Ryggsekk til hund – Best i Test 2023

Å ha med seg hunden på tur i ryggsekk er blitt veldig populært. Både mosjonister, jegere og friluftsmennesker ser fordelene med å bære den firbente vennen i en spesialdesignet ryggsekk.

Men det er viktig å velge riktig type ryggsekk tilpasset hundens størrelse og behov.

Her får du tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe ryggsekk til hunden. Vi vurderer at de beste ryggsekkene til hund er:

Ryggsekk til hund – Best i Test

Kurgo G-train K9

 • “Paw of Approval” – The Dodo
 • “Best Outdoors” – The Spruce Pets
Butikk Pris Read more
1.590,00 NOK ➜ Les mer
 • Maks vekt: 8 kg
 • Størrelse: Vet ikke
 • Ventilert: Ja
 • Vanntett: Nei

Er dette den beste og lekreste ryggsekken for både hund og eier? Svaret vårt er ja!

Kurgo er et amerikansk merke fra Knoxville, som er kjennt for hundeutstyr i topp kvalitet.

Kurgo G-Train er outdoor modellen deres og det er på alle sett en super ryggsekk for tur. Det er tydelig at dette er en ryggsekk som er skapt til å bli brukt på tur og i naturen. Sekken er robust og romslig, med en masse smarte detaljer og holdbare pustende materialer, så både du og bisk blir ventilert på turen.

Romslig sekk til hunder opp til 12kg

Denne sekken er beregnet på hunder som maks veier 11-12kg. Da denne sekken er fra Amerika er maks vekten egentlig 25 pund, hvilket svarer til 11,3kg, så hvis hunden din veier litt mer, må du vurdere om du tør det.

Dette er en romslig sekk som måler 33 x 53 x 25 cm. Ifølge kunder og testere er noe av det beste med denne sekken at den også fungerer bra som vanlig ryggsekk. Den har godt med lommer og rom til oppbevaring, hvilket jo er praktisk på tur.

Gjør det bra i test

Ser du bare litt Tiktok eller Youtube, da har du vel støtt på kanalen The Dodo, som altid er god for å få et smil på leppen og tåre i øyenkroken med snille videoer om hunder som får nye hjem.

The Dodo gjør også anmeldelser av utstyr til hunder og her har de testet Kurgo G-Train ryggsekken, som får den ettertraktede “Paw of Approval”. The Dodo er svært begeistret for denne ryggsekken.

«It’s a reliable, high-quality option for dogs who are all about that backpack life. It’s super sturdy, and can fit both our pups and all their stuff»

Du kan lese hele vurderen på lenken, men kjapt forklart, så liker de kvaliteten, at den fungerer bra som vanlig ryggsekk og at de fleste hundene likte å sitte i den.

The Spruce Pets er en annen amerikansk blogg om dyr og her har de også vurdert Kurgo G-Train K9 som en bra ryggsekk. Her vurderes den til å være best for tur (“Best Outdoor”):

«Made with waterproof, dirt resistant fabric and featuring reflective strips and a sturdy base, the Kurgo G-Train Dog Carrier Backpack is designed for bringing your dog along on outdoor excursions»

Best i test til tur, ganske enkelt. De fleste ryggsekkene i testen er beregnet på transport mer enn tur. Da er det bra vi har Kurgo G-Train, som lever møter allel forventniner. Et alternativ er K9 Sport Sack, men den er vanskeligere å finne hos norske forhandlere.

K9 Sport Sack AIR

 • “Best for medium breeds” – The Spruce Pets
 • “Best for Hiking” – Spots.com

Utsoligt i Norge, kan kjøpes på K9sportsack.com

 • Maks vekt: 13-16 kg
 • Størrelse: Flere størrelser
 • Ventilert: Ja
 • Vanntett: Nei

K9 Sports Sack er en annen god ryggsekk for turbruk. Denne er litt større enn Kurgo G-Train og er derfor velegnet for større hunder.

Desværre er det ikke lett å finne K9 Sports Sack i norske butikker. Er du heldig kan du finne den brukt på Finn.no ellers kan du forsøke deg med å kjøpe fra utlandet. Vi fannt den til salg i Danmark hos forhandleren Hooked4Pets. Du kan også forsøke deg med å kontakte produsenten på K9sportsack.com

Romslig og lettvekt – opp til 36kg

K9 Sport Sack skiller ut seg fra andre sekker i testen ved at det er mulig å få sekker til selv store hunder.

Den modellen vi ser på her heter K9 Sport Sack AIR og er en ventilert, lettvekt model til langtur. Den har en maks vekt på 13.6kg, men modellen K9 Sport Sack Kolossus er skapt til å tåle vekt helt op til 36kg. Da går det altså å få med seg selv større eldre hunder på tur. Eneste som krevs er at du selv er sterk nok til opgaven.

“Best for hiking” i test

Det amerikanske hundenettstedet Spots.com kårer denne sekken som deres toppvalg i kategorien “Best for hiking”.

«This is a great option to use if you plan to take your dog with you when you go out for a ride on your bike to the beach or riding on your motorcycle»

Her vurderer de at AIR modellen er veldig bra for mindre hunder, men ikke så praktisk for større hunder, der du som før forklart bør tenke på å kjøpe Kolossus modellen.

Trixie Dan

 • Praktisk og populær
 • For valp og mindre hund
Trixie Dan
Butikk Pris Read more
500,00 NOK ➜ Les mer
659,00 NOK ➜ Les mer
 • Maks vekt: 8 kg
 • Størrelse: Vet ikke
 • Ventilert: Ja
 • Vanntett: Nei

Trixie hunde ryggsekk er en praktisk ryggsekk for hund, perfekt for turer og reiser. Sekken er laget i grått stoff og har flere smarte funksjoner. Sekken har plass til hunder opp til 6 kg og måler ca 36 x 44 x 26 cm. Rygsekken er velegnet til transport og kortere turer, men ikke på langtur, fjelltur eller skogtur.

Jeg liker fargene, som ser moderne ut. Sekken har god plass til hundens ting, og den har lommer på utsiden til å ha med ekstrautstyr. Vi setter også pris på at den har polstret bunn som kan tas ut for rengjøring.

Noe av det beste ved denne sekken er at forsiden kan åpnes helt, slik at hunden enkelt kan komme inn i og ut av sekken. I tillegg har den netting foran for god ventilasjon. Sikkerhetsstroppen inne i sekken er et pluss, da kan man feste hundens sele.

Alt i alt en veldig god ryggsekk for turer med hunden! Den sitter godt fast på ryggen og har mange smarte funksjoner.

Kurgo Heather

 • Flott ryggsekk med smarte funksjoner
Kurgo Heather
 • Maks vekt: 11-12 kg
 • Størrelse: 32 x 23 x 47 cm
 • Ventilert: Ja
 • Vanntett: Ja

Tidligere i testen så vi på Kurgo G-Train K9 som er en skikkelig tursekk. Her har vi så en annen modell fra Kurgo, som er en veske og ryggsekk som er beregnet på bruk i byen og på reiser med et stilig design.

Kurgo K9 ryggsekk i grått er en praktisk ryggsekk for hund, perfekt for turer og reiser. Noe som gjør denne sekken så god er at den fungerer veldig bra som vanlig ryggsekk. Den har blannt annet lomme for laptop og telefon. Dette er altså ikke bare en ryggsekk til hunden, men også for eier.

Sekken har blant annet justerbar bryst- og livstropp slik at sekken sitter godt på ryggen. Det finns en utvendig lomme for oppbevaring av tilbehør.

Nettingpaneler på sidene sikrer god ventilasjon og åpningsbart panel på toppen slik at hunden kan stikke hodet ut.

Det er sikkerhetsstropp inni sekken for å feste hundens sele.

Med denne innovative sekken fra Kurgo kan du enkelt ta med hunden din på tur, enten til fots eller på sykkel.

Trixie Elegance Trolley

 • Ryggsekk med hjul
Trixie Elegance Trolley
Butikk Pris Read more
739,00 NOK ➜ Les mer
 • Maks vekt: 8 kg
 • Størrelse: Vet ikke
 • Ventilert: Ja
 • Vanntett: Nei

Det kan være slitsomt å skulle bære bisken når du skal på reise og kan være tungvint på for eksempel flypassen.

Med denne kombinerte ryggsekken og trilllebaggen, da slipper du for strevet, for her kan du trille med deg hunden når du ikke orker bære.

Den fungerer supert både som trillevogn og ryggsekk. De solide hjulene gjør at den er veldig enkel å trille, noe som jo er viktig når du har hunden med deg, som helst skulle kunne slappe av og sitte komfortabelt.

Sekken er laget i slitesterkt materiale og har gode bærestropper som gjør at den sitter godt på ryggen når den brukes som ryggsekk.

Det er veldig praktisk at panelet foran kan åpnes slik at hunden enkelt kan komme inn og ut. Jeg setter også pris på ventilasjonsvinduene som sørger for god luftsirkulasjon.

Hvorfor bruke ryggsekk til hund?

Den største fordelen med ryggsekk til hund er at du lettere får tatt med hunden på lengre turer uten at den blir så sliten. I ryggsekken kan hunden hvile under transporten, samtidig som den får være med på turen og nær eieren. Spesielt for eldre hunder eller hunder med leddproblemer kan ryggsekk være en fin måte å redusere belastningen på ledd og muskler.

En ryggsekk gir også den mer utrygge hunden en følelse av trygghet ved å være nær deg. Den trenger ikke streve med å holde følge eller stresse med andre hunder og mennesker på tur. I ryggsekken har den sin trygge base.

For jegere er ryggsekk til hund veldig praktisk for å komme seg ut i ulendt terreng. Jakthunden kan bæres på ryggen når det trengs og slippes løs når jakten starter.

Velg riktig størrelse

Ryggsekker til hund kommer i ulike størrelser beregnet på forskjellige hundevekter. Det er viktig å sjekke produsentens veiledning for vekt og mål, slik at du finner riktig størrelse for din hund. Prøv også ryggsekken med hunden i butikken hvis mulig.

Hunden bør kunne stå, sitte og legge seg komfortabelt i ryggsekken. Den bør ikke føle seg presset sammen, men heller ikke ha for mye ekstra plass så den kan forskyve seg mye. Hodet bør få plass til å stikke ut av åpningen.

Materiale og utforming

De beste ryggsekk-modellene er laget av lett, men slitesterkt materiale. Bomull, polyester og mesh er vanlig for god ventilasjon. Vannavstøtende materiale er en fordel hvis du skal bruke den mye ute i all slags vær.

Ryggsekken bør ha en åpning foran slik at hunden får stikke hodet ut når den vil. Det gjør transporten tryggere og mer behagelig. Åpningen kan med fordel ha glidelås eller spenne slik at du kan regulere størrelsen etter hundens behov.

Solide håndtak og bred, polstret bæresele er viktig for at ryggsekken skal være komfortabel å bære for eieren. Sørg for at bæreselen kan justeres slik at du får riktig høyde på ryggsekken i forhold til din rygg.

Noen ryggsekker har også mulighet for feste av sikkerhetsline direkte på sele, i tilfelle åpningen utilsiktet skulle åpne seg. Refleks og synlige farger er bra for å se hunden godt i trafikken.

Praktiske ekstrautstyr

Det finnes ryggsekker med mange smarte lommer og ekstrautstyr, her er et merke som Kurgo spesielt bra. Drikkepose som fester seg på siden er supert så hunden alltid har vann tilgjengelig. Noen har også innebygd mat- og drikkeskål.

Lommer til oppbevaring av hundegodter, poser, førstehjelp eller annet turutstyr er kjekt å ha. Sjekk hva slags ekstrafunksjoner modellen du vurderer har. Tenk gjennom hva som vil være nyttig for deg og hunden på turene dere pleier å gå.

Venne hunden til ryggsekk

Selv om du har funnet den perfekte ryggsekken, er det ikke bare å sette hunden rett inn i den og gå av gårde. De fleste hunder trenger tid til å venne seg til å sitte i en ryggsekk.

Start med korte perioder hjemme i trygge omgivelser. La hunden snuse på og undersøke ryggsekken. Legg et pledd den liker godt på bunnen. Sett hunden forsiktig inn og gi masse ros og godbiter. Ikke lukk åpningen helt første gangene. Hold periodene korte, bare noen minutter om gangen.

Øk tiden gradvis mens dere er hjemme til hunden virker helt avslappet i ryggsekken. Først da starter du med kortere turer utendørs. Sørg for at hunden alltid føler det som en positiv opplevelse og ikke tvang.

Gå i hundens tempo og ikke forser framover. Les hundens kroppsspråk og stol på magefølelsen din om når dere er klare for lengre turer.

Hundens behov

Tenk på hundens behov under transporten i ryggsekken. Ta flere pauser hvor hunden får gå litt, drikke vann og gjøre fra seg. Unngå å gå for langt eller fort, spesielt i varmt vær.

Observér hunden og se etter tegn på at den er sliten eller stresset. Som eier kjenner du din hund best. Ikke overskrid dens grenser selv om du gjerne vil nå toppen av fjellet.

La aldri hunden være alene i ryggsekken uten tilsyn, da den fort kan sette seg fast eller skade seg hvis den hopper ut. Bruk alltid skjønn og ikke overbelast hunden. Da blir turen en positiv opplevelse for dere begge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen