høy pris og det å unngå brent bunn.

Ovnen får skryt for å varme seg opp lynraskt, til over 450 grader på bare 15-20 minutter. Dette gir pizzaer med fin struktur og botsjang, ifølge tester. Brukergrensesnittet trekkes også fram som oversiktlig.

På den negative siden har den høy startpris sammenlignet med andre elektriske ovner. I tillegg krever den nøyaktighet for å unngå brent bunn, siden temperaturen er vanskelig å justere under steking.

Alt i alt ser Ooni Volt 12 ut til å være et godt alternativ for dem som vil ha raske og gode pizzaer året rundt, til tross for noen begrensninger.

Fordeler og Ulemper

 • Når 450 grader på kort tid
 • Enkel å bruke med knapper for temperatur og tid
 • Justerbar varmefordeling mellom topp og bunn
 • God byggekvalitet og stilrent design
 • Kan brukes både inne og ute
 • Dyr sammenlignet med andre ovner fra Ooni
 • Brenner lett bunnen med for høy varme
 • Tar stor plass på kjøkkenet
 • Tung å flytte rundt på (17 kg)

Effeuno N3

 • Ellektrisk nybegynner ovn
Butikk Pris Read more
7.950,00 NOK ➜ Les mer

Perfekt pizzaovn for nybegynnere

Effeuno N3 er en elektrisk pizzaovn som utmerker seg som spesielt godt egnet for nybegynnere på hjemmelaget pizza.

Ovnen er liten og veldig enkel i bruk. I tester hos VG roses den for sin brukervennlighet, noe som gjør den ideell for de som er helt ferske på pizzaovnsfronten.

«Effeuno N3 passer godt for nybegynnere som vil prøve seg på pizza, mener René Munthe Eik i Pizzamani»

Nok varme til fin pizza

Effeuno N3 når en maksimal temperatur på 500 grader. Dette er litt under de beste gassovnene, men tester viser at det er tilstrekkelig for å lage god, sprø pizza.

Med en diameter på 35 cm er ovnen kompakt i størrelse. Den tar dermed lite plass og passer de fleste kjøkken.

Vekten på 15 kg gjør Effeuno N3 relativt lettflyttet. Sammen med den lille størrelsen gjør dette den enkel å flytte etter behov.

Fordeler og Ulemper

 • Enkel å bruke for nybegynnere
 • Kompakt størrelse
 • Når 500 grader på steinen
 • Kan ikke justere temperaturen trinnløst
 • Litt tregere oppvarming enn de beste
 • Kun 35 cm pizza-diameter

Oppsummert er Effeuno N3 et godt valg for deg som vil begynne å lage napolitansk pizza hjemme.

Ovnen utmerker seg ved å være liten og enkel i bruk. Samtidig leverer den fin steking og når høy nok temperatur til å lage klassisk tynn, sprø pizza.

Størrelsen på 35 cm passer de fleste kjøkken, og vekten på 15 kg gjør den overkommelig å flytte på.

Ariete Pizza 917

 • God for frossen pizza

Ariete 909 er en kompakt og brukervennlig elektrisk pizzaovn som lover pizza på bare 4 minutter.

Dette er den billigste pizzaovnen i testen og når ikke samme kvalitet som de andre. Men om du må kjøpe på budsjett, da kan denne være et alternativ.

Med en effekt på 1200W varmes ovnen raskt opp til 400°C, som er mye lavere enn de andre ovnene i testen, men som stadig er veldig mye bedre enn ovnen din.

På det sosiale mediet Reddit kan du lese brukeroplevelser og se bilder fra denne ovnen. Her er en slik vurdering:

«Definitly I recommend. If you have no place for a bigger oven like Ooni, this pizza oven is a miracle, especially after standard home oven.»

Vi anbefaler at du leser flere tester på Reddit og ser vurderinger på Youtube, da det ikke finns så mange norske tester av denne ovnen. Her er en fin unboxing og vurdering:

Ovnen har en steinplate i ildfast materiale på 32 cm i diameter, dekket av en transparent non-stick behandling som gjør rengjøring enklere.

Brukergrensesnittet har fem temperaturtrinn, samt en tidsbryter på opptil 30 minutter. Dette gir god kontroll på stekeresultatet.

Ariete 909 egner seg til både fersk og frossen pizza, focaccia, pai og annet bakverk direkte på steinplaten. Den kompakte størrelsen gjør at ovnen enkelt kan flyttes etter behov.

Verdt å vite om å kjøpe elektrisk pizzaovn

Fordeler med elektrisk pizzaovn

En av de største fordelene med elektrisk pizzaovn er at den er veldig enkel å installere og ta i bruk. Du trenger ingen fagfolk til å sette den opp, slik man ofte må med gassovner. Det er kun å plugge ovnen inn i en stikkontakt med nok kapasitet, så er den klar til bruk. Dette gjør elektriske ovner svært brukervennlige.

Videre slipper man masse hodebry med påfylling og oppbevaring av gassbeholdere eller ved/kull til fyring. Alt som trengs er tilgang på strøm. Dette gjør den elektriske pizzaovnen veldig praktisk i bruk, da man bare trenger å skru den på for å varme den opp.

De elektriske ovnene har også jevnere temperatur og varme enn for eksempel vedfyring. Man kan stille inn nøyaktig ønsket temperatur, og ovnen holder denne jevnt hele tiden pizzaen steker. Dette gir god styring på stekeresultatet.

Elektriske pizzaovner er også tryggere å bruke innendørs, ettersom de ikke har åpen flamme eller produserer farlige gasser som kullmonoksid. Dermed kan de plasseres innendørs uten fare.

Til slutt er elektriske ovner mer miljøvennlige, ettersom de ikke bruker noe fossilt brensel. Hvis ovnen bruker fornybar elektrisitet, er den bærekraftig i bruk.

Ulemper med elektrisk pizzaovn

Selv om elektriske pizzaovner har mange fordeler, har de også noen potensielle ulemper man bør være klar over.

En ulempe kan være at de tar lenger tid på å varme opp enn for eksempel vedfyrte ovner. På grunn av begrensninger i elektrisk effekt når de sjelden like høye temperaturer som vedfyring, som kan komme opp i over 500°C.

Dette henger også sammen med at de har en begrenset maksimal temperatur, vanligvis rundt 400-450°C. Selv om dette er fullt tilstrekkelig for å lage god pizza, er det lavere enn i tradisjonelle vedovner og gassovner. 

Videre krever elektriske pizzaovner tilgang til strøm med nok kapasitet for å fungere optimalt. De trekker gjerne 10-15 ampere eller mer, så man må passe på at sikringen ikke ryker. Dette vil normalt ikke være et problem i Norge, men noe å være obs på om du er kjennt med at sikringen ryker.

Elektriske ovner har også et noe høyere strømforbruk enn for eksempel gassteking. Dette må regnes inn i de løpende driftskostnadene.

Til slutt mangler de elektriske ovnene autentisk røyksmak og -lukt som kun oppnås med skikkelig vedfyring. For pizza-purister kan dette være savnet.

Ting å vurdere ved kjøp av elektrisk pizzaovn – og hvordan velge riktig modell

Når man skal kjøpe elektrisk pizzaovn, er det flere ting som er verdt å tenke gjennom for å finne den optimale modellen.

Størrelse og kapasitet på ovnen er avgjørende. Hvor mange og store pizzaer har du behov for å steke om gangen? Små ovner på 30-35 cm passer til 1-2 pizzaer, mens større ovner på 40 cm+ kan steke 3 pizzaer samtidig eller mer.

Videre er effekt og wattstyrke viktig å sjekke ut. En ovn på 2000W vil varme raskere opp enn en på 1500W. Minimum 15-1600W anbefales for god yteevne.

Temperaturområdet bør være 400-450°C eller mer for best resultat. Noen modeller har maks 350°C, som kan gi dårligere steking.

Vurder også om du ønsker en ovn med roterende stein. Dette gir jevnere fordeling av varmen, men krever strøm til rotasjonsmotoren. Ikke-roterende er billigere og enklere.

Noen modeller har nyttige tilleggsfunksjoner som lydsignal når ovnen er klar, innebygget termometer, fjernkontroll mm. Vurder om du har behov for dette.

Pris og budsjett vil naturligvis være en viktig faktor. Enklere elektriske pizzaovner kan fås fra ca 3000 kr, mens større og mer avanserte koster fort 8000-10 000 kr.

Sjekk også garantibetingelsene, 2 år eller mer er bra. Kort garanti kan indikere mindre solid kvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen