*Fri frakt over kr 1.500 (*Norgespakke)
Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Filters
Søk

NM Abborfiske 2018

Da var NM i abborfiske arrangert av Villmarksbutikken og Pikewallis Friluftsliv for 2018 vel overstått.

Hele 159 deltakere trosset været og sto klare i det startskuddet gikk. Alt fra lokale helter til sugne abborfiskere som hadde lagt flerfoldige mil bak seg for å være med på årets abbor-happening.

Noen av de mest ihugga lagene hadde tatt seg ferie for å testfiske noen dager i forkant av konkurransen. Og selv om de viste seg å være gjerrige på informasjon, så ble man møtt med lure blikk som tydelig hadde fått gode fangster. Men så var det dette med abbor og værforandringer, og man kunne også skimte en viss usikkerhet basert på de endringene væremeldingen spådde med tung nedbør og synkende barometer.

Regnet kom og det bøttet skikkelig ned på morraskvisten. Det regnet faktisk så kraftig at flere deltakere meldte om at de slet med å rekke starten grunnet vanskelige kjøreforhold. Konkurransen ble da forskjøvet med én time, noe jeg tror de fleste syntes var helt greit.

 

Tydelig at de fleste hadde lært av fjorårets regnvær for de fleste var godt skodd for å tåle selv den kraftigste skur.

Men fisket skulle vise seg å være ganske så bra i år. For rett etter starskuddet så begynte det å tikke varmt med meldinger inn til sekretariatet sin mobil. (Konkurransen baserer seg for øvrig på MMS innleding med lengde slik at fisk kan registreres uten å måtte avlives). Og før det hadde gått tre kvarter var det allerede lag som hadde fylt lista med 5 abbor godt over 30 cm.

Storabbor registreres for innmelding.

Det regnet kraftig i starten, men heldigvis var vinden ganske rolig.

Etter en god start så dabbet det litt av, men i det skyene passerte og sola gløttet igjennom så ble abboren varm i trøya. Men det betydde ikke at man bare kunne lasse opp fisk etter fisk, man måtte tydelig kunne kunsten av å lure de største og ikke minst være på rett plass til rett tid.

Solid abbor i solskinn. Blir vell ikke stort vakrere enn nettopp dette.

Når klokken passerte 17:00 så var konkurransen over. Det var nå opp til sekretariatet å finne ut hvem som skulle stikke av med premiene. En prosess som skulle vise seg å bli alt annet en enkel..!!

For i år ble det ekstremt tett i seniorklassen for lag. I kampen om 3.plassen var det bare 1 cm som skilte de 2 lagene (185 cm og 184 cm). Så her måtte det frem med lupe for å se om de innmeldte fiskene kanskje måtte etterevalueres. Det viste seg til slutt at det var Team Stima, bestående av Marius Godli og Stian Godli som knep 3.plassen foran Team Quantum bestående av Timo Rosche og Holger Anderkass.

Men dette var ingenting i forhold til hvor tett det skulle vise seg å bli mellom 1.plass og 2.plass som skulle stå mellom M&S Pro Team (Matas Joksas & Šarūnas Rupšys) og Team Fast Fisk (Allan Pedersen & Terje Østerud) som for øvrig kom på 2.plass i 2017 konkurransen. Først så lå M&S Pro Team foran med 1 cm, men etter en grundig ettervurdering av begge lags innmeldinger så ble en av fiskene til M&S Pro Team justert ned 1 cm. Dette betydde at begge lag hadde samme total lengde hhv 201 cm. Ifølge reglene så skal da størst fisk avgjøre hvem som er vinneren, men sekretariatet klarte ikke å bestemme seg for hvilket lag som hadde størst fisk. De var direkte identiske i lengde..! Så da var det nest største fisk som skulle vise seg å bli avgjørende, og der var det M&S Pro Team som vant.

Vinneren av konkurransen M&S Pro Team, 2.plass Allan Pedersen & Terje Østerud, 3.plass Marius Godli og Stian Godli.

I juniorklassen ble det ikke like jevnt, men i år var det flere juniorer som fisket svært godt og det var mange som fikk fisk. Vinneren her ble Even Bønsmoe med en total lengde på 129 cm, 2.plassen gikk til Sander Steen Halvorsen med 84 cm og 3.plassen gikk til Julian Henriksen med 27 cm.

I størst fisk konkurransen så var det heller ingen tvil. En skikkelig solid abbor fanget av Herman Henriksen som luktet veldig på 47 cm grensa, men som ble justert ned til 46 cm offisielt. Drømmeabbor er det dog ingen tvil om.!!

Drømmeabbor.!!!

Etter premieseremoni så var det duket for bankett med grilling og live musikk fra Morten Aanerud. Litt utpå kvelden etter hvert som deltakerne hadde fått tørket utpå men blitt litt mer fuktig innvendig så ble Morten akkompagnert av Villmarksbutikkens egen Stein Skjerve sin debut på munnspill og vi koster på oss et lite stemningsklipp.

 

Vi bøyer oss i hatten for alle de oppmøtte. Vi prøver å tilrettelegge det vi er gode for, men til syvende og sist så er det dere som gjør dette til hva det har blitt. Dere er helt fantastiske.!!

Vi må også sende en stor takk til de som stilte opp og bidro med strålende hjelp for at arrangementet skulle gå så på skinner som mulig.

Og ikke minst så må det ytres en kjempeapplaus til John Dahl fra Haugnes Camping. Et helt fantastisk engasjement og ønske om at alle skal få en så god opplevelse som mulig. Ganske sikker på at "han John fra Haugnes" har nå fått legendestatus i det norske abborfiske-miljøet.

Vi avslutter med en bitteliten bildeseanse, så kommer det nok noen godbiter i form av video i løpet av høsten. Vi gleder oss til 2019. For vi har store planer ;)

PS: Resultatliste finner du her

Legg igjen din kommentar
Kategorier