Hengekøye med stativ – best i test

Det er få ting som kan måle seg med den avslappende følelsen av å ligge i en hengekøye på en solfylt ettermiddag, enten du vil lese en bok, slumre eller bare nyte den friske luften. Hengekøyer med stativ har den fordelen at de ikke krever trær eller andre faste punkter for oppheng, og dermed gir deg muligheten til å plassere hengekøyen akkurat hvor du vil, både utendørs og innendørs.

I denne samletesten har vi gjort grundige vurderinger av flere populære hengekøyer med stativ, for å hjelpe deg med å finne den perfekte modellen som passer dine behov og ønsker. Vi har tatt hensyn til kvalitet, komfort, materialer, design og pris, slik at du enkelt kan sammenligne og velge det beste alternativet for deg.

Vi synes de beste hengekøyer med stativ er:

Hengekøye med stativ – Best i Test

Fatboy

 • Stor hengekøye med stativ
 • To personer
 • Meget komfortabel
 • Best i test
Fatboy
Butikk Pris Read more
4,00 NOK ➜ Les mer

Fatboy® Headdemock er en hengekøye designet for maksimal komfort og enkelhet. Med plass til to personer, er den perfekt for deling på en lat sommerdag, enten det er i hagen, på stranden, terrassen, eller på hytta.

En av de største fordelene med Headdemock er at den kommer med sitt eget stativ laget av lett stål. Dette eliminerer behovet for å finne trestammer med den riktige avstanden mellom seg. Du kan enkelt sette opp hengekøyen hvor som helst du vil, noe som gir stor fleksibilitet.

Når det gjelder komfort, ligger Headdemock i toppsjiktet. Den er laget av kraftig nylon med en vann- og skittavvisende overflate, som kan tørkes av med en fuktig klut. Dette gjør vedlikeholdet enkelt og problemfritt. Fyllmaterialet er 100% polyesterfiber, som gir god støtte og komfort.

Størrelsen på Headdemock er romslig, med en hengekøye på 270 cm i lengde og 138 cm i bredde. Rammen er 330 cm lang, 100 cm bred og 110 cm høy. Denne hengekøyen kan håndtere opptil 150 kg, noe som gjør den ideell for å dele.

Hengekøyen er også sammenleggbar og kommer med en matchende bæreveske. Dette gjør den lett å transportere, enten du skal på en dagstur til stranden, eller du vil ta den med på en campingtur.

SackIT Cobana

 • Hengekøye med stativ i super komfort
 • Kan stå ute i regn og dårlig vær
SackIT Cobana
Butikk Pris Read more
6.399,00 NOK ➜ Les mer

Cobana-hengekøyen fra det danske selskapet SackIT er et blendende eksempel på skandinavisk design. Det er tydelig at det er lagt ned mye arbeid i å lage en hengekøye som er både funksjonell og estetisk tiltalende. Med ergonomiske metalltråder som holder formen og gir fantastisk komfort, og de vakre håndsydde lin-stingene langs kantene, har SackIT skapt en hengekøye som virkelig skiller seg ut.

SackITs Cobana-hengekøye er også designet med utendørs bruk i tankene. Laget av 100% syntetisk Olefinmateriale, er hengekøyen både holdbar og vannavstøtende. I anmeldelser nevnes det ofte at kundene setter pris på muligheten til å la hengekøyen være ute selv i regnvær, uten at den tar skade av det. Brian H. Jensen, en fornøyd kunde, kommenterte hvordan denne funksjonen gjorde hengekøyen mer tilgjengelig for bruk.

I tillegg til hengekøyen, er aluminiumstativet høykvalitets og stabilt. Det er lett å flytte rundt for å få mest mulig ut av solen, eller å finne skygge på varme dager.

SackITs Cobana-hengekøye er også OEKO-TEX-sertifisert, noe som betyr at du kan være trygg på at det er laget uten skadelige stoffer. Dette, kombinert med produktets høye kvalitet og funksjonelle design, gjør Cobana-hengekøyen til et sterkt alternativ for de som ønsker en hengekøye som kan brukes utendørs under forskjellige værforhold.

Glade kunder

På nettstedet til SackIT kan du lese bedømmelser av denne hengekøyen, hvor Ulla og Gitte R. roser produktet for sin stabilitet og brukervennlighet. Selv om Gitte R. bemerker at hengekøyen er litt dyr, forventer hun at den vil vare i mange år, noe som antyder en høy grad av tillit til produktets holdbarhet.

Kunder som Lonni setter pris på den tykke kvaliteten, som holder dem varme selv på vindfulle soldager.

Arctic Tern Hammock On Stand

 • Billig hengekøye med stativ
Butikk Pris Read more
700,00 NOK ➜ Les mer

Arctic Terns Hammock On Stand er et praktisk og funksjonelt valg for de som søker en hengekøye med ekstra bekvemmeligheter. Denne hengekøyen er laget av slitesterkt polyesterstoff, og er opphengt på en stabil stålramme, noe som lover både komfort og holdbarhet. Men det er ikke bare materialene som gjør denne hengekøyen til et flott valg. Den har også koppholdere og lommer for småting og snacks, noe som gjør det enklere å nyte en lat dag i hagen eller på sommerhuset.

Med maksimal lastekapasitet på 120 kg, og en totalvekt på 12,4 kg, kan Hammock On Stand lett håndtere vekten av en voksen. Den utvendige dimensjonen på 264x86x95 cm gir en romslig plass for avslapning. Et annet sterkt punkt med denne hengekøyen er dens bærbarhet. Den er lett å brette sammen og transportere, noe som gjør den til et ideelt valg for campingutflukter.

Arctic Tern er kjent for å lage utstyr for smartere reiser og eventyr, og Hammock On Stand er ikke noe unntak.

Venture Design Hedvig

 • Hengekøye med stativ i tre
 • Justerbar høyde
Venture Design Hedvig
Butikk Pris Read more
2.833,00 NOK ➜ Les mer

Venture Home Hedvig hengekøye utgjør et flott tilskudd til alle utendørsområder og tilbyr det perfekte stedet for avkobling under åpen himmel. Hengekøyen er støttet av en solid treramme som gir et luksuriøst og klassisk preg. Sammen med den elegante, kremfargede polyestermatten, gir dette hengekøyen en smakfull estetikk som vil bli et blikkfang på uteplassen din.

Hengekøyen måler 315 cm i lengden, 120 cm i høyden og 110 cm i bredden, noe som gir rikelig med plass til behagelig avslapning. Den flotte trerammen sørger ikke bare for stabilitet, men lar deg også justere hengekøyens høyde etter eget ønske. Dette gjør at du kan tilpasse hengekøyen til dine personlige behov og dermed få mest mulig nytte av den. Dette er en hengekøye som ikke bare er praktisk, men som også tilfører stil og eleganse til hagen eller terrassen. Med Venture Home Hedvig hengekøye kan du glede deg til mange avslappende øyeblikk utendørs.

Stalbo

 • Rimelig hengekøye med stativ
Butikk Pris Read more
449,00 NOK ➜ Les mer

Stalbos Hengekøye Kombo er et produkt laget for avslapning og komfort. Dette er en hengekøye designet for å gi deg muligheten til å skape din egen lille oase, enten det er i hagen, på terrassen, eller til og med innendørs. Den kommer i en beroligende beige og benhvit farge, og er laget av et slitesterkt materiale som er en blanding av 50% bomull og 50% polyester.

En av de store fordelene med denne hengekøyen er dens fleksibilitet. Den kan henges opp med kroker i et tak, eller den kan monteres på det medfølgende, stabile stålstativet. Dette gir deg muligheten til å sette den opp på et hvilket som helst sted du ønsker, slik at du kan skape ditt eget lille avslapningsområde.

Hengekøyen har en total lengde på 320 cm, inkludert tauet, mens selve liggeoverflaten er 200 cm lang og 150 cm bred. Dette gir deg rikelig med plass til å strekke deg ut og virkelig nyte tiden du tilbringer i hengekøyen. Når den er montert på stativet, måler hengekøyen 300 cm i lengde, 102 cm i bredde og 120 cm i høyde.

Hengekøyen er beregnet for en person, og har en maksimal vektkapasitet på 150 kg. Den veier 13 kg, noe som gjør den relativt lett å flytte rundt etter behov. Hengekøyen kommer også med en veske, noe som gjør det enkelt å pakke den sammen og ta den med deg, uansett hvor du ønsker å bruke den.

Verdt å vite om å kjøpe hengekøye med stativ

Hvorfor kjøpe en hengekøye med stativ?

Å kjøpe en hengekøye med stativ kan være en fantastisk investering i komfort og avslapning for hjemmet ditt eller hytta. Ikke bare gir det en unik plass for hvile og avkobling, men en hengekøye kan også fungere som en dekorativ del av utendørs eller innendørs plass. Men før du tar det første og beste, er det noen ting du bør vurdere for å sikre at du får mest mulig ut av kjøpet ditt.

Ta hensyn til plass og bruksområde

 • Vurder plassen du har tilgjengelig
 • Skal hengekøya brukes innendørs eller utendørs?
 • Velg materialer som tåler vær og vind for utendørs bruk

Først og fremst, vurder plassen du har tilgjengelig. Hengekøyer med stativ kommer i en rekke størrelser, og du vil være sikker på at du har nok plass til både hengekøye og stativet. Tenk også på om hengekøya skal brukes innendørs eller utendørs. Hvis den er beregnet på utendørs bruk, må du sørge for at både hengekøya og stativet er laget av materialer som tåler vær og vind.

Velg riktig materialer

 • Bomull: populært, komfortabelt og pustende, men ikke egnet for langvarig utendørs bruk
 • Syntetisk: bedre valg for utendørs året rundt
 • Tre: klassisk estetikk, men krever mer vedlikehold
 • Metall: slitesterkt og krever mindre vedlikehold, men mindre estetisk tiltalende

Materialvalget er en annen viktig faktor å vurdere. Bomull er et populært materiale for hengekøyer på grunn av sin komfort og pusteevne, men det kan ikke tåle å være ute i all slags vær over lengre tid. Hvis du planlegger å ha hengekøya utendørs året rundt, kan en syntetisk hengekøye være et bedre valg. Når det gjelder stativet, er tre og metall de mest vanlige materialene. Tre har en klassisk, naturlig estetikk, men krever mer vedlikehold enn metall. Metallstativer er typisk mer slitesterke og krever mindre vedlikehold, men de er ikke like estetisk tiltalende som tre.

Fokuser på komfort

 • Flate hengekøyer: mer som en seng
 • Dype hengekøyer: cocoon-lignende følelse
 • Enkeltpersons hengekøye vs. dobbelthengekøye

Komfort er også noe du bør tenke på. Noen hengekøyer er flatere og kan føles mer som en seng, mens andre har en dypere hengekøyeffekt som kan føles som å ligge i en cocoon. Ditt valg vil avhenge av dine personlige preferanser. Det kan også være lurt å tenke på om du ønsker en hengekøye for en eller to personer. Dobbelthengekøyer er større og kan vanligvis støtte mer vekt, men de krever også mer plass.

Kvalitet og bæreevne

 • Sterke, holdbare sømmer på hengekøya
 • Stabilitet og solid konstruksjon av stativet
 • Maksimal vekt hengekøya og stativet kan støtte

Det er også viktig å vurdere kvaliteten på både hengekøya og stativet. Sørg for at hengekøya er godt laget med sterke, holdbare sømmer. Stativet skal være stabilt og solid nok til å støtte vekten av hengekøya og den eller de som skal bruke den. Sjekk også hvilken maksimal vekt hengekøya og stativet kan støtte.

Estetikk og stil

 • Velg en farge og stil som passer med innredningen
 • Livlige tropiske farger for hagen
 • Subtile, nøytrale farger for stuen

Til slutt, husk å tenke på estetikk. Velg en farge og stil som passer med resten av innredningen din, enten det er en livlig tropisk farge for hagen din, eller en mer subtil, nøytral farge for stuen.

Å kjøpe en hengekøye med stativ kan være en utmerket måte å legge til en unik og avslappende funksjon i hjemmet ditt eller hytta. Ved å ta hensyn til disse tipsene, vil du kunne finne den perfekte hengekøya som passer dine behov og preferanser. Så det er bare å legge seg tilbake og nyte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top
Rull til toppen